Hallonoussetårta med choklad och lakrits botten á la Paleo, LCHF & Vegan

(Raspberry mousse cake with chocolate and licorice bottom à la Paleo, LCHF & vegan)
 

Glad påsk alla! Vad ska ni hitta på idag? Ska ni kanske träffa släkten? Eller är du en sådan som hellre reser i väg någonstans över högtiderna? Jag har i alla fall tagit fram en sista minuten recept på en helt fantastiskt Hallonmoussetårta med en choklad och lakritsbotten. Då jag fortfarande är inne i en sockerdetox period så har jag dragit ner rejält på sockret i receptet.  Oftast brukar jag använda mig av en raw botten på dadlar. Trots att dadlar är ett riktig bra naturligt sötningsalternativ så innehåller ofta raw desserter mycket socker. Botten till denna tårta är som alltid i mina recept proppad med hälsosamma ingredienser och bra fetter (Nötter är alltid en bra grund), men denna gång innehåller den betydligt mindre socker. Hallonmousse innehåller mina favoriter Ekologiska Hallon från Polarica som du rör ihop med ljuvlig vispad kokosgrädde. Frysta bär är faktiskt grymt (om man inte kan plocka direkt från busken själv) då de innehåller betydligt mer näring än de färska du t.ex. köper i ask på ICA. Polaricas bär är dessutom ekologiska och plockade under schysta villkor (garanterar att bärplockarna har bra villkor), vilket jag inte sett hos någon annan leverantör.

Happy Easter everyone! I have developed a last-minute recipe for a totally amazing Raspberry mousse cake with a chocolate and licorice bottom. Since I still inside a sugar detox period, I have cut back sharply on the sugar in the recipe. Usually I like to use a raw base of dates. Although the dates are a real good natural sweetning option, raw desserts often contain much sugar. The bottom for this cake is, as always in my recipes, packed with healthy ingredients and good fats (nuts are always a good), but this time it contains significantly less sugar. The Raspberry mousse contains my favorites Organic Raspberry from Polarica that you stir together with whipped coconut cream. Polaricas beries is bothr ecological and picked under fair conditions (guarantees that the berrypickers have good conditions), which I had never seen in any other supplier.

I den här tårtan bestämmer du sötning själv. Ni som följer bloggen vet att jag förespråkar, ren och naturlig mat, jag äter jag en blandning av Paleo och Naturlig LCHF med mycket grönt.  Därför undviker jag artificiella sötningsmedel, jag sötar hellre med naturlig sötning som kokosocker eller äkta lönnsirap som alla har lågt GI. I stället tar jag i betydligt mindre sötning (som i detta recept) så att jag kan fortsätta äta naturligt med rena ingredienser utan konstiga tillsatser.

In this cake, you decide sweetening yourself. Those of you who follow the blog know that I am advocating, pure and natural food, I eat a mixture of Paleo and Natural LCHF. Therefore, I avoid artificial sweeteners, I prefer to sweeten with natural sweetening like coconut sugar or real maple syrup, which all have a low GI. Instead, I take in significantly less sweetening (as in this recipe) so that I can continue eating naturally with pure ingredients with no strange additives.Hallonoussetårta  med choklad och lakrits botten á la Paleo, LCHF & Vegan

Botten

2 dl macadamianötter (mandel fungerar också bra tillsätt då 2 krm salt)

1 dl mandel eller kokosmjöl

100 gram mörk choklad (minst 70 % av fin kvalitet)

50 gram kokosolja (alt ghee eller smör ifall du äter mjölkprodukter)

1 msk lakritspulver

1 msk valfri sötning

Mousse

2 dl Polaricas ekologiska hallon

2 förpackningar eller 2 burkar kokosgrädde (Garants kokosgrädde (lila paket)  är bäst, den hittar du på Willys. Den kommer i små tetra pack vilket gör att smaken behålls bättre än de på burk)

3 msk kokosolja

3-4 msk valfri sötning

1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

Botten: Mixa eller hacka nötterna så det fortfarande finns bitar kvar. Smält oljan/ghee/smöret ihop med chokladen i micron (fettet gör att chokladen smälter sakta och säkert). Blanda ihop med nötterna och nötmjölet. Rör ner lakritspulver. Tryck ut nötblandningen i en rund form med avtagbar kant. Grädda bottnen på 225 grader ca 5-10 minuter, ta ut och låt svalna i kylskåp. Mousse: Koka snabbt upp hallon (hallon rekommenderas alltid att koka då de kan innehålla virus, dessa där med all säkerthet vid kokningen), mosa dem och låt dem svalna helt.Vispa kokosgrädden fluffigt. Tillsätt hallonen, sötning, vaniljpulver och smält kokosolja. Rör försiktigt ihop med en handvisp. Häll ut blandningen över botten. Förvara på kallaste delen i kylskåpet i minst 3 timmar.  

 

Raspberry mousse cake with chocolate and licorice bottom

Bottom

1 cup macadamia nuts (almonds work well, then add 2 pinches of salt)

1/2 cup almond or coconut flour

100 grams of dark chocolate (at least 70% of fine quality)

50 grams of coconut oil (or ghee or butter if you eat dairy products)

1 tbsp licorice powder

1 tbsp optional sweetening

Mousse

1 cup Polarica organic raspberries

2 packages or 2 cans of coconut cream

3 tbsp coconut oil

3-4 tbsp optional sweetening

1 vanilla bean or 1 teaspoon vanilla

Bottom: Blend or chop the nuts finely. Melt the oil / ghee / butter together with the chocolate in the microwave (fat makes that the chocolate melts slowly and surely). Mix together with nuts and nutflour. Stir down the licorice powder. Press out the nut mixture in a round pan with a removable edge. Bake in the bottom at 225 degrees (400 F) for 10 minutes, remove and let it cool in the refrigerator. Mousse: Boil quickly raspberries (raspberries is always recommended to boil as they may contain viruses, which dies if they boil), mash them and let them cool. Whisk the coconut cream fluffy. Add the raspberries, sweetening, vanilla powder and melted coconut oil. Stir gently together with a hand whisk. Pour the mixture over the bottom. Keep at the coldest part of the refrigerator for at least 3 hours. 

Kategori: MAT
Veronica Wallgren:

Ser verkligen supergod ut!

Svar: Hej Veronica! Åh men tack fina Hoppas du haft en riktigt bra Påsk Kram!
Scandinavian wellness

Annica :

Den verkar helt galet god! Måste testas :)

Svar: Hej Annica! Ha ha ja den är inte alls dum! Testa gärna kram Anki
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: