GLUTENFRIA BOVETESCONES MED HASSELNÖTTER & FIKON

(For english text scroll down)
Följ Scandinavian Wellness på Instagram och Facebook ♥ 
God morgon. Dessa ljuvligt goda bovetescones är perfekta börja helgen med. Idag finns det så många alternativa mjölsorter att baka med, i denna variant har jag använt bovete och hasselnötsmjöl. Men frallorna går lika bra att baka med ris-, havre-, eller potatismjöl. Frallorna går snabbt att göra och påminner lite som scones, fast matigare. Bovete är inget spannmål utan en ört som är rikt på mineraler och innehåller alla åtta essentiella aminosyrorna. Det är även mer proteinrik och lättsmält till skillnad än t.ex. vete. Dessa raringar serverar jag med smör och en klick blåbärssylt med ingefära. Recept på sylten kommer i morgon på bloggen <3

Today there are so many alternative flours to bake with, in this variant I used buckwheat and hazelnut flour. But it works just as well to bake with rice, oat, or potato flour. This bread rolls are quick to make and reminds a bit of scones, but more filling. Buckwheat is not a grain, it’s a herb that is rich in minerals and contains all eight essential amino acids. It contains more protein and is more easily digested as for example wheat. These darlings, I usually serve with butter and a dab of blueberry jam with ginger. Recipes on this fantastic jam will be on the blog tomorrow <3

Glutenfria Bovetescones med hasselnötter & fikon

8 st frallor

Ingredienser 

2 dl bovetemjöl

1 dl ljust rismjöl (alt havremjöl)

1 dl hasselnötsmjöl (kan ersättas med bovete, ris, havremjöl)

3 tsk bakpulver

2 krm salt

3 tsk psylliumhusk

1 dl grovhackade hasselnötter

1 dl torkade och hackade fikon (du kan även använda tex hallon, blåbär eller ett par dadlar)

50 g smör eller kokosolja

2 dl hasselnötsmjölk eller havremjölk

Frön till garnering

Värm ugnen till 225°. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i smör och mjölk och nyp ihop med fingrarna till en slät smet. Klicka ut och forma till 8 st kakor och lägg på bakplåtspapper. Grädda ca 15 minuter tills de är gyllene. Servera med en klick smör, chia sylt och eller god ost.

 
Buckwheat scones with hazelnuts & figs

8 pieces

ingredients

1 cups buckwheat flour

1/2 cup rice flour

1/2 cup hazelnut flour (can be replaced with buckwheat, rice, oatmeal)

3 tsp baking powder

2 pinches of salt

3 tsp psylliumhusk

1/2 cup coarsely chopped hazelnuts

1/2 cup dried and chopped figs

50 g butter

1 cup hazelnut milk or oat milk

Seeds for garnish

Preheat oven to 425 ° F. Mix all the dry ingredients. Mix in the butter and milk and pinch with your fingers until it becomes a smooth dough. Shape into 8 cakes and place on baking paper. Bake about 15 minutes until they are golden. Serve with a dab of butter, chia jam or a good cheese.

Kategori: MAT
Mirre - Sweetwords:

Oh så gott

Svar: Tusen tack fina <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: