Glutenfria scones med blåbär och hallon

(Gluten-free scones with blueberries and raspberries, for english text scroll down)
 
God morgon alla! Igår morse slängde jag ihop ett gäng muffins och dessa supergoda scones med blåbär och hallon som vi avnjöt med en kopp te på kvällen.  Receptet är bus enkelt, men tårta 5 min och sedan är det bara att stoppa i dem i ugnen.  Perfekta att slänga ihop till frukosten i helgen tillsammans med lite smör, god ost, och chisylt. Super gott!
 
Good morning everyone! The recipe is simple, I used frozen berries from in the dough, and then just into the oven for 15 min. Perfect to throw together for breakfast at the weekend with a little butter, good cheese, and chijam. Super yummie!

 

Glutenfria scones med blåbär och hallon

Ca 8-10 st

8 dl av min ljusa glutenfri mjölblandning

75 gram smör ( mjölkfritt: Använd samma kokosolja eller mjölkfritt smör)

4 tsk bakpulver

2 tsk fiberhusk

1 dl ekologiska hallon

1 dl ekologiska blåbär

5 dl laktosfri naturell yoghurt (mjölkfritt: byt till havreyoghurt eller havremjölk)

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda torra ingredienser inklusive smöret. Krossa smöret med händerna i skålen. Tillsätt yoghurt, blanda väl. Degen ska vara ganska kletig. Men är den för rinnig tillsätt mer mjöl. Dela degen i två bitar och rör snabbt i de frusna hallonen i den ena och blåbären i den andra. Ett tips är att blanda bären med 1 msk potatismjöl innan, så flyter bären inte ut lika mycket. Ta fram en plåt med bakplåts papper på. Sprid ut mjöl på plåten. Klicka ut 8-10 scones (tips: du kan även lägga dem i mjölade bullformar om du vill ha höga scones). Lägg på lite mjöl på toppen. Grädda bröden tills dom är gyllenbruna i ca 15 min. Titta om bröden är klara genom att sticka hål på brödet med en sticka. Om det är deg på stickan så grädda lite till. Servera dem ljumma med lite smör, god ost, och chisylt. Super gott!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gluten-free scones with blueberries and raspberries

8-10 pc

4 cups light gluten-free flour mix

75 grams of butter (milk-free: Use the same coconut oil or dairy-free butter)

4 teaspoons baking powder

2 tsp Fiberhusk

1/2 cup organic raspberries

1/2 cup organic blueberries

2,5 cups lactose-free plain yogurt (dairy-free: change to oatsyogurt or oat milk)

Preheat the oven to 437 F. Mix all the dry ingredients including butter. Crush the butter with your hands in the bowl. Add the yogurt. The dough should be quite sticky. But is it too runny, add more flour. Mix well. Divide the dough into two pieces and quickly add the frozen raspberries in one and the blueberries in the other. One tip is to mix the berries with 1 tablespoon of potato flour before so the berries keeps its form. Spread the flour on bakingplate. Click out 8-10 scones. Add a little flour on top. Bake the bread until they are golden brown in about 15 minutes. Serve them warm with some butter, good cheese, and chiajam. 

 

Kategori: MAT Taggar: Polarica
Linnéa - The Hungry Gosling:

Låter väldigt gott, nu blev jag sugen på scones och te :)

Svar: Ha ha ja visst är det gott! Är så sjukt mysigt sent på kvällen eller tidigt en lördagsmorgon med en tidning till :)
Scandinavian wellness

Linda:

Mums, vad det såg gott ut! :)

Svar: Tusen tack, jag kan lova att de är riktigt smarriga :)
Scandinavian wellness

Lorissa Lovebomb:

Här är det förbjudet att längta efter regn ^^

Svar: Ha ha jag vet!! Sitter här och skäms ha ha men i bland är det faktiskt mysigt med regn... i en dag eller så :) ^^
Scandinavian wellness

Mia:

Men va goda sconsen ser ut :)

Svar: Hej Mia! Åh men tusen tack fina du, vad roligt att höra!
Scandinavian wellness

meh.blo.gg:

Åh det där såg fantastiskt gott ut :-)

Svar: Tusen tack! Vad roligt att höra :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: