PÅSKTÅRTA MED HALLONMOUSSE & CHOKLADBOTTEN (Raw, paleo & vegan)

 

(Raspberry mousse cake with chocolate  bottom à la raw, paleo & vegan)
 
Följ Scandinavian Wellness på Instagram och Facebook ♥ 
 
Glad påsk alla! Vad ska ni hitta på i påsk? Ska ni kanske träffa släkten? Eller är du en sådan som hellre reser i väg någonstans över högtiderna? Jag har i alla fall tagit fram ett recept på en helt fantastiskt god påsk tårta med hallonmousse & chokladbotten. Tårtan är helt vegansk och helt galet god! Jag har dragit ner rejält på sockret i receptet om man jämför med en traditionell påsktårta. Botten till denna tårta är som alltid i mina recept proppad med hälsosamma ingredienser och bra fetter (nötter är alltid en bra grund) och är endast sötad med dadlar. Moussen innehåller ekologiska hallon som du rör ihop med len avokado & ljuvlig vispad kokosgrädde. Mumma! 

Happy Easter everyone! I've developed a recipe for a totally amazing Easter cake with raspberry mousse and chocolate bottom. The recipe contains significantly less sugar, about half, if compared with a traditional Easter cake. The bottom of the cake is like always in my recipes packed with healthy ingredients and good fats and are only sweetened with dates. The mousse contains organic raspberries that you stir together with a sweet whipped avocado and coconut cream.

 I den här tårtan bestämmer du sötning själv. Ni som följer bloggen vet att jag förespråkar, ren och naturlig mat, jag äter jag en blandning av Paleo och Naturlig LCHF med mycket grönt. Därför undviker jag artificiella sötningsmedel, jag sötar hellre med naturlig sötning som kokosocker eller äkta lönnsirap som alla har lågt GI. I stället tar jag i betydligt mindre sötning (som i detta recept) så att jag kan fortsätta äta naturligt med rena ingredienser utan konstiga tillsatser.

In this cake, you decide sweetening yourself. Those of you who follow the blog know that I am advocating, pure and natural food, I eat a mixture of Paleo and Natural LCHF. Therefore, I avoid artificial sweeteners, I prefer to sweeten with natural sweetening like coconut sugar or real maple syrup, which all have a low GI. Instead, I take in significantly less sweetening (as in this recipe) so that I can continue eating naturally with pure ingredients with no strange additives.

PÅSKTÅRTA MED HALLONMOUSSE & CHOKLADBOTTEN

Botten

2 dl macadamianötter (mandel fungerar också bra tillsätt då 2 krm salt. Nötallergiker? Byt ut nötterna mot solrosfrön)

1 dl mandel eller kokosmjöl

10 färska dadlar

50 gram kokosolja (alt ghee eller smör ifall du äter mjölkprodukter)

4 msk kakao

Mousse

2 dl ekologiska hallon

2 avokado eller 3 frusna bananer (OBS avokadon kan påverka den rosa färgen något, ett tips är att ta en 1-2 msk rödbetsjuice för extra rosa färg.) 

2 burkar/paket kokosgrädde (Garants kokosgrädde (lila paket) tycker jag är bäst, den hittar du på Willys. Den kommer i små tetra pack vilket gör att smaken behålls bättre än de på burk)

3 msk kokosolja

4 msk valfri sötning (jag rekomenderar kokossocker eller äkta lönnsirap)

1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver

Botten: Lägg samtliga ingredienser i matberedaren och kör tills allt blandats väl. Tryck ut nötblandningen i en rund form med avtagbar kant. Mousse:Koka snabbt upp hallon (hallon rekommenderas alltid att koka då de kan innehålla virus, dessa dör med all säkerhet vid kokningen, dock blir inte receptet helt raw då), mosa dem och låt dem svalna helt. Lägg avokadon i matberedaren och mixa fint. Vispa kokosgrädden fluffigt. Tillsätt avokadon, hallonen, sötning, vaniljpulver och smält kokosolja. Rör försiktigt ihop allt med en slev. Häll ut blandningen över botten. Förvara på kallaste delen i kylskåpet i minst 3 timmar.

  

EASTER CAKE WITH RASPBERRIES MOUSSE AND CHOCOLATE BOTTOM

Bottom:

1 cup macadamia nuts (almonds work well, then add 2 pinches of salt)

1/2 cup almond or coconut flour

10 fresh dates

50 grams of coconut oil (or ghee or butter if you eat dairy products)

4 tbsp cacao

1 tsp vanilla

Mousse

1 cup organic raspberries

2 avocados

2 packages or 2 cans of coconut cream

3 tbsp coconut oil

4 tbsp optional sweetening ( I like coconut suger or maple syrup)

1 vanilla bean or 1 teaspoon vanilla

Bottom: Add all ingredients in food processor and process until everything is well mixed. Press the nut mixture in a round pan with a removable edge. Mousse: Quickly boil raspberries (raspberries is always recommended to boil as they may contain viruses, which dies if they boil. the receipe isn't all raw if you choose to to this step), mash them and let them cool completely. Add the avocado in food processor and blend nicely. Whisk the coconut cream fluffy. Add the avocados, raspberries, sweetening, vanilla powder and melted coconut oil. Gently stir everything together with a spoon. Pour the mixture over the bottom. Store in coldest part of the refrigerator at least 3 hours.






Kategori: MAT Taggar: Moussetårta hallon choklad, Påsktårta vegan recept, Rawfood tårta hallon choklad recept, Tårta choklad hallon glutenfritt mjölkfritt, glutenfri mjölkfri tårta påsk, paleo tårta recept;

Liknande inlägg

Hanna Karlsson:

Vad gott det låter! Tack för tipset.

Svar: Så lite så! Tack själv ❤
Scandinavian wellness

Sofie:

Vad sjukt fin tårta!!
Vad är det på tårtan kring kanterna? Och vad är fågelboet gjort av? :) måste försöka fixa en liknande!

Svar: Hej Sofie! Tusen tack ❤ Det är torkade rosblad som ligger längs tårtan och bort är gjort av något ris (köpte det på blomster landet tror det är dek för typ buketter).
Scandinavian wellness

johanna:

gott!

Svar: Tack ❤
Scandinavian wellness

Bodil:

Står i min kyl nu och ska bli födelsedagstårta imorron! Av allt smet-smakande under bakningen så kommer den bli kanon! Längtar!👌🏼😍

Svar: Hej Bodil! Haha vad underbart roligt att höra! Och stort Grattis! Hoppas du får en fin dag ❤
Scandinavian wellness

Carina :

Hej jag blev verkligen sugen på denna fina tårta, men färgexpert som jag är tvekade jag just till ingredienserna. Avokado (grön) & hallon(röd) = brunt inte rosa var min tanke. Tänker alltid på det när jag mixar mat. Men suget tog överhand bilden är så fin.. tänkte att hallonen är så röda och avokadon inte så pigment rik.. men ack jag så lurad jag blev den blev, tårtan blev beige brun. Fyllde toppen med färska hallon för att den skulle se aptitlig ut, smaken var god men man äter även med ögonen.
Hur gjorde du? Filter eller extra pigment från något rött? //Carina

Svar: Hej Carina! Åh vad tråkigt att höra! Men vilken tur att får den smakade bra ändå. 😄 jag hade i lite extra rödbetsjuice när jag färgade min. Ett annat tips är att ta bananer i stället för avokado men då får man en lite mer banan smak på tårtan. Men fortfarande jätte god. Men tack för din feed back, ska gå in och lägga till det i receptet som ett tips. Är jätte bra att du hör av dig så jag hela tiden kan förbättra recepten. En fråga hade du färsk eller frusen avokado? Verkar som den frusna konstigt nog påverkar mindre? 😄😁
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: