JULENS GODASTE OCH ENKLASTE CHOKLADKOLA (VEGAN & RAW)

(Christmas tastiest and easiest chocolate toffee, for english text scroll down) 
 
God morgon alla.  I Idag är det ju första advent så igår tog vi en riktig mysdag här hemma och passade på att baka en massa smarriga julrecept.  Lilla Chubby fick så snällt åka runt i bärsjal medan hennes Mamma sprang runt och fixade (Älskar för övrigt bärsjal måste ju vara typ världens bästa uppfinning). Hur som helst, jag är typ besatt av den här chokladkolan! Tror aldrig jag ätit någon godare kola, den blir precis så där lagom seg och perfekt söt till skillnad mot många andra recept. Kolan innehåller få ingredienser och tar max 10 minuter att göra. GALET BRA! Varning dock, du KOMMER äta upp hela satsen ifall du inte fryser in hälften direkt. Ha en fin söndag alla!
 

Good morning everyone. I'm kind of obsessed with this chocolate toffee! I don’t think  I eaten any tastier caramel/toffee, it’s perfectly chewy and sweet, unlike many other recipes. The fudge contains few ingredients and takes max 10 minutes to do. Warning, however, you'll eat up the entire kit if you don'tt freeze in half immediately. Recipes are available on the blog! Have a nice Sunday everyone!

 

 

JULENS GODASTE OCH ENKLASTE CHOKLADKOLA (VEGAN & RAW)

Ca 15-20 stycken

15 st färska dadlar (obs de finner du oftast vid frukt och grönt, de torkade dadlarna blir inte lika goda)

1 dl kakao (gärna raw)

2 msk kokosolja (alt smält smör ifall du äter mjölkprodukter, kolan blir då ej vegansk och raw i så fall)

2 msk äkta lönnsirap

1 krm vaniljpulver

Garnering

Kakao

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en deg. Smaka av. Ta fram en liten form (ju mindre desto högre kolar) och lägg i Bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Ställ in i frysen i en timme. Ta ut och skär kolan i ca 20 bitar. Rulla kolarna i garneringen.  Ät direkt, eller förvara i kylskåp eller i frysen.  

 

CHRISTMAS TASTIEST AND EASIEST CHOCOLATE TOFFEE (VEGAN & RAW)

Approximately 15-20

15 pieces fresh dates (note they will find mostly in fruits and vegetables, dried the dates will not be as good)

1/2 cup cocoa (preferably raw)

2 tbsp coconut oil (or butter if you eat dairy products)

2 tbsp real maple syrup

1 tsp vanilla powder

Garnish

Cocoa

Place all ingredients in a food processor and blend to a dough. Taste. Take out a small form (the smaller the higher the fudge pieces) add baking paper. Press the dough into the mold. Set in the freezer for an hour. Remove and cut the fudge into about 20 pieces. Roll the fudge pieces in the decoration/garnish. Eat right away or freeze again.

Kategori: Jul, MAT; Taggar: Kola recept utan raffinerat socker, chokladkola recept, chokladkola utan grädde, enkel chokladkola recept, enkelt recept på julkola, julkola gjord på dadlar, kola kokosolja, kola på dadlar recept, kola utan smör, mjölkfritt kola recept, raw paleo kola recept, vegansk kola recept;

Liknande inlägg

Emilia:

Låter och ser så gott ut. Älskar att det är veganskt också! Måste prova någon gång under julen. :)

kram

Svar: Hej Emilia! Ja precis! Gillar oxå att de är veganska och att man slipper ha i massa extra mjölkprodukter. Och de får ändå den där goda sega kola smaken :)
Scandinavian wellness

Linnéa - The Hungry Gosling:

Så gott det ser ut! :)

Svar: Hej Linnea! Åh men tack fina! Lovar att de är super smarriga <3
Scandinavian wellness

Skumfidusen:

Hej,
Så många läckra recept :)
En fråga om dadlar. Jag har lite fokus på mitt blodsocker och dadlar går tyvärr bort för min del. Ser att de är med i många recept, tex i raw pajbotten. Kan man ta ngt annat istället för dadlar? Jag tänker att de är med som konsistensgivare och inte enbart för sötning?

Svar: Hej! Ja det är precis om du skriver att de är även konsistensgivande så de är tyvärr svåra att byta rakt av. Det är ju i så fall mot tex fikon, aprikoser eller mullbär men då återstår ju samma problem att de ändå är söta och påverkar blodsockret, Men i fall du inte är noga att äta 100% rawfood kan jag rekommendera att du byter ut pajbotten mot någon av mina Lchf & Paleo pajbotten. Brukar själv ofta andvända dessa, även i rawfood desserter om jag vill ha ner sötningen lite. Du hittar alla dessa i länken nedanför. http://scandinavianwellness.nu/2016/march/tartbottnar-och-pajskal-glutenfritt-vegan-mjolkfritt-lchf-paleo.html
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: