Senapsdressing med chili, vitlök, oregano, rosmarin och olivolja

(Mustard dressing with chilli, garlic, oregano, rosemary and olive oil, for english text scroll down)

Hej alla! Hade ni en fin helg? Själv har jag haft en jättemysig lördag med familjen, Jag, mr K och Chubby gjorde på dagen en utflykt till 2 systrar där jag gjorde några loppisfynd, myste med massa djur (bland annat 2 lamor) och fikade på deras super mysiga café som de inrett i sin lada. PÅ kvällen fick jag och Mr K lite vuxentid då lilla Chubby hade sleep over party hos mormor för första gången! Helgen avslutas med stor pannkakasfrukost hemma hos syster Tanja. Så ja..har haft en jäkla mysig helg kort sagt!

Vad vore sommarens grillade utan det där lilla extra? Den här dressingen är min nya besatthet och ett perfekt tillbehör till sommarens alla grillfester. Den är lika god att ha i salladen som att marinera fågel, fisk och vegetariska biffar med. Kort sagt, helt jäkla underbar! Det bästa är att den tar max 5 min at förberedda! Hörde jag Halleluja?

What would summer's barbecue be, without that little extra? This dressing is my new obsession and a perfect accessory for summer's barbecue parties. It’s amazing to have  to salad or to marinate chicken, fish and vegetarian steaks with. The best part is that it takes maximum 5 minutes to prepare! Did I hear Halleluja?

 

Senapsdressing med chili, vitlök, oregano, rosmarin och olivolja 

3 dl kallpressad ekologisk olivolja

1 dl valfri vinäger

2-3 msk stark senap

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk honung (kan uteslutas vid lchf)

2 krm chiliflakes

Några kvistar färsk rosmarin och oregano

Salt

Peppar

Lägg samtliga ingredienser i en väl rengjord flaska. Sätt på korken och skaka ihop till en dressing. Förvara gärna svalt och mörkt.

 

Mustard dressing with chilli, garlic, oregano, rosemary and olive oil

1 1/2 dl cold-pressed organic olive oil

1/2 dl optional vinegar

2-3 tablespoons of strong mustard

2 pressed garlic cloves

2 tablespoons honey (can be excluded at lchf)

2 krm chiliflakes

A few sprigs of fresh rosemary and oregano

Salt

Pepper

Put all ingredients in a well-cleaned bottle. Put on the cork and shake together for a dressing. Storage in a cool and dark place.

Kategori: MAT

Liknande inlägg

Sara:

Blev verkligen supergott! Dock tyckte jag det räckte med 1/2 dl vinäger, men beror kanske på vad man använder. Jag använda vitvinsvinäger. Tack för recept!!

Svar: Hej Sara! Åh vad roligt att höra! Ja absolut! Det bästa är att prova sig fram räcker absolut med 0,5dl för att få en god smak. 😁 hoppas du får en fin sommar
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: