RAW BOVETE YOGHURT MED BLÅBÄR

 
God morgon! Nu när det börjar bli lite kyligare på morgonen så vill jag gärna ha något mer mättande till frukost. Detta recept går att göra helt Raw men i fall du är lite frusen av dig på morgonen är den väldigt gott att värma yoghurten på svag värme tills den känns ljummen (värm den inte för länge i mikron den blir då hård och konstig). Brukar ni använda er av bovete? Trots dess namn är bovete är naturligt fritt från gluten. Dessa korn är super snälla mot magen då de är mindre syrabildande än andra sädesslag. Bovetet är proteinrikt men innehåller även B-vitaminer, kalium, järn, kalk, magnesium och fibrer. Jag förbereder alltid boveteyoghurten kvällen innan så är det bara att mixa ihop snabbt på morgonen.
 
 
Good morning! Now that it's getting a little chilly in the morning, I like to eat something more filling for breakfast.This recipe can be made completely raw, but in case you're a bit chilly in the morning, the buckweat yogurt can be served warm (heat it not too long in the microwave, it becomes hard and weird). Have you tried using buckwheat before? Despite its name is buckwheat is naturally free from gluten. These grains are super nice to the stomach when they are less acid-forming than other grains. Buckwheat is rich in protein but contains the B vitamins, potassium, iron, calcium, magnesium and fiber. I always prepares this buckwheat yogurt the night before so it's just to mix together quickly in the morning.

 

Raw bovete yoghurt med blåbär 

Recept

1 portion

0,75dl helt bovete

5-7 stycken vallnötter

2 dadlar

1 dl kokosmjölk eller annan nötmjölk

1 dl blåbär

Vaniljpulver, kanel och kardemumma

 

Blöttlägg bovete och valnötter över natten eller i minst 4 timmar. Skölj noga av bovetet i både varmt och kallt vatten. Lägg bovetet och valnötterna och övriga ingredienser (utan blåbären) i mixern och kör tills konsistensen känns som yoghurt.  Vill du ha den ljummen så värm på svag värme eller ät den helt raw. Servera i en djup tallrik och toppa med blåbär och chiasylt. Som bomull för magen!

 

Raw buckwheat yogurt with blueberries 

Recipe

1 serving

1/2 cup whole buckwheat

5-7 walnuts

2 dates

1 cup coconut milk

1 cup blueberries

Vanilla powder, cinnamon and cardamom

 

Soak buckwheat and walnuts overnight or for at least 4 hours. Thoroughly rinse the buckwheat in both hot and cold water. Add buckwheat and walnuts and other ingredients (without the blueberries) in the blender and run until the consistency feels like yogurt. Heat buckwheat yogurt on low heat or eat completely raw. Serve in a deep bowl and top with blueberries and chiasylt. It feels like cotton for the stomach!

Kategori: MAT
rememberthiis.blogg.se:

Ser gott ut :)

Svar: Hej! vad roligt att höra! Tack!
Scandinavian wellness

Emma:

Vad gott!

Svar: Ha ha ja jag tycker den är riktigt smarrig :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: