LOW CARB PLÄTTAR MED EKOLOGISKA BLÅBÄR (LCHF)

 (Low carb pancakes with organic blueberries, for text scroll down)

Hej alla! Har varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen den senaste veckan men det har sina anledningar. Den senaste veckan har det varit fullständigt kaos här hemma pga av förberedelser inför Emlas Namngivelse fest. På typ 7 dagar har vi; byggt 125 m2 stor altan, byggt 4 platsbyggda garderober, har jag och Emla varit skit förkylda och på detta bestämde sig Anki gör att måla om halva huset i en blå grå ton... ja just det och sedan all vanlig planering som man har inför ett stort kalas och allt som det innebär. ÄR HELT SLUT haha! Så därav väldigt dålig uppdatering den senaste tiden😂🖒

 ( Mammas ❤ Chubby på namngivelsefest i sin klänning som var ren i 2 sekunder efter hon tagit på den...)
 
Jag har blivit mer eller mindre besatt av dessa plättar. De är så sjukt goda och otroligt mättande. Detta beror på att de både är proteinrika och innehåller en fin uppsättning av bra fetter. Lika perfekta för hälsosamma mamman som till barnen. Jag toppar plättarna med kokosmjölk och blåbär. Mums!
 
I have become more or less obsessed with those little pancakes. They are so good and incredibly satisfying now that it's getting chilly outside. Mostly because they high in protein and contains and high quality of fat. Even if they contain very little carbohydrate they eally taste super good. I top my pancakes with coconut milk and blueberries. Yum!
 
 
Low Carb plättar med ekologiska blåbär (Lchf)
2 dl keso
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk mandel eller kokosmjöl (kan uteslutas)
1/2 krm salt
1/2 krm vaniljpulver
1 krm kanel och kardemumma
Topping
Kokosflingor
Blåbär
Kokosmjölk eller kokosgrädde
 
Mixa ägg och keso slätt. Rör ihop de torra ingredienserna ihop med blandningen. Stek på medelhög värme i smör eller kokosolja. Se till att plättarna har ordentligt med färg och håller ihop innan du vänder dem. Servera med kokosflingor, ekologiska blåbär och 2 msk fet kokosmjölk. Super gott!
 
Low carb pancakes with organic blueberries (LCHF)
1 cup cottage cheese
2 eggs
1 tbsp Psyllium Husk
1 tbsp almond or coconut flour (optional)
1/2 tsp salt
1/2 tsp of vanilla powder
1 pinch of cinnamon and cardamom
Topping
coconut flakes
Blueberry 
Coconut milk or coconut cream
 
Mix the eggs and cottage cheese plain. Stir together the dry ingredients with the mixture. Fry on medium heat in butter or coconut oil. Make sure that the pancakes have a lot of color and stick together before you turn them. Serve with coconut flakes, organic blueberries and fat coconut milk. Super yummie!
Kategori: MAT

Liknande inlägg

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

Så gott

Svar: tusen tack <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: