Pannkakor med havre & mandelmjöl (mjölk & sockerfria)

 

Jag älskar de här naturligt glutenfria och mjölkfria pannkakorna! De utgör en näringsrik, mättande och blodsockerbalanserande frukost som dessutom går snabbt att laga. Smeten är även perfekt för att göra plättar. Gör du plättar blir dem ännu godare med blåbär direkt i smeten. Det är även super gott att ringla tunt lager med mörk lönnsirap över eller servera med skivad banan och mera blåbär. 

Tips: tillsätta gärna lite extra kryddor i smeten som vanilj, kanel och kardemumma. Tillsätt till smeten eller strö över pannkakorna.

 

Pannkakor med havre & mandelmjöl  (mjölk & sockerfria)

1,5 dl havremjöl eller bovetemjöl

1,75 dl mandelmjöl

6 ägg

3 dl kokosmjölk eller valfri mjölk som mandel, havre, laktosfri

1/2 tsk salt

2 tsk stevia eller 1 msk honung

Ta en stor skål och vispa samman mjöl, salt, stevia och ägg. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.

Hetta upp en stekpanna och stek i smör eller kokosolja på låg – medel värme. Häll i smet i mitten av stekpannan. Stek i ca 2 minuter, tills botten är ljusbrun och ytan har stelnat helt. Vänd. Du kan servera pannkakorna med med rårörda, yoghurt eller vispad kokosgrädde. Toppa med ÄKTA mörk lönnsirap, mums! 

Kategori: MAT
Kommentera inlägget här: