Glutenfria scones med blåbär och hallon

(Gluten-free scones with blueberries and raspberries, for english text scroll down)
 
God morgon alla! Efter ett par veckor med otroligt fint väder har jag nästan börjat längta efter lite regn. För när det är dåligt väder brukar jag alltid passa på att baka. Så igår eftermiddag när det började att mulna på slängde jag ihop ett gäng muffins och dessa supergoda scones med blåbär och hallon som jag avnjöt med en kopp te på kvällen.  Receptet är bus enkelt, jag använde frusna bär från Polarica i degen och sedan är det bara att stoppa i dem i ugnen.  Perfekta att slänga ihop till frukosten i helgen tillsammans med lite smör, god ost, och chisylt. Super gott!
 
Good morning everyone! These amazing scones with blueberries and raspberries I attended last night with a cup of tea in the evening. The recipe is simple, I used frozen berries from Polarica in the dough, and then just into the oven for 15 min. Perfect to throw together for breakfast at the weekend with a little butter, good cheese, and chijam. Super yummie!

 

Glutenfria scones med blåbär och hallon

Ca 8-10 st

8 dl av min ljusa glutenfri mjölblandning

75 gram smör ( mjölkfritt: Använd samma kokosolja eller mjölkfritt smör)

4 tsk bakpulver

2 tsk fiberhusk

1 dl Polaricas ekologiska hallon

1 dl Polaricas ekologiska blåbär

5 dl laktosfri naturell yoghurt (mjölkfritt: byt till havreyoghurt eller havremjölk)

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda torra ingredienser inklusive smöret. Krossa smöret med händerna i skålen. Tillsätt yoghurt, blanda väl. Degen ska vara ganska kletig. Men är den för rinnig tillsätt mer mjöl. Dela degen i två bitar och rör snabbt i de frusna hallonen i den ena och blåbären i den andra. Ett tips är att blanda bären med 1 msk potatismjöl innan, så flyter bären inte ut lika mycket. Ta fram en plåt med bakplåts papper på. Sprid ut mjöl på plåten. Klicka ut 8-10 scones (tips: du kan även lägga dem i mjölade bullformar om du vill ha höga scones). Lägg på lite mjöl på toppen. Grädda bröden tills dom är gyllenbruna i ca 15 min. Titta om bröden är klara genom att sticka hål på brödet med en sticka. Om det är deg på stickan så grädda lite till. Servera dem ljumma med lite smör, god ost, och chisylt. Super gott!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gluten-free scones with blueberries and raspberries

8-10 pc

4 cups light gluten-free flour mix

75 grams of butter (milk-free: Use the same coconut oil or dairy-free butter)

4 teaspoons baking powder

2 tsp Fiberhusk

1/2 cup Polarica organic raspberries

1/2 cup Polarica organic blueberries

2,5 cups lactose-free plain yogurt (dairy-free: change to oatsyogurt or oat milk)

Preheat the oven to 437 F. Mix all the dry ingredients including butter. Crush the butter with your hands in the bowl. Add the yogurt. The dough should be quite sticky. But is it too runny, add more flour. Mix well. Divide the dough into two pieces and quickly add the frozen raspberries in one and the blueberries in the other. One tip is to mix the berries with 1 tablespoon of potato flour before so the berries keeps its form. Spread the flour on bakingplate. Click out 8-10 scones. Add a little flour on top. Bake the bread until they are golden brown in about 15 minutes. Serve them warm with some butter, good cheese, and chiajam. 

 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera i samarbete med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica

Kategori: MAT Taggar: Polarica

VECKA 19 OCH DRÖMMAR

Hej alla! Efter mina läsares begäran så kommer här lite bilder på bebismagen. Nu har jag gått in i vecka 19 och illamåendet börjar bli mindre även om jag vissa dagar fortfarande mår riktigt dåligt. På fredag ska vi gå på det stora ultraljudet. Vi har ju redan sett bebis två gånger eftersom vi gjort två tidiga ultraljud, men det ska bli riktigt spännande att se hur hon har utvecklas.  Ja jag skriver hon eftersom de redan vid sist ultraljud var rätt säkra på att det verkar vara en tjej. Men detta visste jag innan sköterskan ens yttrade orden, jag visste det faktiskt innan jag blev gravid.
 
Jag har redan sett henne. Hon klampade in väldigt tydligt i en av mina drömmar flera veckor innan hon blev tillverkad. Jag såg henne väldigt tydligt, ca 3-4 år gammal, ljusare i håret än både mig och Kjell med solblekta toppar och betydligt mörkare ögonbryn. Hon har skrattgropar precis som jag, men inte alls lika framträdande. Jag har innan alltid trott att mina framtida barn kulle få min ögonfärg men hennes är mer grå, kallare, med gröna inslag än mina varma grön/bruna. Hon har Kjells näsa och hans mun. Hon hade nog faktiskt mer av Kjells drag än mina i ansiktet, vilket förvånade mig.  Ha ha dock kändes hon definitivt som en mini Anki till sättet!
Kjell och jag har faktiskt fått hennes namn till sig också, på en bilresa, flera månader innan jag blev gravid. Så får mig har det känts självklart, att jag skulle bära på en liten tös. Därför blev jag som sagt inte alls förvånad när sköterskan antydde detta vid sist ultraljud men jag hoppas såklart på trippel bekräftelse på fredag! Ha ha det hade ändå känts väldigt skönt! 
 
Hoppas ni får en fin dag alla! Lovar att skärpa mig med att lägga upp fler bilder på bebeismagen och det nya huset, nu när det snart börjar ta form! Kram på er / Anki

 

Kategori: CHUBBY Taggar: Fotografera gravidmage, bebismagar foton, bebismage, gravid bilder, gravid foton måand 4, gravid v19, gravid vecka 19, gravidfotografering, siluett garvid fotografering;

Liknande inlägg

Proteinsmoothie med jordgubbar och kokos

(Protein Smoothie with strawberry and coconut, for english text scroll down) 

Hej alla! Hoppas ni haft en riktigt fin midsommar! Själv tog jag, mamma och mannen en liten roadtrip och byte sillen och färskpotatis mot salta bad och hotellfrukost nere i Lund. Var inte så illa det heller kan jag lova. Jag har ju som sagt mått väldigt illa pga. av graviteten,  i 4 månader har jag levt på vitt bröd och yoghurt (även tårtor har funkat fint fint he he) . Men för ett par dagar sedan började jag må lite bättre (halleluja!) så igår bestämde jag mig idag för att gå in i en liten ”detox” period där jag verkligen ska försöka äta extra bra de kommande veckorna.

Till frukost idag fick det bli den här Proteinsmoothien med de frysta jordgubbar från Polarica och krämig kokosmjölk. Avokadon och mandlar bidrar med viktiga fetter som håller dig mätt otroligt länge. Mixa och drick diekt så gott!

Hey all! A I told you, I've feelt very sick due. my gravity, so in 4 months I have lived on white bread and yogurt  cakes have also worked fine he he). But for a couple of days ago, I started to feel a little better (hallelujah!), So yesterday I decided that  today I will go into a little "detox" period where I really should try to eat super clean in the coming wee ks.For breakfast today, I had this Proteinsmoothie with frozen strawberries from Polarica and creamy coconut milk. Super yummie and this smoothie will keep you full for a very long time!

............................................................................................................................................................

Proteinsmoothie med jordgubbar och kokos

1 skopa valfritt proteinpulver

1,5 dl Polaricas ekologiska jordgubbar

½ avokado

0,75 dl fet kokosmjölk

Ev. 1-2 dadlar (om du vill ha smoothien lite sötare)

10 st mandlar

1 tsk nyponpulver (kan uteslutas)

1 dl vatten

Is

Lägg samtliga ingredienser i en i mixer och kär tills smoothien är riktigt len.  Du kan även hälla upp smoothien i en skål och toppa med t.ex. kokosflingor, gojibär och chiafrön.

 

Proteinsmoothie with strawberry and coconut

1 scoop protein powder

0,75 cups Polarica organic strawberries

½ avocado

4-5 tbsp fat coconut milk

1-2 dates

10 pieces of almonds

1 tsp rosehip powder

1/2 cup water

ice

Add all the ingredients in a blender and mix until the smoothie becomes smooth. You can also pour the smoothie into a bowl and top with eg coconut flakes, goji berries and chia seeds.

 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera i samarbete med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica