SCANDINAVIAN WELLNESS BLIR PREMIUM BLOGGARE PÅ MY EVERYDAY HOS BLOGG.SE

 
God morgon allihopa! ♥ Hoppas ni har sovit bättre än mig för i natt vaknade jag 02.00 och har inte kunnat somna om sedan dess. Hur som helst, vill gärna dela med mig av en rolig nyhet, att jag nu är även är bloggare på my Everyday hos blogg.se! Så nu kommer ni även kunna hitta mig direkt på blogg.se startsida och på my Everyday. Gå gärna in och kika och scrolla runt bland mina bloggkollegor, där kommer du hitta massa av inspiration!

Mina fina gamla läsare som följt med sedan start, ni behöver inte vara oroliga. Bloggen kommer vara precis som innan och med samma mål och innehål, bara lite snyggare, fräschare & bättre. Det känns lite som en nystart igen för mig och jag har fått massor av energi och inspiration på kommande inlägg och diy tutorials. Längre fram kommer ni även kunna ta del av nya spännande videos, så håll utskick på bloggen. 

Tack för att ni fortsätter att kika in. Ni är bäst! ♥

 

 

 

Underbara & glutenfria kanelbullar utan raffinerat socker

 
(Lovely gluten-free cinnamon buns without refined sugar, for english text scroll down)

På tisdag är det kanelbullens dag och det är inte mycket som slår doften av nybakade bullar direkt från ugnen. Nu jäklar har jag fått experimenterat för att få fram ett recept som ska fylla alla mina kriterier; det ska vara glutenfritt, hälsosamt, utan vitt socker, gå super snabbt att göra samt smaka himmelskt gott! Lyckades jag? Ja det tycker jag verkligen!  För er som äter Paleo eller LCHF misströsta inte, recept på LCHF & Paleo bullar kommer på bloggen i övermorgon så håll utskick. ♥

 

This Tuesday is the Swedish Cinnamon Bun Day and there is nothing better than the smell of freshly baked buns straight from the oven. I have been experimenting to obtain a recipe that meets all my criteria; it should be gluten free, healthy, with no white sugar, super fast to make and taste heavenly good! Recipe will soon be available on the blog

Underbara & glutenfria kanelbullar utan raffinerat socker (Ca 20st)

100 gram smör

7,5 dl mjölblandning för bullar (spara lite mjöl till utbakningen).  

50 g jäst för söta degar

2,5 dl mjölk

1 dl kesella

1 dl finriven kokt potatis

2 msk fiberhusk

0,75 dl kokossocker

1 st ägg + 1 äggvita

2 tsk kardemumma

1/2 krm salt

Fyllning:

100 g smör el margarin

1 dl kokossocker

2 msk kanel (eller vaniljsocker)

 

Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli 37 grader. Lös jästen i degspadet och tillsätt fiberhusk, låt svälla 10 min (använder du torrjäst rör du ner den ihop med mjölet). Tillsätt kesella, potatisen, kokossocker, ägg, kardemumma och salt. Arbeta in mjölmixen, spara lite till utbakningen. Det är viktigt att arbeta den länge, då får den en väldigt bra spänst. Låt jästa i 45 min. Precis innan den har jäst klart, gör då smörkrämen. Blanda smör, kokossocker och kanel i en skål. Mjöla bordet.

Arbeta ihop degen (knåda in lite mjölmix om det behövs) och kavla ut till en ruta, 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och dela i 20 bitar a´2 cm. Lägg i bullformar och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och garnera med hackade nötter eller kokosflingor. Grädda i ugnen 225 grader i ca 15 min.  

Tips: Vill du ha flätade kanelbullar som på bilden? Bred på fyllningen men vik i stället kakan 1 gång och skär med en degskrapa så att det blir 4 centimeter breda remsor.  Skär varje bit så det går att göra en fläta av remsorna (spara någon centimeter längst upp som håller ihop flätan), vik ihop bullen så att den delen som håller ihop hamnar underst. Det ska bli runda flätade bullar.

 

 

 

 
 
 
 
Kategori: MAT Taggar: glutenfria kanelbullar med jäst recept, glutenfria kanelbullar med kesella, glutenfria kanelbullar recept, glutenfria kanelbullar utan raffinerat socker, kanelbullar med riven potatis recept;

Liknande inlägg

RAW DURRA YOGHURT MED HALLON OCH HASSELNÖTER

 
 
(Ekologiska hallon från Polarica, hallon är ett antiinflammatoriskt superbär, fullpropade med näring)
 
God morgon! Vad ska ni kära läsare hitta på i veckan? Idag tipsa er om en super snabb frukost som du enkelt mixar ihop på ett par minuter. Helt perfekt när du är stressad på morgonen då det mesta kan förberedas kvällen innan. Durra är ju en av mina nya favoriter, dessa korn är protein rikta och innehåller en mängd olika mineraler och fibrer. Dessutom är de naturligt glutenfria. Sjukt god och super snäll för magen. 

Visste ni att hallon är rika på C-vitamin, fibrer och antioxidanter. Jag handlar alltid ekologiska bär, då oftast frysta, eftersom de för de första ofta är väldigt prisvänliga i jämförelse mot färska bär men framförallt bevarar frysta bär och grönsaker MER näringsämnen än färska grönsaker. Detta beror på att grönsaker och bär plockas när de är färska och bevaras direkt genom snabbfrysning. Hoppas ni får en fabulös fredag!

Good morning! What are your plans for the weekend? Today I want to share with you a recipe for a super-fast breakfast that you simply mix together in a few minutes. Absolutely perfect when you are stressed in the morning, because most of it can be prepared the night before. Durra's one of my new favorites, these grains are protein target, and contains a variety of minerals and fiber. Moreover, they are naturally gluten-free. Real good and super kind to the stomach. Hope you have a fabulous Friday!

Raw Durra yoghurt med hallon och hasselnötter

Recept

1 portion

0,75 dl Durra korn

1 dl Polaricas ekologiska hallon

1 banan

5 stycken hasselnötter

1 dl kokosmjölk eller annan nötmjölk

ev. 2 dadlar

Vaniljpulver

Blötlägg durran och hasselnötterna över natten eller i minst 4 timmar. Skölj noga av durran i både varmt och kallt vatten. Lägg durran och nötterna och övriga ingredienser (utan hallonen) i mixern och kör tills konsistensen känns som yoghurt.  Vill du ha den ljummen så värm på svag värme eller ät den helt raw. Servera i en djup tallrik och toppa med hallon, kokosflingor och hackade hasselnötter. Som bomull för magen!

Sorghum yogurt with raspberries and hazelnuts

Recipe

1 serving

1/2 cup- 1 tbls sorghum grain

1 banana

5 hazelnuts

2 dates

1/2 cup coconut milk (or other nut milk)

1/2 cup Polaricas organic raspberries

Vanilla powder

Soak sorghum and hazelnuts overnight or for at least 4 hours. Thoroughly rinse the sorghum in both hot and cold water. Add sorghum, nuts and other ingredients (without the raspberries) in the blender and run until the consistency feels like yogurt. Heat the sorghum yogurt on low heat or eat completely raw. Serve in a deep bowl and top with raspberries and coconut flakes . It feels like cotton for the stomach!

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica

Kategori: MAT Taggar: clean eating recipe frukost, clean eating recipes, durra korn recepet, hallon nyttigt, paleo frukost recept, raw Durra yoghurt, raw bovete yoghurt, raw frukost recept, raw yoghurt recept;