Blåbär & Lakrits Smoothie med thaibasilika

 
Smoothies! Det finns verkligen ingen bättre start på morgonen än en härligt smarrig smoothie proppad med näringsrika ingredienser. Ni som följer bloggen vet att jag är ett big fan av matkassar. Känns så himla lyxigt när någon faktiskt bär in dina matkassar och man som ett barn på julafton får lov att plocka upp de den ena vackra råvaran efter den andra. Idag finns det en uppsjö av olika leverantörer och matkassar vilket så klart är trevligt men det gör det samtidigt oroligt svårt att veta vilken matkasse som passar just dig.

Då ramlade jag in på Matkasse.se vilken är en sida där du enkelt kan jämföra alla matkassar och kampanjer på marknaden. Sidan är superlätt att navigera sig igenom med en sökfunktion där du lätt kan scrolla bland olika kategorier för att hitta den matkasse som passar dig bäst. Några kategorier du kan välja mellan är t.ex. Ekologisk, Barnvänligt, GI, LCHF, Glutenfritt och laktosfritt.  Matkasse.se har med andra ord redan gjort jobbet och samlat all värdefull information vilket gör det lätt för dig att jämföra, välja och handla din matkasse på nätet - färdigkomponerad eller efter din egen lista.

Det var faktiskt tack vare att jag beställde en matkasse som jag hittade min kärlek till thaibasilika. Har du provat thaibasilika? Thai-basilikan har till skillnad mot vanlig basilika spetsiga blad, stammen är lätt lilafärgad och smaken påminner om lakrits – just därför är den fantastik god att ha i smoothies och bakverk! Basilika är även stark antioxidant, dvs ger ett naturligt skydd mot fria radikaler. Dessutom har de gröna bladen en ångestdämpande effekt, den innehåller fytokemikalier, som enligt vissa studier håller nere kortisolnivåerna, det ämne som utsöndras när du känner dig spänd och stressad. I detta smoothie recept har jag använt thaibasilika och ekologiska blåbär tillsammans med lakritspulver.

Lakritspulver och lakritsrot brukar även kallas för ”Det svarta guldet” och tillskrivs en lång rad hälsoeffekter tack vare innehållet av nyttigheter som antioxidanter, B-vitamin och salicylsyra, som även används i smärtstillande mediciner. Det är antiinflammatoriskt och anses bland annat lugna magen, dämpa hosta och rena levern. Som om detta inte vore nog innehåller smoothie fantastiska fetter från kokosmjölken och avokadon. Så drick och njut!

Blåbär & Lakrits Smoothie med thaibasilika

2 portioner

1 dl fet kokosmjölk (raw om så önskas)

1,5 dl vatten

1 dl ekologiska blåbär

4-5 blad thaibasilika

1-2 tsk lakritspulver (raw om så önskas)

1 msk chiafrön

½ avokado (alt 1 styck banan om du vill ha en sötare smoothie)

ev. 1 tsk valfri sötning

3 isbitar

Lägg samtliga ingredienser i en mixer. Mixa slätt. Häll upp i glas och dekorera eventuellt med kokos och blåbär. Drick omgående.

Inlägget har publicerats i samarbete med Matkasse.se 

Kategori: MAT
Tess:

Wow! Det ser verkligen underbart gott ut :)

Svar: Hej! Åh men tack gulliga du! vad glad jag blir! :)
Scandinavian wellness

LINA:

Men ser ju helt underbar ut! Vilket bra tips med matkasse, har tänkt beställa men är ju en djungel därute! Detta underlättar ☺️👍

Svar: Hej! Men tack själv! Roligt att höra att du gillade inlägget :)
Scandinavian wellness

Marie Johansson :

Underbara bilder som vanligt. Ser otroligt gott ut. Tack för tipset med matkassar. Hoppas du får en fin dag ❤️👍

Svar: Tack själv fina du och detsamma <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: