FLICKA 20161121

 
God morgon alla. Ja nu har hon anlänt, flicka 20161121, vår egen efterlängtade lilla Emla. Känns fortfarande helt galet. Jag som förut nästan kunnat fnysa lite åt nyblivna föräldrar så fullt går in i bebisbubblan, får nog se mig själv som besegrad. Den här lilla damen har mig nämligen fast och jag har aldrig känt mig lyckligare eller mer sårbar. Kameran går på high speed och jag tror redan att jag tagit ungefär 7000 bilder. Massor av bilder nedanför!
 

 
Förlossningen
 

Fördelen med planerade kejsarsnitt är att man faktiskt vet exakt när det är dags att åka in, så tidigt i måndags morgon stod vi utanför entrén vid förlossningen. Kändes fortfarande helt overkligt, som att vi bara skulle göra en rutinkontroll. Väl inne var det full fart, både jag och Kjell fick snabbt byta om till de kläder som vi skulle bära vid operationen. Förberedelserna gick fort. Vår sköterska kom in satte dropp och kateter och ganska omgående rullades jag ut till operationsbordet med Kjell vid min sida. Tro mig, jag har nog faktiskt aldrig känt mig bättre omhändtagen och säkrare än då. Ungefär 12 personer, alla med specialkunskaper, hade sin uppgift för att kejsarsnittet skulle gå så bra som möjligt. En super trevlig och duktig narkos sköterska (som hade att göra i princip är hel tatuerat på ryggen) hittade till sist en punkt de kunde lägga ryggmärgsbedövningen i. Trots att det såklart kändes är jag oerhört glad att operatioen gick att genomföra utan narkos.  På bara några minuter tappade jag känseln och sedan gick allt väldigt fort. Med Kjell sittandes vid min sida började de skära lager för lager. Det kändes såklart ingenting, ingenting alls, men det är en sjuk känsla när någon har sina händer grävandes inne i dig ha ha! Helt plötsligt säger narkossköterskan, nu suger de bort fostervattnet, nu är det nära. Sekunderna efteråt hör vi ett ilsket illvrål. Det var det skönaste ljudet i världen och då brast det för både mig och Kjell. Fram kommer barnmorskan med en, (jag skulle precis säga liten tjej, men då ljuger jag), en knubbig tjej med orden - Ja här fanns det att ta i, grattis ni har fått en liten tjej. (Så numera kallas hon vid smeknamnet Chubby ♥)

 
Namn: Emla Mattsson

Född: 21 November

Tid: 08:41

Födelsevikt: 4,120

Längd: 51 cm

 

 
Jag vet inte varför, men eftersom jag inte gick upp så mycket i vikt under graviditeten och att alla tyckt att jag haft en liten mage så var både jag och Kjell säker på henne förmodligen skulle vara ganska liten när hon kom ut.  Både jag och Kjell tittade på varandra. Det var hon inte, och båda vi sa i mun på vareandra, - Det där var knappast några 3 kilo. 
 
 
Kjell fick Emla till sin famn och de fick sitta bredvid mig och mysa ett par minuter innan Kjell blev ombedd att följa med in i rummet bredvid för att klippa navelsträngen och väga lilla damen. Som vi anande, ”lilla” damen vägde hela 4,120 kilo och hade för en nyfödd rejält med valkar. Ha ha jag antar att min passion för nyttig och näringsrik mat har gjort nytta! Hennes högljudda stämma hördes faktiskt i genom två dörrar, men för mig var det bästa ljudet i världen, det tydde på att allt var bra. Efter detta var jag i ett total lyckorus men väldigt rastlös, kunde knappt vänta på att de skulle sy klart mig så jag äntligen kunde få hålla i min efterlängtade dotter.
 
 
 Efter förlossningen
 

Väl tillbaka på uppvaknandet dröjde det inte länge innan de kom in och Emla lades på mitt bröst. Galet fantastisk känsla. Och där låg hon i 2 h tills vi var redo att förflyttas till BB avdelningen. Okey. Ska väl tillägga att här i mellan frågande jag ungefär 3 gr i halvtimmen när jag skulle få äta? Hade ju fastat sedan 21.00 kvällen, vääääääldigt lång tid för mig utan mat.  Efter 75e jag frågat henne sa hon – Vi brukar normalt vänta men jag ska se om jag kan fixa något till dig. Många blir tydligen väldig illamående och spyr efter operationen men jag glufsade glatt i mig allt minsta spår av illamående. Redan här mådde jag förvånansvärt bra, hade så klart ont, men var jätte rastlös och hade redan här vid 14.00 velat resa mig och ställa mig upp. Barnmorskorn sa till mig att jag måste vänta betydligt längre. Vilket jag också gjorde i typ 4 h. Men klockan 18.00 var jag uppe och tog en försiktig promenad i korrideren till all personal förskräckelse.

 
Vad kan jag säga?  Allt har gått så otroligt mycket bättre än vad jag någonsin kunnat räkna med. Jag mår oförskämt bra. För MIG var kejsarsnitt det absolut bästa beslut som jag någonsin tagit. Trots att jag såklart har ont, så fungerar allt så bra, jag har onaturligt mycket energi. Och  jag har hunnit både baka, jul pynta, skaffat gran, handlat och gått lättare promenader. Life is assume right now.

 

STOR KRAM OCH TACK FÖR ALLA FINA LYCKOÖNSKNINGAR ♥ /

Tack för att ni kikar in Anki, Kjell och Emla

 

Anonym:

Så fint skrivet Lycka till

Svar: Åh tack <3 vad roligt att höra att du tyckte det :)
Scandinavian wellness

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Grattis till lilltjejen! :D

Svar: Hej Annie! Tusen tack fina du <3
Scandinavian wellness

JUNITJEJ:

Ett stort grattis till er!

Svar: Åh tusen tack fina! <3
Scandinavian wellness

Johanna:

så fina bilder!

Svar: Hej Johanna! Vad roligt att höra! Ha ha I och med att jag inte kunde röra mig så tvingade jag mannen att öva en timme innan på olika vinklar så han inte skulle missa något ( i och med att det är jag som fotograferar i familjen). :) Tyckte han skötte sig riktigt bra Kram Anki
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: