Bakad laxfile med fetaoströra och soltorkade tomater

(Baked salmon with feta cheese touch and sundried tomatoes, for english text scroll down)

Hej alla! Nu närmar sig verkligen påsken med stormsteg och jag har börjat få panik! Har fotat och skapat så många recept som jag vill dela med mig innan helgen, men det verkar inte finnas tillräckligt med dagar kvar. Jag vill ju hinna posta en jätte god västerbottenpaj, hallontårta med lakrits botten och dessutom nya favoriter till våffeldagen på fredag. Ja vilka lyxproblem jag har. Hur som helst, här kommer ett annat kanon gott recept bakad laxfile med fetaoströra och soltorkade tomater som också passar perfekt på bufféborde på lördag. Lika gott till vardags som till fin fina kalaset. Håll utskick på bloggen i morgon, förhoppningsvis ska ni få ta del av båda en påskmeny och ett nytt våffelrecept. Ha en fin kväll nu alla!

Hey all! Now  Easter really are approaching and I started to panic! I Have photographed and created so many recipes that I want to share with you before the weekend, but it doesn’t seem to be enough days left. Yes, I have a real luxury problem. Anyway, here comes another great recipe, baked salmon with feta cheese and sun-dried tomatoe,s that also fits perfectly on the buffet table on Saturday. Just as good for everyday use or as to be served at the finest party. Keep a eye on the blog tomorrow, hopefully you shall get to take advantage of both an Easter menu and a new waffels recipe. Have a nice evening everbody!Bakad laxfile med fetaoströra och soltorkade tomater

2 portioner 2,5 kh/portion  

2 stycken 125 gram laxfiléer (gärna färsk)

4 msk philadephiaost

50 gram fetaost

2 soltorkade tomater (väljer du bort de soltorkade tomaterna ger rätten 1,5 kh)

2 msk citronsaft

Havssalt, citronpeppar

Hacka de soltorkade tomaterna. Bland med philadephiaost, citronsaft och fetaost. Salta och peppra. Skär ett snitt i laxfiléerna. Tryck i blandningen i laxfilén. Salta och peppra. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 – 20 minuter. Servera genast.Baked salmon with feta cheese touch and sundried tomatoes

2 servings 2,5 ch / portion

2 pieces of 125 grams of salmon fillets (preferably fresh)

4 tbsp philadephiaost

50 grams feta cheese

2 sundried tomatoes (If you don’t use the sun-dried tomatoes one portion entitles 1.5 carbohydrate)

2 tbsp lemon juice

Sea salt, lemon pepper

Chop the sun-dried tomatoes. Mixed them with cream cheese, lemon juice and feta cheese. Use salt and pepper. Do a small cut in the salmon fillets. Pressure the mixture into the salmon fillet. Salt and pepper again. Set in the middle of the oven at 350 F (175 degrees) for about 15-20 minutes. Serve immediately.

 

Kategori: , MAT; Taggar: fisk recept nyttigt, lax fetaost lchf recept, lax fetaost recept, lax fetaost soltorkade tomater recept, lax i ugn recept, lax lchf recept, lax recept påsk, lchf påsk recept, medelhavskost recept fisk, snabba lax recept;
Joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom:

gott

Svar: Ha ha tusen tack Joanna :)
Scandinavian wellness

Helene:

Ser så gott ut! :D

Svar: Åh tack! <3 Älskar lax i alla dess former :)
Scandinavian wellness

AngelicasVärld:

Men så smarrigt det ser ut!!!

Hoppas du får en härlig påsk!

Svar: Hej Angelica! Hur är allt med dig? Tusen tack och hoppas du får en riktigt fin påsk :)
Scandinavian wellness

Denise Sandberg:

Galet bra bilder!! såg väldigt gott ut också.

Svar: Hej Denise! Ah men tusen tack söta du (ha ha lovar att de är riktigt gott) Hoppas du får en fin påsk!
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: