Nyårs huvudrätt: Tryffelrisotto med trattkantareller och parmesanost

(VEGETARIAN NEW YEAR’S MENU PART 2, for english text scroll down)

Vilken härlig respons min vegetariska nyårs meny har fått! Och jag vill jag börja med att tacka alla er läsare, tror inte ni förstår hur mycket er gulliga och positiva ord betyder för mig. Jag läser ALLA era kommentarer, så fortsätt att skriva och kommentera i bloggen, jag vill verkligen höra vad ni tycker och tänker om olika saker. Då var det dags för del 2 i min nyårs meny, huvudrätten Tryffelrisotto med trattkantareller och parmesanost. Jag säger bara OH MY GOD! Detta är vegetariska rätter när de är som bäst, härligt krämiga och full av smaker! Jag använde mig frysta kanatreller tillsammans med torkade trattkantareller. Helt enkelt ljuvligt. Bon appétit!

What a lovely response my vegetarian New Year's menu has got! And I want to thank all of you readers, I dont think you understand how much your cute and positive comments means to me. I read all your comments, so continue to write and comment in the blog, I really want to hear what you think and feel about things. Then it was time for part 2 of my New Years menu, the main course Truffle risotto with chanterelle mushrooms and parmesan cheese. I only say OH MY GOD! This is vegetarian dishes when they are at their best, wonderfull creamy and full of flavors! I used the frozen chanterelles. Simply delightful. Bon appétit!

Tryffelrisotto med trattkantareller och parmesanost

4 portioner

1 paket Risottoris tryffel 300 g

8 dl varmt vatten

2 dl vitt vin

2 schalottenlökar

3 msk olivolja

100 gram riven parmesanost (jag använde Parmigiano Reggiano)

1 paket frysta kantareller

 1,5 dl torkade trattkantareller

1 bit färsk tryffel (brukar finnas i delikatessbutiker. Hittar du inte färsk tryffel kan du använda tryffelcrème/tryffelolja eller utesluta denna del)

Salt och peppar

Hacka löken fint och stek i smör tills den mjuknat, men inte fått färg. Tillsätt olivolja och riset och stek tills denna fått färg. Häll på vin och låt det koka in i riset. Tillsätt varmt vatten i omgångar och rör lätt i risotton tills riset är mjukt och konsistens krämig. Det tar ungefär 20 minuter. Stek undertiden kantarellerna och trattkantarellerna i rejält med smör. När risotton är krämig, tillsätt riven färsk parmesan, hälften av kantarellerna och riven färsk tryffel i risotton. Salta och peppra. Garnera med de trattkantareller, färsk parmesan och en kvist timjan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Truffle risotto with chanterelle mushrooms and Parmesan cheese

4 servings

1 package truffle risotto rice 300 g

3 3/4 cupvarmt water

1 cup white wine

2 shallots

3 tbsp olive oil

100 grams of grated parmesan cheese (I used Parmigiano Reggiano)

1 package frozen chanterelles

1 piece of fresh truffles (usually found in delis. In case you can not find fresh truffle, use truffle cream / truffle oil or exclude this part)

Salt and pepper

Chop the onion finely and fry in butter until softened, but not browned. Add oliv oil and the rice and cook until it browned. Pour in the wine and let it cook into the rice. Add warm water in batches and stir lightly in the risotto until the rice is soft and gets a creamy texture. It takes about 20 minutes. Fry meanwhile the chanterelles engines in plenty of butter. When the risotto is creamy, add grated fresh Parmesan, half of chanterelles and grated fresh truffles into the risotto. Add salt and pepper. Garnish with  chanterelles, fresh parmesan and a sprig of thyme.

 

 

 

 

Kategori: MAT Taggar: Tryffelrisotto med trattkantareller och parmesanost, nyårsförrätt vegetarisk, nyårsförrätt vegetarisk kantareller;
Kommentera inlägget här: