Raw blåbärsglass med hemmagjord sylt och chokladtäcke

(Blueberry ice cream with homemade jam and chocolate)
 
God morgon alla. Herregud vad har hänt med vädret? Man blir lika chockad varje gång det går från 11 plus och regn till rena Maldiverna värme. När det är så här varmt så lever jag typ på smoothies och glass. De här blåbärsglassarna är helt galet goda, fyllda med blåbärssylt och täckta med ljuvlig choklad och kokos. Farligt goda, men nyttiga så du kan med gott samvete ta två. Till dessa glassar använde jag frysta ekologiska blåbär. Frysta blåbär är rika på antioxidanter som skyddar cellerna från att åldras i förtid. Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel som är bevisat att hjälpa mot en rad sjukdomar som t.ex cancer. Så... njuuuut!
 
Good morning everyone. Oh my God what happened to the weather? it's so hot here in the otherwise so cold Sweden. As I wrote the other day, when it's so hot here I kind of live on smoothies and ice cream. These blueberry ice creams are so yummie, filled with blueberry jam and covered with sweet chocolate and coconut.These ice creams, I used frozen organic blueberries. Blueberries are rich in antioxidants that protect cells from aging prematurely. The berries contain more antioxidants of the type anthocyanins than any other food. So... Enjoy!
Blåbärsglass med hemmagjord sylt och chokladtäcke
Ca 6-8 små glassar
1 burk kokosgrädde (helt raw? byt ut mot 2 dl blötlagda macadamianötter)
2 bananer
1 dl ekologiska blåbär
1 dl blötlagda macadamianötter
2 msk kokossocker
1/2 tsk vaniljpulver
Fyllning
1-2 tsk blåbärssylt / per glass ( jag älskar min hemmagjorda men nu kan naturligtvis använda vilken sort dom helst)
Topping
Smält choklad
Kokos ( eller hackade nötter)
 
Blötlägg macadamianötter i minst 3h. Skeda ut det övre grädd lagret ur burken. Lägg det, bananer, macadamianötter blåbär, kokossocker och vaniljpulver i en matberedare eller mixer. Häll hälften av smeten i glassformarna. Klicka i en tsk sylt i varje form. Fyll på med resten av glasstruten. Ställ i frysen i minst 3h. Smält chokladen. Ta ut glassarna ur formen och ringla snabbt över den smälta chokladen. Toppa med kokos. Frys igen i 30 min. Klart!!
 
Blueberry ice cream with homemade jam and chocolate
6-8 small ice creams
1 can of coconut cream (completely raw? replace with 1 cup soaked macadamia nuts)
2 bananas
1/2 cup organic blueberries
2 tablespoons coconut sugar
1/2 teaspoon vanilla powder
1/2 cup soaked macadamia nuts
 
Filling
1-2 tsp blueberry jam /ice cream (I love my home-made but now you can of course use any kind whatsoever judgment)
Topping
Melt chocolate
Coconut (or chopped nuts)
 
Spoon out coconut cream of the can. Add the bananas, blueberries, coconut sugar and vanilla powder in a food processor or blender, mix well. Pour half of the Ice cream in small glass molds. Click in a teaspoon of jam in every form. Fill up with the rest of the ice cream. Set in freezer for at least 3 hours. Melt the chocolate. Remove the ice creams from the molds and quickly drizzle over the chocolate. Top with coconut flakens.
Freeze again for 30 minutes. Done! 
 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica

Kategori: MAT

Liknande inlägg

JUNITJEJ:

Så gott det ser ut!

Svar: Ha ha ja de är inte alls dumma de här :)
Scandinavian wellness

Annette:

Åhhh det bara vattnades i munnen när jag såg bilderna :P
Måste jag prova att göra.

Kika gärna in på min bloggtävling där man kan vinna ett Anastasia Contouring Kit
Http://nouw.com/Nettan :)

Svar: Hej! Åh men tusen tack fina!
Scandinavian wellness

Marja - Baka Sockerfritt:

Ser fantastiskt ut! Härligt recept i sommar :)

Svar: Hej Marja! Ja de är inte alls dumma i värmen. (He he vi är väl inte riktigt vana med att det går från 11 plus och regn till rena Maldiverna värme. :) Kram!
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: