Granola på bovete, kokos och mörk choklad

(Granola with Buckwheat, coconut and dark chocolate, for ENGLISH text scroll down) 
Följ Scandinavian Wellness på Instagram och Facebook ♥ 

Varför, varför varför gör jag egen granola så sällan? Jag tror att det beror på att jag alltid har hittat rätt schysta osötade varianter i affären och därför inte ens funderat på att slänga ihop min egen variant. Tills nu, och självklart fattar jag nu inte varför jag har struntat i detta, för denna Granolan är ju så sjukt lyxig! Och ungefär 100 gånger godare än alla varianter jag köpt innan. Rostad kokos och mörk choklad ihop, det kan liksom inte bli fel. Alla smakerna blir verkligen förstärkta och ännu godare när man rostar i sin egen ugn. Var inte rädd att byta ut vissa av ingredienserna om du inte har allt hemma. Jag sötade hela min plåt med endast osötad äppeljuice och 1 msk äkta lönnsirap, du behöver faktisk inte mer då kokosen och chokladen bidrar med sötma.

Granola with buckwheat, coconut and dark chocolate; Why, why why have I never tried to make my own muesli or granola before? For this granolan became so amazing, luxurious and about 100 times better than all the variations I have purchased before. Do you usually eat muesli or granola for breakfast? I actually use this granola as topping to my smoothies or as a quick dessert (recipe for dessert will be published later in the week). Don't be afraid to change some of the ingredients if you don't have everything at home. I sweetened mine with unsweetened apple juice and 1 tablespoon of real maple syrup.

Granola på bovete, kokos och mörk choklad

1 burk

4 dl bovete

3 dl havregryn (glutenfria)

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

2 dl hasselnötter

2 dl kokos (de större)

0,5 dl osötad äppeljuice

Ev 1 msk äkta lönnsirap eller honung

75 gram mörk choklad minst 70% (mjölkfri i fall du inte äter mjölkprodukter) 

Blötlägg bovetet över natten och skölj noga av det på morgonen. Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla ingredienser, förutom chokladen, noga tills de fäster ihop lite. Fördela blandningen på bakpappersklädda plåtar. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter. Rör om efter halva tiden. Hacka chokladen i mindre bitar. Blanda med granolan när den svalnat. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Granola on buckwheat, coconut and dark chocolate
1 jar

2 cups buckwheat

1.5 cups of oatmeal

1/2 cup sunflower seeds

1/2 cup pumpkin seeds

1 cup hazelnuts

1 cup coconut (the larger)

4 tablespoons unsweetened apple juice

1 tablespoons real maple syrup or honey

75 grams of dark chocolate 70%

Soak the buckwheat overnight, rinse well in the morning. Preheat the oven to 350 F (175 ° C). Mix all ingredients, except the chocolate. Spread the mixture on baking tray. Roast in the center of the oven for 15-20 minutes. Stir after half the time. Chop the chocolate into pieces. Mix with granolan when its cool. Store in a jar with tight fitting lid.

Kategori: MAT Taggar: glutenfri granola, glutenfri granola recept, glutenfri granola recept bovete kokos choklad, glutenfri granola utan socker, gör egen granola utan socker, hemmagjord granola nyttig, hemmagjord granola utan socker, hälsosam granola recept, hälsosam granola recept mörk choklad kokos bovete, nyttig granola utan socker;
Anna:

Åh, vad lyxigt! :) Perfekt som present ju!

Svar: Ja precis! Är en grym present att ge bort :) Tack för din kommentar <3 hls Anki
Scandinavian wellness

Christina:

Tack för alla inspirerande, hälsosamma recept du delar med dig av. I helgen ska jag prova granolan och Blåbärschiapudding med kokosgrädde. Och vilken duktig fotograf du är, bilderna är helt underbara, svåra att motstå :-) heja dig!

Svar: Hej finaste Christina! Tusen tack, var glad jag blev av din kommentar. Ha ha lycka till med receptetn och tusen tack igen för din gulliga kommentar 🙏 😄 😍
Scandinavian wellness

madabouttea.se:

Så gott!!

Svar: Hej! Åh me tack fina du! Vad glad jag blir! Hoppas du får en riktigt fin lördag :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: