Super enkla pumpapannkakor med kokosgrädde och bär

(Super simple pumpkin pancakes with coconut cream and berries)
 

God morgon alla! Många associerar pumpan med Halloween men faktum är att pumpan är en väldigt underskattad råvara som är fantastiskt god att använda i matlagningen nu på hösten. Nu när hösten är här känns det helt rätt och otroligt lyxigt med pumpapannkakor till frukost. Pannkakorna är både mjöl och mjölkfria och eftersom pumpa innehåller få kolhydrater så blir dessa pannkakor väldigt ”low in carbs”. Jag toppar mina med en klick fet kokosmjölk och massa ekologiska bär som havtorn, hallon, lingon och blåbär. Så gott!

 

Good morning everyone! Many people associate pumpkin with Halloween, but the fact is that the pumpkin is a very underrated in sweden to use in cooking. These pumpkin pancakes are incredibly luxurious for breakfast. The pancakes are both flour and milk-free and because pumpkin contains few carbohydrates, these pancakes also very  "low in carbs." I my tops with fat coconut milk and a lot of organic berries; like buckthorn, raspberries, cranberries and blueberries. So good!

 

Tips: Det finns många olika varianter därute men några favoriter är hakkaido, butter squash, muscat eller sweet lightning. Jag brukar göra en ordentlig sats med ungs rostad pumpa när jag väl är igång. Mitt tips är att gröpa ut pumpan (spara fröna är jätte goda att rosta och äta som snacks eller på yoghurten) och dela den i fyra delar som du lägger på en plåt. Lägg på en bit smör på varje del och ungs rosta dem i ugnen på 175 grader i ca 45-60 min.  När pumpan har svalnat skrapar du ur pumpaköttet. Otroligt gott att ha i paj, smoothies, soppa och bakverk.

 

Tip: There are many different varieties out there but some favorites are hakkaido, butter squash, muscat or sweet lightning. I usually make an extra large batch of roasted pumpkin when I do it. Scoop out the seeds from the pumpkin (save them they are very good to roast and eat as snacks or yogurt) and divide it into four parts that you put on a baking tray. Add a piece butter on each part and roast them in the oven at 350 F for about 45-60 minutes. When the pumpkin has cooled, take a spoon and scrape out the pumpkin flesh. Incredibly good

Super enkla pumpapannkakor med kokosgrädde och bär

2 portioner

300 gram ugnsrostade pumpa

4 st ägg

2 msk fiberhusk

Kanel, kardemumma och vaniljpulver

Topping

Vispad kokosgrädde (alt vanlig grädde eller turkisk yoghurt)

Ekologiska bär

 

Lägg i alla ingredienser till pannkakorna i en mixer. Mixa till en slät smet. Stek på medelvärme tills pannkakorna är gyllene och genomgräddade. Lägg upp pannkakorna på en tallrik. Servera med kokosgrädde och toppa med färska eller frysta bär, pumpakärnor och kokos flingor. Mumma!

 

 

Super simple pumpkin pancakes with coconutcream and berries

2 serving

Panncakes

300 grams of roasted pumpkin

4 eggs

2 tbsp of psyllium husk

Cinnamon, cardamom and vanilla powder

Topping

Whipped coconut cream

Berries

 

Add all the ingredients for the pancakes in a blender. Blend until it’s completely smooth. Fry over medium heat until the pancakes are golden and baked through. Place the pancakes on a plate. Serve with coconut cream and top with fresh or frozen berries, pumpkin seeds and coconut flakes. Yummie!

Kategori: MAT Taggar: Pumpkin Pancakes recipes, lchf pumpa pannkakor recept, low carb pannkakor med pumpa, low carb pumpkin recipe, mjöfria och mjölkfria pannkakor, paleo pumkin pancakes recipe, paleo pumpa pannkakor recept, pumpa lchf recept, pumpa pannkakor recept;
Camilla Hamid:

Så höstigt och gott :D Får inte nog av dina fina bilder och mumsiga recept <3

Svar: Hej Camilla! Åh men vad glad jag blev av din kommentar! Tusen tack fina! <3
Scandinavian wellness

JUNITJEJ:

Så gott det ser ut!

Svar: Tusen tack! Ha ha lovar att de var riktigt smarriga :)
Scandinavian wellness

Fanny:

Åh vad gott!

Svar: Tusen tack <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: