Fantastisk helgfrukost med bovete frallor och raw blåbärssylt

 (Awesome weekend breakfast with buckwheat rolls and raw blueberry jam, for english text scroll down)
 
Hej alla mina gulliga läsare! Har haft ett par fantastiska dagar här på Teneriffa. Från början hade jag tänkt att försöka lägga upp lite bilder varje dag men tyvärr är Wifi ingen höjdare här nere, så det är i princip omöjligt att ladda upp mina högupplösta bilder i bloggen. Jag har märkt att det funkar ganska bra om man surfar innan alla vaknat på hotellet, så håll utkik i morgon för då tänkte jag studsa upp klockan 06.00 och ladda upp lite bilder härifrån så ni får hänga med på resan. Innan jag drog i väg till värmen förberedde jag ett inlägg med några goda recept som passar perfekt till frukosten nu i helgen. Vad sägs om ett par bovetefrallor med hasselnötter och fikon till frukost tillsammans med en fantastisk blåbärssylt med ingefära? Inte så dumt alls faktiskt.
 
Now that I'm on vacation I thought, I still like to give you some good recipes that are perfect for breakfast this weekend. How about a couple of buckwheat bread rolls with hazelnuts and figs for breakfast along with an amazing blueberry jam with ginger? Not bad at all actually.
Frallorna går snabbt att göra och påminner lite som scones, fast matigare. Bovete är inget spannmål utan en ört som är rikt på mineraler och innehåller alla åtta essentiella aminosyrorna. Det är även mer proteinrik och lättsmält till skillnad än t.ex. vete. Dessa raringar serverar jag med smör och en klick raw blåbärssylt med svarta vinbär och ingefära.
Finns det något bättre än egen hemmagjord sylt? Detta är en helt fantastisk god blåbärssylt där ingefäran och vinbär ger sylten en extra punch. Jag använde mig av Polaricas ekologiska blåbär och svarta vinbär. Sylten tar inte mer än 10 min att koka ihop, så det finns ingen ursäkt att köpa i affären längre.

 

Kategori: , MAT;
Elin & Loe - samkönat PT-par:

Men åh vad gott! Och vilka härliga bilder. Får man fråga vad du använder för kamera? Eller det kanske är ett filter/redigering som gör att bilderna ser så himla lantliga och härliga ut? Superduktig är du i vilket fall som helst :)

Svar: Ha ha tusen tack! Jag använder en Nikon d610 fullformat, men lägger en hel del på att redigera bilderna då jag gärna vill ha de lite utvattnande och skandinaviska. .)
Scandinavian wellness

Anna:

SÅ härliga recept och bilder! Är ganska ny med det här med blogg och foto, hur redigerar du dina bilder? :) Ha det fint!

Svar: Hej Anna! Vad roligt att höra att du gillar bilderna på bloggen. Jag redigerar alla mina bilder i Photoshop. Är ju lite avancerat för nybörjaren, Men jag vet att många använder sig av Light room som är betydligt enklare. Har du provat den? :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: