LCHF Pizza med mozzarella, rucola och soltorkade tomater

(LCHF Pizza with mozzarella, arugula and sun dried tomatoes)

 

Finns det något bättre än hemmagjord pizza på fredagskvällen? Jag lagade den här pizzan sist helg och jag säger bara… OH MY GOD! Så jäkla god!  Så i kväll blir det denna hemmagjorda pizza igen till fredagsfilmen. Jag är personligen inte så förtjust i den blomkål eller ostbottnar som ofta synts i Lchf recept, jag tycker blomkålsvarianten är sådär och att det blir kaka på med en ostbotten på pizzan. Men den här botten är så sjukt god! Den påminner faktiskt väldigt mycket om vanlig krispig pizzabotten. Så vad väntar du på prova nu! 

Tips: Jag gör min helt vegetarisk men vill du ha kött är kyckling eller parmaskinka gott till. Du kan även köpa färdig röd pesto med soltorkade tomater i fall du inte vill göra din egen. 

 

Is there anything better than homemade pizza on a Friday night? I made this pizza last weekend and I'm just saying ... OH MY GOD! Totally freaking gorgeous! So tonight I will do this homemade pizza all over again. So what are you waiting for to try now! 

Tip: I make my completely vegetarian but if you want meat try it with chicken or prosciutto ham.

LCHF Pizza med mozzarella, rucola och soltorkade tomater

2-4 portioner

Botten:

4 stora ägg

1 dl pofiber

1 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

0,75 dl olivolja

1/2 tsk salt

Röd Pesto:

2 vitlöksklyftor

1 kruka färsk basilika

1 dl färsk riven parmesanost

1/2 dl pinjenötter

1 krm salt

1 dl olja

 1 dl vatten

12 soltorkade tomater

1 krm grovmalen svartpeppar

Topping

Champinjoner

Mozzarella

Pinjenötter

Riven ost

Parmesan ost

Rucola

ev några blad basilika

 

Botten: Rör ihop samtliga ingredienser och låt sedan vila i 5 min. Bred därefter ut på ett bakplåtspapper och ställ in i ugn på 200grader och förgrädda din pizzabotten i 10min. Tag ut och låt svalna. Röd pesto: Lägg samtliga ingredienser i en matberedare (eller använd stavmix) och mixa till en slätt pesto. Topping: Bred ett tunt lager pesto på pizzan Lägg på övrig toppig som skall gräddas (ej rucolan och pinjenötterna). In igen på 250 grader i ca 10 min eller tills den fått fin färg. Lägg på rikligt med rucola och pinjenötter. 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LCHF Pizza with mozzarella, arugula and sun dried tomatoes

Bottom:

4 large eggs

1/2 cup Po fiber (potato fiber)

1/2 cup almond flour

2 tablespoons Fiberhusk

2 teaspoons baking powder

4 teaspoons olive oil

1/2 tsp salt

Red Pesto:

2 cloves garlic

1 bunch fresh basil

1/2 cup freshly grated Parmesan cheese

1/2 cup pine nuts

1 pinch of salt

1/2 cup oil

1/2 cup water

12 sun-dried tomatoes

1 tsp black pepper

Topping

Mushrooms

Mozzarella cheese

Pine nuts

Grated cheese

Arugula

 

Bottom: Mix all ingredients and allow to rest for 5 minutes. Spread on a baking sheet and place in the oven at 400 F (200 C) and pre-bake your pizza base for 10 min. Remove and let cool. Red Pesto: Add all ingredients in a food processor and mix to a smooth pesto. Topping: Spread the pesto on the pizza bottom. Add the rest of the topping (not arugula). In again at 450 F (250 C) for about 10 minutes or the pizza are golden. Add the arugula and pine nuts. 

 

 

 

 
 
 
 
Kategori: MAT Taggar: Nyttig pizzabotten recept, glutenfri pizza botten mandelmjöl, lchf pizza mandelmjöl, lchf pizza pofiber recept, lchf pizzabotten pofiber mandelmjöl, low carb pizza almond flour, low carb pizza bottom botten, pizza soltorkade tomater basilika mozzarella, pizza soltorkade tomater mozzarella rucola;

Liknande inlägg

elin cecilia:

åh, så gott det där såg ut , ska absolut spara och testa :D

Svar: Hej! Åh men vad roligt att höra! Ja jag gillar verkligen botten på denna pizza och den lite annorlunda fyllningen :) kram!
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: