SCANDINAVIAN WELLNESS BLIR PREMIUM BLOGGARE PÅ MY EVERYDAY HOS BLOGG.SE

 
God morgon allihopa! ♥ Hoppas ni har sovit bättre än mig för i natt vaknade jag 02.00 och har inte kunnat somna om sedan dess. Hur som helst, vill gärna dela med mig av en rolig nyhet, att jag nu är även är bloggare på my Everyday hos blogg.se! Så nu kommer ni även kunna hitta mig direkt på blogg.se startsida och på my Everyday. Gå gärna in och kika och scrolla runt bland mina bloggkollegor, där kommer du hitta massa av inspiration!

Mina fina gamla läsare som följt med sedan start, ni behöver inte vara oroliga. Bloggen kommer vara precis som innan och med samma mål och innehål, bara lite snyggare, fräschare & bättre. Det känns lite som en nystart igen för mig och jag har fått massor av energi och inspiration på kommande inlägg och diy tutorials. Längre fram kommer ni även kunna ta del av nya spännande videos, så håll utskick på bloggen. 

Tack för att ni fortsätter att kika in. Ni är bäst! ♥

 

 

 

Underbara & glutenfria kanelbullar utan raffinerat socker

 
(Lovely gluten-free cinnamon buns without refined sugar, for english text scroll down)

På tisdag är det kanelbullens dag och det är inte mycket som slår doften av nybakade bullar direkt från ugnen. Nu jäklar har jag fått experimenterat för att få fram ett recept som ska fylla alla mina kriterier; det ska vara glutenfritt, hälsosamt, utan vitt socker, gå super snabbt att göra samt smaka himmelskt gott! Lyckades jag? Ja det tycker jag verkligen!  För er som äter Paleo eller LCHF misströsta inte, recept på LCHF & Paleo bullar kommer på bloggen i övermorgon så håll utskick. ♥

 

This Tuesday is the Swedish Cinnamon Bun Day and there is nothing better than the smell of freshly baked buns straight from the oven. I have been experimenting to obtain a recipe that meets all my criteria; it should be gluten free, healthy, with no white sugar, super fast to make and taste heavenly good! Recipe will soon be available on the blog

Underbara & glutenfria kanelbullar utan raffinerat socker (Ca 20st)

100 gram smör

7,5 dl mjölblandning för bullar (spara lite mjöl till utbakningen).  

50 g jäst för söta degar

2,5 dl mjölk

1 dl kesella

1 dl finriven kokt potatis

2 msk fiberhusk

0,75 dl kokossocker

1 st ägg + 1 äggvita

2 tsk kardemumma

1/2 krm salt

Fyllning:

100 g smör el margarin

1 dl kokossocker

2 msk kanel (eller vaniljsocker)

 

Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli 37 grader. Lös jästen i degspadet och tillsätt fiberhusk, låt svälla 10 min (använder du torrjäst rör du ner den ihop med mjölet). Tillsätt kesella, potatisen, kokossocker, ägg, kardemumma och salt. Arbeta in mjölmixen, spara lite till utbakningen. Det är viktigt att arbeta den länge, då får den en väldigt bra spänst. Låt jästa i 45 min. Precis innan den har jäst klart, gör då smörkrämen. Blanda smör, kokossocker och kanel i en skål. Mjöla bordet.

Arbeta ihop degen (knåda in lite mjölmix om det behövs) och kavla ut till en ruta, 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och dela i 20 bitar a´2 cm. Lägg i bullformar och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och garnera med hackade nötter eller kokosflingor. Grädda i ugnen 225 grader i ca 15 min.  

Tips: Vill du ha flätade kanelbullar som på bilden? Bred på fyllningen men vik i stället kakan 1 gång och skär med en degskrapa så att det blir 4 centimeter breda remsor.  Skär varje bit så det går att göra en fläta av remsorna (spara någon centimeter längst upp som håller ihop flätan), vik ihop bullen så att den delen som håller ihop hamnar underst. Det ska bli runda flätade bullar.

 

 

 

 
 
 
 
Kategori: MAT Taggar: glutenfria kanelbullar med jäst recept, glutenfria kanelbullar med kesella, glutenfria kanelbullar recept, glutenfria kanelbullar utan raffinerat socker, kanelbullar med riven potatis recept;

Liknande inlägg

DIY Citronskrubb med mynta

(Lemon Scrub with mint, for english text scroll down) 

Hur upplever du att din hud är nu på hösten? Är den torrare än vanligt? Vi kan inte göra så mycket åt att det kallare vädret i kombination med vår torra inomhusluft gör huden torrare och narigare. Däremot kan vi hjälpa huden att återställa fuktbalansen så att den blir mjukare, tåligare och mer elastisk. Den bästa kroppsskrubben gör du själv! Förutom att det är enkelt är hemmagjord skrubb naturlig, väldoftande och betydligt billigare än färdigköpt. Den här friska citronskrubben passar perfekt för att skrubba bort vinterns alla gamla hud celler. Just kombinationen av fräsch citron & salt ihop med len olivolja gör verkligen huden helt fantastiskt len och mjuk. Jag brukar förvara min citronskrubb inne i duschen och ändvänder den ungefär var tredje dag.  Efter en dusch med skrubbning har huden lättare att ta upp övriga ingredienserna som du smörjer in dig med så avsluta gärna med att smörja in kroppen med ekologisk mandelolja.

Psst… Citronskrubben passar perfekt att ge bort som present.

 

How doe’s your skin feel this time of the year?  Is it drier than usual? We can’t do much about the cold weather, wich combined with our dry indoor air makes the skin more sensitive and. However, we can help the skin restore it’s moisture balance. The best body scrub, you can do by yourself! Homemade scrubs are simple, natural, fragrant and considerably cheaper than pre-bought. This fresh lemon scrub is perfect to scrub away all the old skincells. The combination of fresh lemon & salt together with olive oil makes the skin amazing smooth and soft. I usually keep my lemon scrub inside the shower, and utilizes it every third day. After a warm shower with scrubbing the skin has easier to take up other ingredients so finish by lubricate your body with organic almond oil.

Psst ... Lemon scrub makes the perfect gift.Citronskrubb med mynta

2 dl rundkornigt salt

1 dl socker

0,75 dl olivolja (alt kokosolja eller rapsolja)

zest från en citron

saft från en halv ekologisk citron

några blad mynta

Blanda socker och salt. Riv zesten av citronen och tillsätt i salt- och sockerblandningen ihop med olivoljan. Pressa ner saften av den halva citronen. Riv bladen av myntan och rör ner. Förvara i väl rengjord glasburk.  

Hållbarhet: Cirka en månad.Lemon scrub with mint

1 cup of fine salt

1/2 cup sugar

3/4 cup olive oil (or coconut oil or canola oil)

zest of one organic lemon

juice from a half organic lemon

some mint leaves

Mix sugar and salt. Grate the zest of the lemon and add the salt and sugar mixture together with olive oil. Press down the juice of half lemon. Tear the leaves of the mint and stir. Store in a well-cleaned glass jar.

Shelf life: About one month.