Torskrygg med äggsås och blomkålsmos

(Cod with egg sauce and cauliflower pure, for english text scroll down)

Idag tänkte jag slänga ihop den mest klassiska och godaste rätten ag vet. Nämligen torsk med äggsås och blomkålsmos. Om du inte gillar eller tål blomkål så går det precis lika bra att servera rätten med potatis eller kokade grönsaker som morot och broccoli. Obs snåla inte på grädden. Torsk innehåller lite fett och grädden behövs för att få ut maximalt med både näring och smak. Ha en fin dag allihop!

I just love cod with egg sauce and cauliflower pure. If you do not like cauliflower you can serve the dish with potatoes or boiled vegetables such as carrots and broccoli. Note: do not skip the cream. Cod contains little fat and the cream is needed to get the maximum of both nutrition and taste. Have a nice day everyone!

Torskrygg med äggsås och blomkålsmos

4 portioner

800 gram torskrygg eller filé (spätta är också väldigt gott att använda)

flingsalt

Äggsås med persilja

4 kokta ägg

2 lagerblad

2 kryddpepparkorn

2 dl vatten 

1 dl laktosfri creme frasihe 

2 dl laktosfri vispgrädde

3 msk smält smör

2 msk pofiber eller potatismjöl

1 dl hackad persilja

salt peppar

Skölj fileérna och gnid in dom med flingsalt och peppar runt om, lägg i en form. Krossa kryddpepparn grovt och lägg ner i bunken med ett lagerblad. Tillsätt grädde, mjölk, smält smör, potatismjöl och persilja. Rör slät. Mossa äggen grovt och rör ner. Salta och peppra. Häll såsen över torsken och gratinera i 20-25 minuter på 200 grader.

Blomkålsmos (IBS? byt ut blomkålen mot potatis) 

1 kilo Blomkål
2 msk Smör
1 dl laktosfri Grädde (alt fet mjölk)
Salt & Peppar

Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde alt mjölk till önskad konsistens.

 

Cod with egg sauce and cauliflower pure

4 portions:

800 grams cod

sea salt

Egg sauce with parsley

4 boiled eggs

2 bay leaves

2 allspice

1 cup water

1/2 cup cream frasihe 

1 cup heavy cream

3 tbsp melted butter

2 tbsp potato flour

1/2 cup chopped parsley

salt, pepper

Rinse the fillets and rub them with salt flakes and pepper, put them in a mold. Crush the allspice rough and put down into a with a bay leaf. Add cream, milk, melted butter, flour, potato and parsley. Stir smooth. Hack the eggs coarsely and stir down. Salt and pepper afer your taste. Pour the sauce over the cod, into the ocen for about 20-25 minutes at 400 F (200 degrees).

Cauliflower pure

1 kg Cauliflower

2 tbsp butter

1/2 cup cream (or fat milk)

Salt & PepperBoil the cauliflower until the pieces are soft. Drain. Add the butter and mix with a hand blender. Season after your taste. Last ad the cream and mix to desired consistency.

 

Kategori: MAT Taggar: TORSKRYGG MED ÄGGSÅS OCH BLOMKÅLSMOS, TORSKRYGG MED ÄGGSÅS OCH BLOMKÅLSMOS LCHF;
Kommentera inlägget här: