Nyår förätt: Smördegsknyte med chevré, fikon och honungsglaserade valnötter

(Puff pastry dumpling with chèvre, figs and honey glazed walnuts)

Otroligt lyxig förrätt som är superenkel att slänga ihop!  Rätten är helt vegetarisk men kommer garanterat uppskattas av de mest köttinbitna personerna. Ett tips (som jag inte hunnit göra på fotot men har provat efteråt) är att använda en muffinsplåt och trycka ut smördegen i. Kavla ut smördegen och tryck ut cirklar av tex ett pepparkaksmått. Lägg i smördegs cirkeln i en muffinsplåt och fortsätt enligt receptet så har du små portionspajer. Enkelt och vackert.

Smördegsknyte med chevré, fikon och honungsglaserade valnötter

4-6 pers

1 paket glutenfri smördeg (City gross har färska som är super goda)

1 paket Chevre ost

3-4 färska fikon

1 dl valnötter

Honung

Ev. Crema di Balsamico Fikon

Sätt ugnen på 200 C. Tina smördegen och tryck ut en cirkel med t.ex. ett papparkaksmått. Lägg på skivad Chevré. Ställ in i ugnen i ca 10- 15 min tills plattorna fått färg. Skiva fikonen. Toppa smördegsknytena med fikon, valnötter och ringla över rejält med honung. Toppa ev. med  Crema di Balsamico Fikon. Klart! 

.....................................................................................................

Puff pastry dumpling with chèvre, figs and honey glazed walnuts

4-6 pers

1 package gluten-free puff pastry

1 package Chevre Cheese

3-4 fresh figs

1/2 cup walnuts

Honey

Ev. Crema di Balsamico figs

Preheat the oven to 400 F. Allow the pastry to thaw and slice it into two squares, or a round shape. Add the sliced chevré. Place in the oven for about 10 to 15 minutes until the pastry get's color. Slice the figs. Top with figs, walnuts and drizzle over plenty of honey. If you wan't to you can top the pastry dumpling with crema di Balsamic Figs. Done!

Kategori: MAT Taggar: förrätt nyår chevre, förrätt nyår smördeg, vegetarisk förrätt bröllop, vegetarisk förrätt nyår;
Kommentera inlägget här: