Glutenfria frukostfrallor i muffinsform

(Gluten-free bread rolls in muffin, for englishtext scrol down)

God morgon. Dessa frallor är perfekta att äta med en varm kopp te till frukost. Det finns ju inget bättre än nybakat bröd så på helgen brukar jag smyga upp lite tidigare och göra i ordningen degen till dessa bullar. Jag brukar göra så att jag formar de till bullar som jag sedan lägger i stora muffinsformar och där får de jäsa.  Under tiden de jäser brukar jag gå en mysig morgonpromenad med Kenzo och när vi kommer tillbaka är det bara att stoppa in dem i ugnen så har du nybakade frallor på 20 min.  Hoppas ni får en riktigt mysig lördag! Kram på er

Good morning. These bread rolls are perfect to eat with a hot cup of tea for breakfast. There's nothing better than freshly baked bread on the weekend, I usually sneak up a little earlier and make the dough to these breadrol. I do so that I form the dough into bredarolls, which I then put in large muffin forms and where they ferment. Meanwhile, the ferment, I usually get a nice morning walk with Kenzo and when we come back, I just put them in the oven, and you have freshly baked bread in 20 minutes. Hope you have a really nice Saturday!

Glutenfria frukostfrallor i muffinsform

Cirka 18 stycken

540 gram MJÖLBLANDNING LJUS 

30 gram physlium husk

25 gram jäst

600 gram svalt/fingervarmt vatten

2 dl havremjölk (alt vanlig mjölk eller fil)

2 msk äkta lönnsirap (eller honung)

½ tsk salt

2 tsk brödkryddor

1 dl torkade blåbär (eller russin)

Blanda jäst, sötning och vatten i en bunke. Mät upp och blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sedan vätskan och vispa ihop med en slev (eller använd dig av degblandare) Blanda ner de torkade blåbären. Låt svälla någon minut. Fukta händerna med lite neutral olja och forma bollar som du lägger i muffinsformar.  Strö över ev över lite mjöl, pumpakärnor, havregryn på bullarna. Låt jäsa övertäckta i 1,5 timme. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Låt frallorna svalna innan du skär i dem (om du kan), annars blir de lite degiga.

Gluten-free bread rolls in muffin

About 18 pieces

340 grams of oatmeal

200 grams teffmjöl (can be exchanged buckwheat flour)

30 grams physlium husk

25 grams of yeast

600 grams of cool/lukewarm water

1 cup oat milk (or regular milk or file)

2 tbsp real maple syrup or honey

½ tsp salt

2 tsp bread spices

1/2 cup dried blueberries (or raisins)

Mix yeast, sweetening and water in a bowl. Measure and mix all the dry ingredients in another. Then add the liquid and whisk together with a spoon (or use a kneading machines) Mix in the dried blueberries. Let swell for a minute. Moisten your hands with a little neutral oil, and shape the dough into balls. Put them in muffin forms. Sprinkle  flour, pumpkin seeds or oatmeal over the buns. Let rise covered for 1.5 hours. Bake in middle of oven at 435 F (225 degrees) for about 25 minutes. Let them cool before cutting into them (if you can), otherwise they become a bit doughy

Kategori: Taggar: Glutenfria frukost frallor
Annette:

Vad gottt det såg ut

---> http://nouw.com/Nettan

Kika gärna in o kolla min senaste shopping

Svar: Tusen tack Anette <3 :)
Scandinavian wellness

meh.blo.gg:

Det ser gott ut!

Svar: Åh tusen tack! Ja de är riktigt nice till frukost :)
Scandinavian wellness

Anonym:

Hej och tack för alla goda recept! Bullarna ser riktig goda ut! Går det att byta ut jästen mot bakpulver?

Svar: Hej! Tusen tack! Det var roligt att höra! Ja det gör det faktiskt, jag brukar göra dessa exakt samma fast jag lägger i 2 tsk bakpulver och 2 tsk bikarbonat för extra fluffiga bröd (just den kombon brukar bli riktigt bra men annars kan du använda dig av endast bakpulver) hls Anki
Scandinavian wellness

Anonym:

Tack för snabbt svar Anki, ska provbaka imorgon! Då behöver de inte jäsa antar jag!?
Hls Adriana

Svar: Hej! Nej precis! Eftersom de är glutenfria Jan de behöva stå fem min bara så att mjölet hinner sugar upp all vätska. Men annars är det bara att köra på :)
Scandinavian wellness

Anonym:

Tack för ditt svar! Då ska det bakas idag!

Svar: Ha ha grymt!
Scandinavian wellness

birgitmaria:

Kul med glutenfritt recept. Får prova. Testar nämligen glutenfritt för min dotter. Trevlig blogg förresten :-) Har ganska nyss hittat hit.

Svar: Hej! Välkommen, vad roligt att du hittat hit! Och tusen tack för din kommentar. Här är alla recept glutenfria och utan raffinerat socker så hoppas du finner massa av inspiration :) Hls Anki
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: