Snabba low carb frukostbröd ( lchf & glutenfritt )

(Fast low carb breakfast breads (low carb & gluten free), for english text scroll down)

 

God morgon. Min nya besatthet är dessa super goda och snabba frukostbröd. Förstår knappt själv hur de kan vara low carb, för smakar verkligen precis som vilka ”vanliga” frukostbröd som helst. Tar knappt 30 min innan du har en ljuvlig doft av nybakat bröd i hemmet. Jag har ändrat lite i receptet men grundreceptet hittade jag hos fantastiska Zeina som driver bloggen zeinaskitchen.se. Hon är en helt fantastisk tjej i fall du har möjlighet tycker jag absolut du ska kika in hennes blogg. Jag har provat att dessa bakafrukostbröd i massa olika varianter, med mandelmjöl, havre & bovetemjöl och min egna ljusa glutenfria mjölblandning. Alla har smakat jätte gott så välj den mjölsort som passar just dig för stunden.

 

Psssst… receptet passar även utmärkt att använda till hamburgarebröd.

 

My new obsession are these quick and tasty breakfast bread. I barely understand myself how they can be low carb, when they really taste just like "regular" breakfast bread. It takes less than 30 minutes before you have a delicate aroma of new baked bread in your home. I've have baked the breakfast bread with both almond flour, oats and buckwheat flour, they all tasted very good so choose the type of flour that suits you at the moment.

Snabba frukostbröd low carb ( lchf & glutenfritt )

6 st

1,5 dl mandelmjöl eller min ljusa glutenfria mjölblandning

2 ägg

250 g keso

2 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

2 msk oliv eller kokosolja

0,5 tsk salt

Brödkryddor (valfritt)

Pensling:

Uppvispat ägg

Sesamfrön

 

Sätt ungen på 200 grader. Mixa ägg och keso slät med stavmixer/vanlig mixer. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem med äggen och keson.  Låt degen stå och svälla i 5 min. Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st runda bröd, (de kommer flyta ut under gräddningen, vill du ha runda frallor kan du lägga bollarna i muffinsformar), pensla med ägg och strö på sesamfrön. Baka mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna, lossa från pappret och servera!

 

Fast low carb breakfast breads (LCHF & gluten free)

6 pc

0.75 cup almond flour

2 eggs

250 gram cottage cheese

2 tablespoons Psyllium husk

2 teaspoons baking powder

2 tablespoons olive or coconut oil

0.5 tsp salt

Sesame seeds for toping

 

Preheat the oven to 200 degrees (400 F). Mix eggs and cottage cheese smooth with a hand blender / conventional blender. Mix all dry ingredients and add them with the eggs and cottage cheese. Leave to swell for 5 minutes.. Shape 6 round bread, (they will spread out during baking, you want round rolls, you can add the balls in muffin molds), on a baking sheet with parchment paper. Brush with egg and sprinkle with sesame seeds. Bake in the oven for about 20 minutes. Remove and let cool, detach from the paper and serve!

Kategori: MAT Taggar: bröd keso receot, bröd med mandelmjöl recept, hamburgare bröd lchf recept, lchf frukostbröd recept, low carb frukostbröd recept, nyttiga hamburgare bröd recept, snabba glutenfria frukostbröd recept;
Camilla:

Åh ser jätte gott ut! :D

Svar: Hej Camilla! Vad roligt att höra! Lovar att de är riktigt smarriga :)
Scandinavian wellness

anannanland.blogg.se:

Måste testa!

Svar: Åh gör det och återkom gärna vad du tyckte om receptet :)
Scandinavian wellness

Evelina:

Dessa ska jag absolut testa :D Även Lchf-pizzan du la upp! :) Mejerifria lchf-recept uppskattas verkligen :D haha.

Jättefin blogg med fina bilder!

Jag har försökt hitta en nyttigare variant av wienerbröd med hallonsylt (mitt största craving hehe). Har du något bra recept på det?

Svar: Hej Evelina! Åh vad roligt att höra! Tusen tack! Det kommer dyka upp en hel del Lchf recept framöver och nästan alla kan göras Mejerifria :) Ha ha har inget bra recept på det än, men du, jag ska absolut fundera på detta och återkomma med ett inlägg. Låter ju galet gott! Kram Anki
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: