Glutenfria citronmuffins med svarta vinbär (glutenfritt & mjölkfritt)



8 stora eller 12 små
4 dl av glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor
100 g kokosolja (alt smör om du föredrar den smaken)
2 dl Polaricas ekologiska svarta vinbär (alt ekologiska röda vinbär)
2 st ekologiska ägg
1-1 1/2 dl kokossocker
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl fet kokosmjölk (alt vanlig mjölk eller 2 dl naturell yoghurt)
Skalet av 1 citron
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins. Vispa ägg, kokosocker och vaniljpulver poröst. Rör ner smält smör, kokosmjölk och rivet citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Tryck ner ca 6-8 svarta vinbär i varje muffins. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)
Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica
This post has been published in partnership with Polarica
Hej!
Jag bor i Holland och kan inte få tag i den mjölblandningen. Skulle du kunna skriva vad jag behöver / vad den precis innehåller?
Tack på förhand!
Mvh Maria