MJÖLFRIA KANELBULLAR (LCHF & GLUTENFRITT)

Idag är det ju ”Kanelbullens dag”, det visste du kanske? Jag är egentligen inte så där mycket för såna speciella dagar men som matbloggerska får jag allt se till att hänga med lite och jag har ju utlovat er ett recept som både är glutenfritt och Lchf anpassat!  

 

Bullarna blev riktigt lyckade, saftiga och med god kanel- och kardemummatouch. Smeten är ganska kladdig , så det krävs lite tålamod och ”pill” för att få ut smeten, och få den rullad, men jag har kommit på super bra tips som kommer underlätta för dig! Lycka till!

 

Tips: Om du inte äter super strikt LCHF kan jag tipsa att ta 2 msk potatismjöl som du först pudrar bakplåtspappret med och sedan lätt över degen innan den plattas ut blir degen SÅ mycket lättare att arbeta med. Den lilla mängden påverkar inte kolhydrat mängden något större per bulle. Men det gör garanterat att du slipper ett psykiskt sammanbrott….  Ett annat tips är att använda kallt smör som du istället skär med osthyveln lägger på, degen är ju känslig så i fall du ska bre ut smöret med kniv går den garanterat sönder.

MJÖLFRIA KANELBULLAR (LCHF & GLUTENFRITT)

Ca 12 kanelbullar

Degen:

4 ekologiska ägg

4 msk valfri sötning (t.ex. ica stevia strö eller dylikt. Går även bra att använda kokossocker om du inte äter Lchf)

1 dl fet mjölk eller grädde (jag brukar ta halva av varje)

1,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

2,5 msk fiberhusk

2,5 tsk bakpulver

1,5 tsk kardemumma

1 krm vaniljpulver

Fyllning:

100 gram kylskåpskallt smör

2-3 msk kanel

3 msk valfri sötning

Topping:

Hackade nötter eller kokosflingor

 

Sätt på ugnen på 175 grader (200 om du inte använder varmluft). Vispa ägg och sötning poröst och luftig). Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med att blanda i mjölken/grädden. Låt stå ca 10 min. Kavla ut degen mellan två silikonpapper eller oljade bakplåtspapper. SE GÄRNA TIPSET ÖVER RECEPTET HÄR. Ta bort översta pappret. Ta fram det kalla smöret, då degen är så känslig brukar jag göra så att jag skär smöret med osthyveln och lägger på. Super smidigt! Lägg därefter på kanel och sötning. Med hjälp av bakplåtspappret (underst) och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö kokosflingor eller hackade nötter på.  Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Kategori: MAT Taggar: Lchf kanelbullar recept
Annsofie:

gud vad enkelt o gott

Svar: Hej AnnSofie! Ja de är verkligen super goda! Receptet är bus enkelt är bara ut-bakandet som kan vara nervkrävande ha ha :)
Scandinavian wellness

Philomène:

Tack för tipset! Detta vill jag absolut testa!

Svar: Så lite så! Bara glad att du uppskattar det! Vilken mysig blogg du har själv:)
Scandinavian wellness

Göteborgsmamman:

Åh, vad gott!
Ha en fin dag!
Kram <3

Svar: Ha ha tusen tack! Och du med! Kram! <3
Scandinavian wellness

Erika- familjeliv, träning och inredning:

Spännande recept! Jag har för tillfället sockerstopp (inget godis eller kakor) så dessa kanske vore nåt för mig att baka :)

Svar: Ja precis! De blir riktigt goda och saftiga och inte alls så där sliskiga som vanliga kanelbullar, så dessa vore kanske något :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: