Glutenfri Brödlimpa med rödbeta och lingon

 
(Gluten free breadloaf with beetroot and lingonberries, for english text scroll down)

God morgon ♥ Idag hade jag planerat att försöka ta en riktigt lång sovmorgon. Jag hade förberett inlägget till bloggen, gjort i ordning ingredienser till sconesen och städat köket så att allt skulle vara fint när jag vaknade. Så nu var det bara att ta en riktigt lång sovmorgon. Problemet är att jag som vanligt är klarvaken klockan 06.00.  Fördelen är att nu har jag redan yogat i 45 minuter, handlat tidning och förberett frukost. Så vad ska jag göra nu när alla andra sover? Hur som helst den här fantastiska glutenfria Brödlimpan med rödbeta och ekologiska lingon är en ny favorit i min brödsamling.  Jag använde mig av frysta lingon från Polarica (du hittar deras bär sortiment (HÄR), men det går även bra att använda sig av färska lingon om man har tillgång till det.  Du kan även låta degen kall jäsa i kylskåpet under naten så har du snabbt nybakat bröd till frukost. Ha nu en riktigt fin lördag allihopa!

Good morning ♥ Today I had planned to sleep really late in the morning. I had prepared the post to the blog, have arranged the ingredients for the scones and cleaned the kitchen so that everything would be fine when I woke up. So now it was time to take a really long sleep…The problem is that I, as usual, is awake at 06:00. The advantage is that I now have done Yoga for 45 minutes, acted newspaper and prepared the breakfast. So what to do now when everbody else sleeps? Anyway this amazing gluten-free breadloaf with beetroot and organic lingonberries is a new favorite in my bread collection. I used frozen lingonberries from Polarica (you can find their berries HERE), but it is also possible to use fresh lingonberries if you have access to it. You can also let the dough ferment cold in the refrigerator over the night, then you quickly have freshly baked bread for breakfast. Have a really nice Saturday everyone!

Glutenfri Brödlimpa med rödbeta och lingon

1 bröd

4,5 dl MJÖLBLANDNING MÖRK

1,5 dl Polaricas ekologiska lingon

1 liten riven rödbeta

1 dl krossade linfrön

1 dl sesamfrön

1 dl solrosfrön

2 msk physlium husk

3 dl kokande vatten

25 gram jäst/torrjäst

2 tsk bikarbonat

 1 tsk salt

 ½ tsk brödkryddor

2 dl havregrädde (alt laktosfri filmjölk)

0,75 dl äkta lönnsirap eller honung

Blanda physlium husk, linfrön och sesamfrön i en bunke och häll över det kokande vattnet.  Blanda väl och låt blandningen s välla i 15 min. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. I fall du använder torrjäst tillsätter du den nu och blanda noga i mjölet. Tillsätt havregrädde/filmjölken och rödbeta (använder du vanlig jäst smular du ner den nu). Använd en degblandare eller vispa med elvisp tills allt gästen är noga fördelat i degen. Tillsätt lönnsirap, solrosfrön och lingon.  Degen ska vara kletig men inte rinnig. Verkar degen för torr tillsätt mer filmjölk. Häll upp smeten i en smord brödform. Strö ev. över lite mjöl. Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk i 80 min. Sätt ugnen på 200 C. Grädda i nedre delen i ca 60 min. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

........................................................................................................................................................................

Gluten free breadloaf with beetroot and lingonberries

1 bread

5 ounces of Polaricas organic lingonberries

1  grated beetroot

3 ounces of crushed flaxseed

3 ounces sesame seeds

3 ounces of  sunflower seeds

2 tablespoons physlium husk

10 ounces of boiling water

7 ounces Sorghum flour

7 ounces Brown Rice Flour

25 grams of yeast / dry yeast

1/4 cup cornstarch or corn flour

2 tsp baking soda

1 teaspoon salt

 ½ teaspoon bread spices

7 ounces of oat cream (or sour milk)

3 ounces of real maple syrup or honey

3 ounces of roasted hazelnuts

Mix psyllium husk, flaxseeds and sesame seeds in a bowl and pour over the boiling water. Mix well and allow the mixture to swell for 15 minutes. Mix the flour, baking soda and salt in another bowl. In case you use dry yeast you should insert it now and mix thoroughly into the flour. Add the oat cream or sour milk and the grated beetroot ( If you use conventional yeast crumble it down now). Use a dough mixer or whisk with electric mixer until all of the yeast  is carefully distributed in the dough. Add the maple syrup , the sunflower seeds and the lingonberry. The dough should be sticky but not runny. Are the dough to dry add more sour milk. Pour the batter into a greased loaf pan. Let the dough rise covered with a towel for 80 minutes. Preheat the oven to 400 F (200 C). Bake in the lower part for about 60 minutes. Let the bread cool completely before cutting into it.

 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica

Kategori: MAT Taggar: bröd rödbeta recept glutenfritt, bröd rödbeta reept nyttigt, frallor lingon, frallor rödbeta recept, glutenfree bread beetroot, glutenfree bread lingonberries, glutenfri mjölblandning, glutenfritt bröd lingon;
Veronica Wallgren:

Gott! :)

Svar: Ha ha ja detta är en ny favorit i brödsamlingen 😊
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: