Frukost i burk med lingon & blåbärskräm, yoghurt och rostade frön

(Breakfast in a jar with limgon & blueberry cream, yogurt and roasted seeds, for english text scroll down)
 
Hej alla! Har ni haft en fin påsk? Är ni likt mig lite yrvaken och har svårt att komma på någon snabb och nyttig frukost på morgonen? Detta recept inte tar mer än ett par minuter att göra och passar lika bra till frukost som till mellanmål. Du kan även förberedda krämen kvällen innan, så är du snabbt klar om du får ont om tid på morgonen.Till krämen har jag använt mig av Polaricas Smoothie Mix Lingon och blåbär. Mixen är som namnet anger, perfekta att använda till smoothies, men jag tycker om att använda de till alla möjliga saker som t.ex. pajer och sylt. Polaricas Smoothie mixar finns i flera olika varianter och portions förpackningarna är på 125 gram vilket gör dem perfekta till mindre recept.
 
Are you like me a little dazed and unable to think of a quick and healthy breakfast in the morning? Here comes another favorite recipe from me that does not take more than a few minutes to do. You can also prepare the lingon & blueberry cream the night before, so are you quickly ready if you get short on time in the morning.For the cream, I have used the Polarica Smoothie Mix Lingonberry and Blueberry. The mix is as the name suggests, perfect to use for smoothies, but I like to use them at all sorts of things such as pies and jams. Polaricas smoothie mixes come in several different varieties and the portion packs are available in 125 grams which makes them perfect for smaller recipes.
 
Visste ni att våra skandinaviska blåbär anses vara ett av världens nyttigaste bär? 90 procent av alla blåbär som plockades i Sverige förra året exporterades utomlands till fabriker i Europa och Asien. I fabrikerna utvinns antocyaniner ur bären och ämnet säljs sedan vidare i pulverform till olika livsmedelsföretag som sedan säljs dyrt i hälsokostaffärer. Dessa super bär är rika på fiber, C-, K och b6 vitamin och hyllas för dess många antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Vetenskapliga undersökningar visar att blåbär har en gynnsam inverkan på infektioner och inflammationer och kan minska risken för Parkinson och Diabetes. Så ät och njut!

 

Did you know that our Scandinavian blueberry are considered as one of the world's most nutritious berries? 90 percent of all the blueberries which was picked in Sweden last year were exported to factories in Europe and Asia. The factories extracted anthocyanins from the berries, which are then made into powder form to different food companies, that sell these expensive in health food stores. These super berries are rich in fiber, C, K and B6 vitamin and are praised for its many antioxidants that protect us against free radicals. Scientific studies show that blueberries have a beneficial effect on infection and inflammation and can reduce the risk of Parkinson's and diabetes. So eat and enjoy!

............................................................................................................................................................

Frukost i burk med lingon & blåbärskräm, yoghurt och rostade frön

Recept

1 portion

1,5 dl turkisk yoghurt

1 fikon (kan utselutas)

2 msk rostade nötter

1 tsk sesamfrön

1 tsk pumpafrön

Kanel

Lingon & Blåbärskräm (4 portioner)

2 portionspåsar (250 gram) Polaricas Smoothie Mix Lingon och blåbär

0,5 dl vatten

2 msk chiafrön

2 tsk valfri sötning

Gör såhär:

Lingon & Blåbärskräm; Lägg bären och vatten i en mixer och mixa slätt. Häll över till en kastrull och låt koka upp och sänk till låg värme. Vispa ner chiafrön. Låt puttra i cirka 3 minuter, mot slutet tillsätter du sötning. Låt krämen svalna i en burk och ställ sedan in i kylen. Rosta nötter och frön ett par minuter i en panna. När blåbärskrämen har stelnat häller du i naturell yoghurt, lägg i fikonet som du skärt i tunna skivor.  Toppa med rostad nötter, frön och kanel. Enkelt, naturligt och helt ljuvligt gott!

Breakfast in a jar with limgon & blueberry cream, yogurt and roasted seeds

Recipe

1 serving

5 ounces turkish yogurt

1 sliced fig

2 tablepoon nuts

1 teaspoon sesame seeds

1 teaspoon pumpkin seeds

cinnamon

Blueberry and lingonberry cream (4 portions)

2 paket (250 gram) Polaricas Smoothie Mix lingonberry and bluebbery

1/4 cup water

2 tbl chia seeds

1-2 teaspoon sweetning

Blueberry Cream; Mix the berries and water in a blender. Pour into a saucepan and cook over low heat. Add chia seeds. Let simmer for about 3 minutes, towards the end, add the honey. Allow the cream to cool in a jar and then set the jar in the fridge. Roast the nuts and seeds a few minutes in a frying pan. When the blueberry cream has solidified, fill the jar with plain yogurt, add the fig you cut into thin slices. Top with the roasted nuts, seeds and cinnamon. Simply, naturally and quite deliciously!

Kategori: Taggar: Breakfast in a jar, clean eating, clean eating recipes, food recipies, healthy, healthy recipies, healthychoices, healthyeating, healthyfood, healthylifestyle, lchf frukost recept, organic, paleo, paleo recipes, wellness, without refined sugar;

Hallonoussetårta med choklad och lakrits botten á la Paleo, LCHF & Vegan

(Raspberry mousse cake with chocolate and licorice bottom à la Paleo, LCHF & vegan)
 

Glad påsk alla! Vad ska ni hitta på idag? Ska ni kanske träffa släkten? Eller är du en sådan som hellre reser i väg någonstans över högtiderna? Jag har i alla fall tagit fram en sista minuten recept på en helt fantastiskt Hallonmoussetårta med en choklad och lakritsbotten. Då jag fortfarande är inne i en sockerdetox period så har jag dragit ner rejält på sockret i receptet.  Oftast brukar jag använda mig av en raw botten på dadlar. Trots att dadlar är ett riktig bra naturligt sötningsalternativ så innehåller ofta raw desserter mycket socker. Botten till denna tårta är som alltid i mina recept proppad med hälsosamma ingredienser och bra fetter (Nötter är alltid en bra grund), men denna gång innehåller den betydligt mindre socker. Hallonmousse innehåller mina favoriter Ekologiska Hallon från Polarica som du rör ihop med ljuvlig vispad kokosgrädde. Frysta bär är faktiskt grymt (om man inte kan plocka direkt från busken själv) då de innehåller betydligt mer näring än de färska du t.ex. köper i ask på ICA. Polaricas bär är dessutom ekologiska och plockade under schysta villkor (garanterar att bärplockarna har bra villkor), vilket jag inte sett hos någon annan leverantör.

Happy Easter everyone! I have developed a last-minute recipe for a totally amazing Raspberry mousse cake with a chocolate and licorice bottom. Since I still inside a sugar detox period, I have cut back sharply on the sugar in the recipe. Usually I like to use a raw base of dates. Although the dates are a real good natural sweetning option, raw desserts often contain much sugar. The bottom for this cake is, as always in my recipes, packed with healthy ingredients and good fats (nuts are always a good), but this time it contains significantly less sugar. The Raspberry mousse contains my favorites Organic Raspberry from Polarica that you stir together with whipped coconut cream. Polaricas beries is bothr ecological and picked under fair conditions (guarantees that the berrypickers have good conditions), which I had never seen in any other supplier.

I den här tårtan bestämmer du sötning själv. Ni som följer bloggen vet att jag förespråkar, ren och naturlig mat, jag äter jag en blandning av Paleo och Naturlig LCHF med mycket grönt.  Därför undviker jag artificiella sötningsmedel, jag sötar hellre med naturlig sötning som kokosocker eller äkta lönnsirap som alla har lågt GI. I stället tar jag i betydligt mindre sötning (som i detta recept) så att jag kan fortsätta äta naturligt med rena ingredienser utan konstiga tillsatser.

In this cake, you decide sweetening yourself. Those of you who follow the blog know that I am advocating, pure and natural food, I eat a mixture of Paleo and Natural LCHF. Therefore, I avoid artificial sweeteners, I prefer to sweeten with natural sweetening like coconut sugar or real maple syrup, which all have a low GI. Instead, I take in significantly less sweetening (as in this recipe) so that I can continue eating naturally with pure ingredients with no strange additives.Hallonoussetårta  med choklad och lakrits botten á la Paleo, LCHF & Vegan

Botten

2 dl macadamianötter (mandel fungerar också bra tillsätt då 2 krm salt)

1 dl mandel eller kokosmjöl

100 gram mörk choklad (minst 70 % av fin kvalitet)

50 gram kokosolja (alt ghee eller smör ifall du äter mjölkprodukter)

1 msk lakritspulver

1 msk valfri sötning

Mousse

2 dl Polaricas ekologiska hallon

2 förpackningar eller 2 burkar kokosgrädde (Garants kokosgrädde (lila paket)  är bäst, den hittar du på Willys. Den kommer i små tetra pack vilket gör att smaken behålls bättre än de på burk)

3 msk kokosolja

3-4 msk valfri sötning

1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

Botten: Mixa eller hacka nötterna så det fortfarande finns bitar kvar. Smält oljan/ghee/smöret ihop med chokladen i micron (fettet gör att chokladen smälter sakta och säkert). Blanda ihop med nötterna och nötmjölet. Rör ner lakritspulver. Tryck ut nötblandningen i en rund form med avtagbar kant. Grädda bottnen på 225 grader ca 5-10 minuter, ta ut och låt svalna i kylskåp. Mousse: Koka snabbt upp hallon (hallon rekommenderas alltid att koka då de kan innehålla virus, dessa där med all säkerthet vid kokningen), mosa dem och låt dem svalna helt.Vispa kokosgrädden fluffigt. Tillsätt hallonen, sötning, vaniljpulver och smält kokosolja. Rör försiktigt ihop med en handvisp. Häll ut blandningen över botten. Förvara på kallaste delen i kylskåpet i minst 3 timmar.  

 

Raspberry mousse cake with chocolate and licorice bottom

Bottom

1 cup macadamia nuts (almonds work well, then add 2 pinches of salt)

1/2 cup almond or coconut flour

100 grams of dark chocolate (at least 70% of fine quality)

50 grams of coconut oil (or ghee or butter if you eat dairy products)

1 tbsp licorice powder

1 tbsp optional sweetening

Mousse

1 cup Polarica organic raspberries

2 packages or 2 cans of coconut cream

3 tbsp coconut oil

3-4 tbsp optional sweetening

1 vanilla bean or 1 teaspoon vanilla

Bottom: Blend or chop the nuts finely. Melt the oil / ghee / butter together with the chocolate in the microwave (fat makes that the chocolate melts slowly and surely). Mix together with nuts and nutflour. Stir down the licorice powder. Press out the nut mixture in a round pan with a removable edge. Bake in the bottom at 225 degrees (400 F) for 10 minutes, remove and let it cool in the refrigerator. Mousse: Boil quickly raspberries (raspberries is always recommended to boil as they may contain viruses, which dies if they boil), mash them and let them cool. Whisk the coconut cream fluffy. Add the raspberries, sweetening, vanilla powder and melted coconut oil. Stir gently together with a hand whisk. Pour the mixture over the bottom. Keep at the coldest part of the refrigerator for at least 3 hours. 

Kategori: MAT

Liknande inlägg

3 OLIKA VÅFFELRECEPT TILL VÅFFELDAGEN

(3 different recipes for waffles, for english text scroll down) 

God morgon alla fina. Idag är det ju inte bara långfredagen utan även våffeldagen! Jag hoppas verkligen att ni är lediga för då har ni möjlighet att prova på något av dessa 3 super goda våffelrecept. Jag tänker äta mina nu direkt till frukost. För att tillfredsställa alla mina fantastiska följare har jag nu skapat 3 olika recept: De absolut godaste LCHF våfflorna, Mjölkfria Paleo våfflor & Glutenfria Vaniljvåfflor. Ha nu en riktigt fin Påsk allihop! ♥♥♥

Psst.. vill du ha våfflorna mer närigsrika? Lägg i två nävar med färsk spenat 

Good morning . Today is the Swedish waffles day! To satisfy all my amazing followers I have now created three different recipes: They absolutely delicious LCHF waffles,  Paleo & Dairy Free waffels and Gluten Free Vanilla Waffles. Hope you will get a amazing Easter everyone! ♥♥♥

 
 

 

 
 

 

Kategori: , MAT; Taggar: 5 minuters sill recept, glutenfria våfflor recept, lchf recept våfflor recept, lchf våfflor keso recept, lchf våfflor recept kokosmjöl, lchf våfflor recept kokosmjölk, mjölfria våfflor recept, paleo våfflor recept, våfflor bovetemjöl recept, våfflor havregryn recept, våfflor havremjöl recept;