NYTTIGA GRÖNSAKER LEVERERADE DIREKT TILL DÖRREN

God morgon alla. Visste du om att du kan få dina egna super grönsaker levererade direkt till dörren? Häromdagen fick jag hem mina matkassar från mat.se, måste säga att jag verkligen ÄLSKAR att kunna beställa mat på nätet! Först den lyxiga känslan av att någon faktiskt bär in dina matkassar och lyckan när man sedan plockar upp den ena lyxiga råvaran efter den andra ur kassen, som ekologiska kryddor, färsk spenat, kravmärkt frukt och tills sist min favorit spirulinapulver!

 

Ha ha blir ju så lycklig att jag nästan börjar gråta! (Ni vet hur ju hur glad jag blir av bra råvaror. ♥ Mat.se erbjuder även färdiga matkassar, jag är lite sugen att prova deras medelhavskasse nästa gång. Ni hittar alla deras kassar HÄR. Ett tips är att även kolla in deras Kampanj sida, där kan man hitta riktiga fynd. Hur som helst nedanför tänkte jag lista 5 av mina gröna favoriter som jag alltid ser till att ha hemma.

Grönkål

Supergrönsak som stimulerar kroppens avgiftning på ett kraftfullt vis. Ger en ganska besk juice. Den är späckad med järn, kalcium och antioxidanter som vitamin C och E plus goda tarmbakterier. Gemensamt för all kål är att de innehåller svavelhaltiga ämnen som är bra för hälsan och minskar risken för cancer.

 

Pumpa

Pumpa är riktigt mättande men innehåller väldigt få kalorier och har relativt lågt innehåll av kolhydrater. Pumpa innehåller vitaminet folsyra som är extra viktigt när du är gravid. Folsyra spelar även en viktig roll i bildandet av röda och vita blodkroppar och krävs också för kroppens läkningsprocesser. Den är även C-vitamin och kalium rik soch dess innehåll av ämnet Nacin är bland annat är bra för ämnesomsättningen. Pumpafröna är rika på nyttigheter, bland annat zink och protein. Testa att rosta med salt så har du ett nyttigare snacks. Forskning har även visat att pumpa kan ge skydd mot såväl cancer som hjärt- och kärlsjukdomar.

 

Spenat
Spenat är en riktigt vitaminbomb. 2,5 dl rå spenat innehåller hela; 181 % av vitamin K, 56 % vitamin A, 15 % folat, 14 % vitamin C och 13 % mangan, av dagsbehovet. Vitamin K, lutein och beta-karoten som finns i spenat hjälper hjärnan att fungera. Spenaten innehåller även en masa antioxidanter som minskar risken för stroke, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Det är karotenoiderna som förhindrar skador på celler, vävnader och genetiskt material. Om detta inte var anledning nog så får du dessutom super fin hud av att äta spenat, karoteinoiderna betakaroten, lutein och zeaxantin är alla starka antioxidanter som skyddar kroppen mot skadliga fria radikaler. De bevarar därmed elasticiteten i hudcellerna och gör så att huden ser ung och frisk ut. Även den stora mängden C-vitamin håller bindväven i huden fast och spänd.

 

Ingefära

Ingefära är en rot som egentligen räknas som en ört. Denna "pepparkakskrydda" ger juicen sting och sötma och gör den helt enkelt godare. Skölj och tryck ner den i råsaftcentrifugen med skalet på. Ingefära är packad med antioxidanter. Den motverkar inflammationer och kan bidra till sänkt blodtryck. Förbättrar och stimulerar matsmältningen, ökar cirkulationen och kan dessutom lindra värk. Är en väldigt bra smakkompis med citron.

 

Selleri

Förutom att selleri ger lyfter fram andra smaker i juicen, så hjälper den till att balansera blodtrycket, stimulera matsmältningen samt motverka inflammationer. Den innehåller även ämnen som skyddar hjärnan och nervsystemet. B- och C-vitamin rik. Testa den ihop med ett syrligt äpple, citron eller gurka. 

 
 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera i samarbete med Matse Ab 
 
 
Kategori: Häxans skafferi Taggar: BESTÄLLA MAT PÅ NÄTET, MAT.SE, NYTTIG MAT;
Rebecca :

Åh vad intressant! Ska verkligen gå in och kolla om de levererar till mig <3

Svar: Hej Rebecca! Gör det! Jag var väldigt nöjd med min leverans :)
Scandinavian wellness

Monica :

Ser ju helt ljuvligt ut! Ska absolut prova att beställa därifrån. tack för tipset och ha en fin dag! <3

Svar: hej Monica! Vad roligt att höra!
Scandinavian wellness

Johan :

Har själv beställt av dem, varit riktigt nöjd. Sjukt fina bilder :)

Svar: Hej Johan! Roligt att höra och tusen tack för komplimangen ;)
Scandinavian wellness

Melissa:

Åh så inspirerande! x

Svar: Hej! Tusen tack Melissa vad roligt att höra!
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: