Frögröt med kokos och röd bärröra

(SeedPorridge with coconut and red berrymess, for english text scroll down) 

 

Åh vad jag älskar riktigt goda, enkla och näringsrika frukostar! Frögröt går  att variera i fet oändliga med massa olika frön och nötter som solrosfrön, sesamfrön, pumakärnor, paranötter, mandlar, hasselnötter osv. Personligen gillar jag att ha i chiafrön och kokos. Chiafröna blir klibbiga ihop med vätska vilket gör att gröten håller ihop. Gröten kan ätas helt raw eller varm beroende på hur du vill ha den. Jag sererar gröten med en bärröra av ekologiska bär, som hallon, lingon och jordgubbar från Polarica. Jag brukar äta den raw på sommaren och gärna varm lite kallare dagar. Har du känslig mage kan det vara bra att koka gröten då fröna och nötterna blir snällare mot magen då. 

Tips: Äter du paleo och raw kan du riva i ett äpple eller en banan i gröten. Super gott! Äter du Lchf är det gott att toppa gröten med några skivor avocado.

Seed porridge can vary in fat endless with lots of different seeds and nuts. The porridge can be eaten completely raw or hot depending on how you want it. I usually eat it raw in summer and warm when it is cold outside. I top the porridge with organc berries from Polarica. If you have a sensitive stomach, it may be good to cook the porridge, the seeds and nuts will then be kinder to the stomach then.Tip: Do you eat paleo, and raw, you can tear into an apple or a banana in the porridge. Sooo good! Do you eat LCHF you cab top the porridge with a few slices of avocado.
Frögröt med kokos och röd bärröra

1 portion

2 msk chiafrön

2 msk hackade valnötter (eller andra nötter)

1 msk kokosflingor eller kokosmjöl

1 msk pumpakärnor (eller solrosfrön)

2 tsk krossade linfrön

0,5 dl fet kokosmjölk

2 dl vatten

Röd bärröra 4 portioner

5 dl ekologiska blandade röda bär från Polarica (kan absolut använda färska bär om du har tillgång till det. Jag använde lingon, hallonjordgubbar och röda vinbär) 

2 msk valfri sötning 

Lägg chiafröna, linfrön och de hackade valnötterna i en skål med vattnet. Låt stå i minst 1h eller gärna över natten. Lägg massan i en kastrull tillsammans med pumpakärnorna, kokosflingorna och kokosmjölken. Tillsätt valfri mängd vatten och koka på låg värme i 5-10 min. Bärröra: Lägg bären i en stor skål. Micra dem tills de kokar lätt och blir mjuka. Rör ihop med sötning. Servera med nötmjölk och bärröra. 

Raw: Rör ihop samtliga ingredienser ihop med kokosmjölken och vatten. Låt stå över natten. Du kan ev behöva tillsätta mer vatten. Bärröra: Rör ihop bären med sötningen. 

Seedporridge with coconut and red berrymess

1 serving

2 tbsp chia seeds

2 tbsp chopped walnuts

1 tbsp desiccated coconut or coconut flour

1 tbsp pumpkin seeds (or sunflower seeds)

2 tsp crushed flaxseed

3 tbsp fat coconut milk

1 cup water

Red berries mess 4 servings

2 cups organic red berries from Polarica (I used raspberries, strawberries and red currant)

2 tbsp sweetening

Add chia seeds, flax seeds and chopped walnuts in a bowl with the water. Let stand for at least 1h or preferably overnight. Add the mass in a saucepan along with pumpkin seeds, coconut flakes and coconut milk. Add more water and cook on low heat for 5-10 minutes. Red berries mess: Add the berries in a large bowl.  Boil them easily until they become soft. Stir together with sweetening. Serve with nutmilk and the berries.

Raw: Mix all the ingredients together with coconut milk and water. Let stand overnight. You may possibly need to add more water. Red berries mess: Mix the berries with sweetener.

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans i samarbete med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica

Kategori: MAT
rememberthiis.blogg.se:

mums :D

Svar: Ha ha tack! <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: