Chokladmoussetårta med fikon och macadamianötter (Raw & vegan)

(Chocolate mousse cake with figs and macadamia nuts (raw & vegan), for english text scroll down) 

Jag bläddrade igenom min blogg och såg att jag endast postad TVÅ recept på choklad baserad efterrätt! Ja mina fina läsare, jag skäms. .. Hur är detta möjligt när choklad typ är det godaste jag vet? Denna gudagåva som alltid haft första platsen i mina bakverk hade nu förvisats och fått stå i skymundan för andra godsaker. Nä jag skäms. Efter att ha stått en par timmar i skamvrån så tog jag tag i saken och slängde ihop en ”no bake”  Chokladmoussetårta med fikon och macadamianötter. Behöver jag ens säga att den blev helt ljuvlig? Jag ♥ choklad! Denna chokladmoussetårta på nötter och raw choklad, boostar både din energi och ditt näringsbehov. Dessutom smakar den helt gudomligt! Rå kakao och choklad innehåller höga halter av värdefulla antioxidanter och mineraler. Eftersom kakaobönorna inte rostas och chokladen behandlas på låg värme, så behåller den all den fantastiska näringen och smaken från den ursprungliga kakaobönan. Det här är choklad i dess renaste form, inga andra konstigheter eller tillsatser.

I flipped through my blog and saw that I only posted one recipe with chocolate based dessert! Yes, my lovely readers, I am ashamed. .. How is this possible when chocolate is the best thing I know? This godsend gift who always had the first place in my dessert, had now been exiled for other goodies. Nah, I am ashamed. After punished myself with a time-out, I threw together a "no bake" Chocolate mousse cake with figs and macadamia nuts. Do I really need to say that it was absolutely lovely! I ♥ chocolate! This chocolate mousse cake with nuts and raw chocolate boosts both your energy and your nutritional needs. And it tastes divine! Raw the cocoa and chocolate contains high levels of valuable antioxidants and minerals. Since the cocoa beans do not need to be roasted and processed the chocolate over low heat, so retains all the amazing nutrients and flavor of the original cocoa bean. This is chocolate in its purest form, no strange additives

Chokladmoussetårta med fikon och macadamianötter (Raw & vegan)

Botten:

2,5 dl mandlar(para nötter fungerar också bra)

8-10 färska urkärnade dadlar

1 dl kokosflingor

3 msk kokosolja

en nypa vaniljpulver

Fyllning:

1 burk kokosgrädde (Helt raw? Byt ut kokosgrädden mot 4 dl blötlagda cashewnötter & 2 frysta bananer)

2 avokado

3-4 msk kakao av god kvalitet (gärna raw)

½ tsk vaniljpulver

¾ dl kokosocker (eller lönnsirap/honung)

1 nypa flingsalt

Raw chokladsås

1 dl kakao (gärna raw)

1/2 dl vatten

1/2 dl kokosolja

2 msk äkta lönnsirap (alt Kokossocker, honung)

Garnering

Fikon & Hackade macadamianötter

Botten: Lägg samtliga ingredienser i en matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet, använder du torkade eller mjuka urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken. Tryck ut i en form med lös avtagbar botten. Ställ in i frysen. Fyllning: Skopa ur det övre gräddlagret från de kylskåpskalla burkarna med kokosgrädde och vispa tills grädden är luftig.  Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, sötning och flingsalt i matberedaren till en slät mousse. Vispa ner avokadomoussen i kokosgrädden. Häll blandningen i formen och använd en slickepott för att jämna ut kanterna. Ställ in tårtan i frysen i minst 3 timmar, gärna över natten. (eller i ett riktigt kallt kylskåp).  Chokladsås: Mixa alla ingredienser till en slät sås. Tina tårtan i 45-60 min innan serveringen. Garnera tårtan med chokladsås, fikon & hackade macadamianötter.

Chocolate mousse cake with figs and macadamia nuts (raw and vegan)

Bottom:

1 cup + 2 tbsp almonds (Brazil nuts also works well)

8-10 fresh pitted dates

1/2 cup coconut flakes

3 tbsp coconut oil

a pinch of vanilla powder

Filling:

1 can of coconut cream (Completely raw? Replace the coconut cream with 2 cups of soaked cashewsnuts & 2 frozen bananas)

2 avocados

3-4 tbsp cocoa of good quality (preferably raw)

½ teaspoon vanilla powder

1/2 cup - 1 tbsp coconut sugar (or maple syrup / honey)

1 pinch of salt flakes

Raw chocolate sauce

1/2 cup raw cocoa

3 tablespoons cups water

3 tbsp coconut oil (heat gently so it becomes liquid)

2 tbsp real maple syrup (or coconut sugar, honey)

Garnish

Figs and chopped macadamia nuts

Bottom: Add all ingredients in a food processor. Mix together into a batter, use dry or soft pitted dates, you might need to add a splash of water when mixing. The best will be if you use fresh dates which are often found in fruit dishes. Press out in a mold with removable bottom. Set in the freezer. Filling: Scoop out the top cream layer from the cold cans with coconut cream and whip until the cream is airy. Mix avocado, cocoa, vanilla powder, sweetening and sea salt in the food processor to a smooth mousse. Whisk the avocadomousse into the coconut cream. Pour the coconut cream into the pan and use a spatula to smooth the edges. Set the the cake in the freezer for at least 3 hours, preferably overnight (or a really cold fridge). Chocolate sauce: Mix all the ingredients into a smooth sauce. Thaw the cake for 45-60 minutes before serving. Garnish the cake with the chocolate sauce, figs and chopped macadamia nuts.

 

Kategori: MAT Taggar: Chokladmoussetårta raw, Chokladmoussetårta vegan, choklad raw recept, chokladmousse mjölkfri recept, chokladmousse vegan recept, mjölkfri tårta recept, raw tårta recept, vegan tårta recept;
EVELINA:

Ser verkligen galet gott ut och jättesnygga bilder också! Älskar kakor som är raw, så ska spara det här receptet :)

Svar: Hej Evelina! Ha ha tusen tack! Ja visst är det typ det bästa som finns? Älskar oxå raw desserter och framför allt då de inte behöver bakas utan är bara mixa och slänga i alltihop. Tack för din kommentar kram Anki
Scandinavian wellness

Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta:

mumms

Svar: Ha ha tusen tack Johanna! <3
Scandinavian wellness

OLIVIA | 17,7 årig tjej i medievärlden:

AMEN!!!

Svar: Ha ha japp AMEN till det! :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: