HASSELNÖTSMUFFINS MED GRÄDDE & JORDGUBBAR

Häromdagen var en av mina äldsta barndomsvänner Lisa hemma hos mig med hennes otroligt söta pojkar Alfred och Gustav. Lisa är en sådan där person som man har gjort ALLT med, jag tror knappt jag har några minnen från skoltiden där hon inte är med på ett eller annat sätt. Vi krossade killarna i four strejk (ett gårdsspel), vi pallade äpplen i träd, vi hade sönder skolans fönster (inte meningen och skämdes så mycket att vi gick upp och bekände vår synd vid kommunkontoret), vi hade armbrytning, vi var ett oslagbart team i handbollen, vi bakade gröna muffins, när vi blev äldre tog vi vår första cider ihop, vi plankade in ihop på olika uteställen, vi hade dem galnaste raggningsreplikerna (som ofta skrämde iväg killarna), vi hade kort sagt ALLTID jäkligt roligt ihop. Trots att vi inte träffas så ofta nu när hon bor i Örebro så är det som vi var 13 år igen varje gång vi träffas och timmarna bara flyger förbi. 

Hur som helst!  Dessa goda muffins bakade bjöd jag barndomsvännerna Lisa och Sanna på sist sommar och igår tyckte jag verkligen det var dags igen.  Jag har provat att baka dem i två olika varianter, en som är glutenfri och sötad med dadlar och en variant som passar dem som äter Lchf/paleo. Den första varienaten som är sötad med dadlar passar väldigt bra barn då de endast är sötade med naturlig sötning. Jag provade att göra en sats med minimuffins, dvs jag använde små muffinsformar, då blev det ca 20 stycken. Perfekt när man bara vill ha en liten bit till kaffet. Kom ihåg att dra bort ca 5 min av gräddningstiden i fall du gör dem mindre.

 
(Scrolla ner för LCHF) 
Glutenfria hasselnötsmuffins sötade med dadlar
Ca 10 stora

2 dl hasselnötssmjöl

1 dl potatismjöl

10 färska dadlar

0,5 dl fet kokosmjölk

75 gram smör eller kokosolja (alt mjölkfritt smör)

3 ägg

0,5-1 msk honung

2 tsk bakpulver

2 krm kanel och kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret/kokosljan och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Mixa dadarna ihop med lite vatten till en slätt smet. Vispa äggen fluffigt. Blanda ner dadlar, honung, kokosmjölk och de torra ingredienserna. Häll i smöret och vispa allt fluffigt. Klicka i ca 10 muffinsformar. Grädda i 15-20 min. Dekorera med grädde/alt kokosgrädde och färska jordgubbar. Klart!

 

Glutenfria hasselnötsmuffins Lchf/Paleo

2,5 dl hasselnötssmjöl

0,5 dl kokosmjöl

75 gram smör eller kokosolja

0,5 dl fet kokosmjölk

3 ägg

3-4 msk valfri sötning

2 tsk bakpulver

2 krm kanel och kardemumma

Smält smöret/kokosljan och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Mixa dadarna ihop med lite vatten till en slätt smet. Vispa äggen fluffigt. Blanda ner dadlar, honung, kokosmjölk och de torra ingredienserna. Häll i smöret och vispa allt fluffigt. Klicka i ca 10 muffinsformar. Grädda i 15-20 min. Dekorera med grädde/alt kokosgrädde och färska jordgubbar. Klart!

 

 

Kategori: MAT Taggar: hasselnötssmuffins, lchf hasselnötsmuffins, lchf muffins recept, low carb muffins, muffins sötade dadlar, paleo hasselnötsmuffins, paleo muffins, recept hasselnötsmjöl;

Liknande inlägg

Lisa:

Tack vännen för den här gången, alltid lika mysigt att ses och jag hade önskat att vi hade setts oftare ❤️

Svar: Detsamma min fina Lisa. ❤️ vi får helt enkelt göra oss lite mer tid för saknar dig 😘
Scandinavian wellness

Linnéa - The Hungry Gosling:

Så gott! :)

Svar: Tusen att 😊☺️
Scandinavian wellness

Ljuva Julia:

Vilka härliga gåvor det låter som, fint när någon kan ens stil :D

Och det där bakverket låter INTE dumt!

Svar: Ja visst är det? Hon är så duktigt på att verkligen leta och försöka hitta presenter man verkligen blir glad av :). Tusen tack :)
Scandinavian wellness

JUNITJEJ:

Så goda de ser ut!

Svar: Tusen tack! Vad roligt att höra!Ha ha ja de gick hem hos alla :)
Scandinavian wellness

Amanda:

Ser super goda ut;)

Svar: Hej Amanda! Tusen tack! Vad roligt att höra!
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: