Nyårs efterätt: Vit moussetårta med hjortron, kokos och kola (vegansk)

 (White mousse cake with cloudberry, coconut and caramel, for english text scroll down) 

God morgon. Hur går det för er alla där ute? Har ni hittat den perfekta nyårsklänningen och gått in partyskorna? Själv kommer jag köra på en blå figur nära klänning jag köpte för ett par år sedan. Fick tyvärr bara använt den i ett par timmar, innan jag fick åka hem i feber. Då har vi kommit till den bästa delen i min nyårs meny. Jag pratar ju självklart om den fantastiska efterrätten. En maffig huvudrätt i all ära, men vi är många som njuter allra mest av efterrätten, en himmelsk dessert blir liksom kronan på verket till nyår. Det är nästan omöjligt att tro att denna vackra tårta både är vegansk, raw och utan raffinerad socker för den smakar verkligen helt gudomligt. (Jag älskar verkligen denna tårta och brukar göra den i olika varianter till kalas och fester. Den är verkligen oslagbar och brukar snabbt bli allas favorit). Jag använde mig av frusna hjortron som verkligen gör sig riktigt bra i nyårs desserter. Det bästa med denna tårta är att den är super enkel att göra, då du mixar ihop de olika lagren på ett par minuter. Den går även att frysa så du kan utan problem göra den några dagar innan servering. Servera gärna på ett tårtfat med hög fot eller varför inte göra dem i portionsbitar?

Good morning. How are you all doing out there? Have you found the perfect New Year's dress? Now we have come to the best part of my New Year's menu. I're talking of course about the fabulous dessert. It is almost impossible to believe that this beautiful cake are both vegan, raw and without refined sugar, it tastes absolutely divine. (I really love this cake and I like to do it in different variations for parties and celebrations. It is truly unbeatable and quickly usually become everyone's favorite). I used the frozen cloudberries that fits very well in the New Year desserts.The best thing about this cake is that it is super easy to do when you mix together the different layers in a few minutes. It is also possible to freeze so you can easily do it a few days before serving. Serve the cake on a cake stand with high foot or why not make them into portions pieces?

Vit moussetårta med hjortron, kokos och kola

Botten:

3 dl paranötter (valnötter och mandel fungerar också bra)

12 färska urkärnade dadlar

1 dl kokosflingor

en nypa vaniljpulver

3 msk kokosolja

Kolakräm:

1 dl dadlar

1 dl äkta lönnsirap

0,5 dl fet kokosmjölk (havregrädde eller vanlig grädde fungerar även)

Fyllning:

2 burkar kokosgrädde (Helt raw? Byt ut kokosgrädden mot 4 dl blötlagda cashewnötter & 2 frysta bananer)

1 paket frusna hjortron (250 gram)

I vaniljstång

1 tsk vaniljpulver

1,5 dl valfri sötning

Topping:

2 dl kokosflingor

Botten: Lägg samtliga ingredienser i en matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet, använder du torkade eller mjuka urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken. Tryck ut i en form med lös avtagbar botten. Ställ in i frysen. Kolakräm: Lägg dadlar i blöt i en timme. Häll av vattnet. Lägg dadlar lönnsirap och kokosmjölk i matberedaren och mixa till en kräm. Bred kolakrämen försiktigt över botten.  Fyllning: Skopa ur det övre gräddlagret från de kylskåpskalla burkarna med kokosgrädde och tillsätt sötning, de urskrapa vaniljfröna och vaniljpulver. Vispa tills grädden är luftig. Blanda i de tinade hjortronen. Smaka av och tillsätt ev. mer sötning. Häll kokosgrädden i formen och använd en slickepott för att jämna ut kanterna. Toppa tårtan med kokosflingor. Ställ in tårtan i frysen och tina 60 min innan servering. Garnera med färska rosor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

White mousse cake with cloudberry, coconut and caramel

Bottom:

1 1/4 cups almonds

12 fresh pitted dates

1/2 cup coconut flakes

a pinch of vanilla powder

3 tbsp coconut oil

Caramel Cream:

1/2 cup dates

1/2 cup real maple syrup

1/2 cup fat coconut milk

Filling

2 cans of coconut cream (Completely raw? Replace the coconut cream with 2 cups of soaked cashewsnuts & 2 frozen bananas)

250 grams cloudberries

1 vanilla pod

1 tsp of vanilla powder

3/4 cup + 3 tbsp coconut suger or maple syrup

Topping

1 cup coconut flakes

Bottom: Add all ingredients in a food processor. Bottom: Mix together into a batter, use dry or soft pitted dates, you might need to add a splash of water when mixing. The best will be if you use fresh dates which are often found in fruit dishes..Press out in a mold with removable bottom. Set in the freezer. Caramel Cream: Place dates to soak for an hour. Pour out the water. Place dates, maple syrup and coconut cream in a food processor and blend together into a buttery texture. Place the caramel cream carefully over the bottom. Filling: Scoop out the top cream layer from the cold cans with coconut cream and add honey, vanilla seeds and vanilla powder. Whip until the cream is airy. Ad the cloudberries. Pour the coconut cream into the pan and use a spatula to smooth the edges. Top the cake with coconut flakes. Set the cake in the freezer and thaw 60 minutes before serving. Garnish with fresh roses.

Kategori: MAT Taggar: vegansk efterrätt nyår, vegansk nyårsdessert;
Josefine:

Gott nytt år och god fortsättning!

Svar: Detsamma fina du ❤️❤️❤️
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: