LJUVLIGT GRÖN & HÄLSOSAM PÅSKTÅRTA (RAW, VEGAN & PALEO)

(Lovely green & Healthy Easter cake, for englisg text scroll down) 
Följ Scandinavian Wellness på Instagram och Facebook ♥ 
Vad vore då påsk utan en riktigt fin och smarrig påsk tårta? Helt värdelös såklart! Hmm… asså denna tårta! Ha ha jag vet knappt om ifall jag vågar skriva vad denna tårta innehåller så jag inte skrämmer iväg er! He he håll i er nu! Denna ljuvligt gröna & hälsosamma påsk-tårtan innehåller: Banan… (inte så konstigt), Avokado (okey lite konstigare), Spenat (spring inte i väg nu!) och Matcha te pulver (hallå är ni kvar?). JAG LOVAR ER ATT DEN ÄR GUDOMLIG.  För er som hängt med ett tag vet ju att min kära Man Kjell,  ofta för agera provsmakare och tro mig, han är inte så lätt att övertyga. Han är lite som ett barn kräsen och äckligt ärligt. Så hur skeptiskt var inte han när jag la ner den ena konstiga ingrediensen efter den andra i mixern. Men efter en del övertalning smakade han och blev alldeles stum. 
– Det är ju fan skit gott! Mumlar han drömmande. – Är det säkert? Behövs det ingen mer sötning? mumlar jag lite nervöst. – Nä… den är fan perfekt! Så där har ni! DEN PERFEKTA HÄLSOSAMMA TÅRTAN SOM DESSUTOM SMAKAR LJUVLIGT. Hör jag applåder?  Halleluja!
What would Easter be like, if you don’t have and yummie Easter cake? Completely useless, of course! Hmm ... this cake .. Haha I hardly know if I dare to write what this cake contains, I don’t wan’t to scare you! He he.. okey are you sitting down? This lovely green and healthy Easter cake contains: Banana ... (not so surprising), Avocado (okay a little weirder), spinach (don’t run away now!) And Matcha tea powder (hey are you still there?). I promise you that IT IS DIVINE. For those of you that have been around for a while know that my dear Kjell often act like a tasters to my food and believe me, he's not so easy to convince. He is a bit like a child choosy and frankly disgusting. After some persuasion he tasted:

- It's sooo good! He murmured dreamily. - Is it really? Should there be no more sweetening? I mumble a bit nervous. - Nah ... it's fucking perfect! So there you have! THE PERFECT HEALTHY cake that tastes sweet and yummie. Do I hear applause? Hallelujah!

 
Ljuvligt grön & hälsosam påsktårta

Botten:

3 dl hasselnötter (mandel /para nötter fungerar också bra)

12 färska urkärnade dadlar (du hittar dem ofta vid frukt & grönt, dessa smakar mycket mer än torkade)

1 dl kokosflingor

3 msk kokosolja

2 krm vaniljpulver

Fyllning 1:

2 burkar kokosgrädde (helt raw? Byt ut kokosgrädden mot 4 dl blötlagda cashew nötter eller skalade mandlar)

3 frysta bananer

0,75 dl valfri sötning (jag använde kokossocker )

1 vaniljstång (eller 2 krm vaniljpulver)

Saften och skalet från 1 citron

Fyllning 2:

1/2 fyllningen av Fyllning 1

2 avokado

2 nävar färsk spenat

2 tsk matcha te pulver (Kan uteslutas ger en grönare färg. Är 1 tsk spirulina fungerar också bra)

2 msk valfri sötning

Botten: Blötlägg nötterna ett par timmar eller över natten. Lägg samtliga ingredienser till botten i en matberedare. Mixa ihop till en smet, tillsätt ev lite av vattnet till önskad konsistens. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken. Tryck ut i en form med lös avtagbar botten. Ställ in i frysen. Fyllning 1: Skopa ur det övre gräddlagret från de kylskåpskalla burkarna med kokosgrädde och tillsätt sötning, de urskrapa vaniljfröna eller vaniljpulver. Vispa tills grädden är luftig. Mixa bananen och rör ner. Tillsätt saften och skalen från 1 citron. Rör om. Ta en ny bunke och häll ur halva satsen. Häll på resten av fyllningen över botten. Ställ kallt i 30 min. Fyllning 2: Mixa avokadon och spenaten fint. Rör ner i resten av fyllningen tillsammans med sötning och matcha te pulver. Blanda noga. Smaka av i fall du behöver mer sötning, detta är en smaksak. Häll på fyllningen i formen, använd en slickepott för att jämna ut kanterna. Ställ in tårtan i frysen i minst 3 timmar. Tina tårtan i 45-60 min innan serveringen. Toppa med kokos och annan valfri topping. Voila!

 

Lovely green & Healthy Easter cake

Bottom:

1 1/2 cup hazelnuts (almond / brazil nuts also works well)

12 fresh pitted dates (you can find them often in fruit and vegetables, they taste much more than dried)

1/2 cup coconut flakes

3 tbsp coconut oil

2 pinches of vanilla powder

Filling 1:

2 cans of coconut cream (Completely raw? Replace coconut cream to 4 cup soaked cashew nuts or shelled almonds)

3 frozen bananas

4 tbsp optional sweetening

1 vanilla rod (or 2 pinches of or vanilla powder)

The juice and peel of 1 lemon

Filling 2:

1/2 filling of Filling 1

2 avocados

2 handfuls of fresh spinach

2 tsp matcha tea powder (wheat grass powder or 1 teaspoon spirulina also works well)

2 tbsp optional sweetening

Bottom: Soaked nut a few hours or overnight. Add all ingredients to the bottom in a food processor. Mix together to form a paste (add some water to the right consistency). The best resultat you get if you use fresh dates which are often found in fruit dishes. Press out in a pan with a removable bottom. Set in the freezer.  Filling 1: Scoop out the top cream from the fridge cold cans of coconut cream and add sweetening, vanilla seeds  or vanilla powder. Whisk until the cream is airy. Mix the banana in a food processor and stir into the cream. Add the juice and peel of 1 lemon. Stir. Take another bowl and pour out half the filling. Pour the rest of the filling over the bottom. Refrigerate for 30 minutes. Filling 2: Mix avocado and spinach well. Stir in to the rest of the filling together with sweetening and matcha tea powder. Mix carefully. Taste in case you need more sweetening, this is a matter of taste. Pour the filling into the mold. Set the cake in the freezer for at least 3 hours. Thaw the cake for 45-60 minutes before serving. Top with coconut and other optional topping. Voila!

Kategori: MAT Taggar: enkel vegansk tårta, påsktårta utan gluten, påsktårta utan socker, påsktårta utan ägg, raw food banan, raw food kaka dadlar, raw food påsktårta, raw tårta avokado, tårta paleo, tårtbotten paleo, vegansk påsktårta;

Liknande inlägg

Mie Jensen:

Denna måste testas i påsk!

Svar: Hej Mie! Åh vad roligt att höra! Hoppas du gillar receptet :)
Scandinavian wellness

Katrín:

The canned coconut milk, which size did you use ? 🙂

Svar: Hi! I used 400ml can, (there will be approximately 250 ml coconut cream you scratch out)
Scandinavian wellness

anneliesblomsterochbakverk:

Alltså, det låter verkligen så himla gott. Och dina bilder är ju helt ljuvliga! Så glad att du är med och inspirerar i Månadens Gröna april. Tack för ditt bidrag. Kram!

Svar: Hej Annelie! Ja nu ska jag försöka vara med lite oftare :) Tusen tack fina <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: