Örtmedicin & Växtmagi

Följ Scandinavian Wellness på Instagram och Facebook ♥ 
De senaste dagarna har jag fått något av ett uppvaknade. Jag har vaknat upp och känt en stark längtan. Och en saknad. En längtan efter förändring och saknad efter något jag försummat. Jag har känt att jag inte riktigt levt som jag lärt och min själ skriker verkligen efter att hitta hem igen. Till mitt riktiga jag. Där jag har kontakt med moder jord och naturen runt mig. Jag är trött på all ytlig hets. Jag vill hitta tillbaka till ett enklare och renare liv där jag inte behöver prestera och leverera.
De sista dagarna har jag helt snöat in på läkande örter och medicinalväxter. Det känns pirrigt och nästan magiskt när jag gör mig påmind om vilken läkande kraft vår natur faktiskt har. Fram till 1800-talet var användandet av växter inom medicinen det vanliga sättet att behandla sjukdomar. Denna läkekonst är lika gammal som människan själv. Med andra ord uråldrig. Kunskapen har gått från generation till generation och jag känner mig ödmjuk att få lov att studera denna gamla, ursprungliga kunskap om örter, läkeväxter och häxbrygder som kostat så många kvinnor livet. Sagt och gjort. Igår gjorde jag en stor beställning böcker inom örtlära och växtmedicin.
 
Jag fick betala dyrt för att få tag på den heliga boken Örtmedicin & Växtmagi som inte går i tryck längre utan endast går att få tag på second hand marknaden. Jag beställde även ett exemplar av Häxans trädgård och Hildegard av bingens örtaboksamt fyra andra böcker. Hildegard av bingens örtbok är skriven redan på 1100- talet men hennes enorma kunskaper om läkande örter är minst lika aktuell idag. Så nu jäklar ska det läsas och studeras! Jag hoppas kunna dela med mig mer av denna kunskap på bloggen. Jag har redan nu skapat kategorien Häxans skafferi- här kommer jag att dela med mig av gamla beprövade huskurer & recept på läkande hudvård. Hoppas ni får en fin torsdag allihopa!
bylittlenea.blogg.se:

Vad spännande! Jag tycker det här är superintressant och läser gärna mer om vad du lär dig. Inom TCM (traditionell kinesisk medicin) till exempel så används ju kosten som en del av behandling många gånger. Det finns mycket att lära om kost, örter och kryddor som inte bara handlar om smak. Jag är själv i ett läge där jag ser över mitt näringsintag just nu och försöker öka på med allt som är bra för mig. Kommer följa med spänning framöver :)

Svar: Hej Lenea! Åh vad roligt att höra! Ja precis jag gillat verkligen synsättet inom TCM där kosten utgör en stor del av behandlingen. Jag förstår verkligen inte varför vi i höst inte tar till den kunskapen utan anser att allt ska botas med piller? Vad roligt att du verkar vara i samma läge, är alltid kul att ha personer runt sig med samma intresse och kunna diskutera. ❤ Hoppas du får en riktigt fin fredag kram!
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: