Amerikanska pannkakor à la LCHF

Dessa pannkakor är en ny favorit hemma hos oss, endast gjorda på nötmjöl vilket motsvarar mindre kolhydrater och ett högre närings och mättnadsinnehåll än pannkakor gjorda på vanligt mjöl. Mandelmjöl har t.ex. till skillnad från vetemjöl, ett lågt innehåll av kolhydrater, men ett högt innehåll av protein, nyttiga vegetabiliska fetter, fiber, vitamin e och kalcium. Jag serverar mina pannkakor en jordgubbskompott gjort på ekologiska jordgubbar och en klick vispad kokosgrädde eller turkisk yoghurt. Men pannkakorna fungerar även kanon till lunch i fall du fyller dem med t.ex en svampstuvning eller lax och räkröra. Så sjukt gott! Bara fantasin sätter gränser på vad du kan ha på dem
 

Amerikanska pannkakor à la LCHF

4 portioner

6 ägg

400 g cream cheese (för mjölkfritt byt ut mot kokosgrädde)

1 dl gammaldags mjölk eller kokosmjölk

3 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk kardemumma

0,5 dl kanel

2 tsk bakpulver

2 valfri sötning (kan med fördel uteslutas)

Servering

Färska jordgubbar eller hallon 

 

Gör så här: 

  •         Blanda ägg, cream cheese och mjölk väl med en elvisp.
  •         Tillsätt alla torra ingredienser och honungen och vispa igen till en slät smet. Låt stå i 5 minuter.
  •         Grädda i smör i en stekpanna på medelvärme.
  •         Njut pannkakorna varma eller kalla tillsammans med färska bär och en klick grädde.
Kategori: MAT Taggar: Amerikanska pannkakor à la LCHF Paleo, amerikanska pannkakor lchf recept;

Liknande inlägg

Hanna:

Åh vad bra. Jag har funderat över amerikanska pannkakor på ett nyttigare sätt så det här receptet kom vältajmat.

Svar: Vad roligt att höra Hanna! Tack! <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: