Lyxig inbakad äpplepaj (glutenfri)

(Luxuriously baked apple pie, for english scroll down)

Vill du lyxa till det lite på höstkanten? Då rekommenderar jag min underbara glutenfria äppelpaj som innehåller massor av godsaker. Oh my god, så god! Krispigt lock av glutenfri smördeg och en härlig fyllning med äpplen och kanel. Äpplepajer har den perfekta kombinationen av sött, surt och salt. Dessutom är dessa pajer lättbakade, vackra och uppskattas av de allra flesta. Vad kan passa bättre en regnig höstdag? Prova redan idag!

Do you want to make the weekend extra luxury this autumn? Then I recommend my lovely gluten-free apple pie which contains lots of goodies. Oh my god, so good! Crunchy cover of glutenfree puff pastry and a lovely filling with apples and cinnamon. Apple Pies has the perfect combination of sweet, sour and salt. These pies are also easily baked, look pretty and are appreciated by most people. What could be better on a rainy autumn day? Try it today!

 

 Lyxig inbakad äpplepaj (glutenfri)

1 paj

Ingredienser

Pajdeg

½ paket Smördeg Glutenfri

Fyllning

8 små äpplen

1/2 msk kanel

1/2 tsk vaniljpulver

3 msk kokosocker (lönnsirap eller honung fungerar även väldigt bra)

20 gram smör

 

  • Värm ugnen till 175 grader (varmluft).
  • Kavla ut smördegen och mått ut en cirkel som är större än locket.  Skär ut mönster i fall du vill.
  • Skala och kärna ur äpplena till fyllningen och dela ner dem i kuber.
  • Lägg i en bunke och tillsätt smält smör, kanel, vaniljpulver och kokosocker. Rör runt så att alla äpplen är täckta med blandningen.
  • Lägg i äpplena i en pajform.  Lägg på den utkavlade pajdegen. Vik in kanterna.
  • Grädda pajen i ca 30-40 minuter eller tills äppelskivorna mjuknat.

 

Luxuriously baked apple pie (gluten free)

1 pie

½ packet gluten free puff pastry

Filling

8 small apples

1/2 tablespoon cinnamon

1/2 teaspoon of vanilla powder

3 tablespoons of coconut sugar (maple syrup or honey also works very well)

20 grams of butter

 

  • Heat the oven to 175 degrees (hot air).
  • Roll out the pastry and measure out a circle that is larger than the cap. Cut out patterns whenever you want.
  • Scale and kernel the apples and divide them into cubes.
  • Take a bowl and add the appels, melted butter, cinnamon, vanilla powder and coconut sugar. Stir around so that all apples are covered with the mixture.
  • Put the apples in a pie form. Add the pie dough. Fold in the edges.
  • Bake the pie for about 30-40 minutes or until the apple slices are soften.
Kategori: MAT Taggar: glutenfri äppelpaj knäckig, glutenfri äppelpaj smördeg, inbakad äppelpaj, inbakad äppelpaj glutenfri, äppelpaj glutenfri, äppelpaj med mördegsbotten;

Liknande inlägg

Kommentera inlägget här: