Mjölfria frukostpannkakor på tre olika sätt

 

Diry Free breakfast pancakes three ways, for english text scroll down)

Jag fullkomligt älskar pannkakor! Äter gärna pannkakor till både frukost och lunch. Jag brukar variera mina pannkakor för att få ett maximalt näringsinnehåll (tyvärr.. ”vanliga” pannkakor din mormor stekte kanske inte ligger i toppen i just den tabellen), t.ex brukar jag ha i spenat, morot, sötpotatis eller basilika. Lite längre ner ger jag förslag på topping som styr om du vill göra pannkakorna till en nyttigare lunch med t.ex. solrosskott och keso eller till lyxig söndagsfrukost med kokosgrädde och bär. Det finns flera anledningar till varför jag älskar dessa runda raringar. 1. Känns alltid sjukt lyxigt med pannkakor till frukost. 2. Mina pannkakor går super snabbt att göra. 3. De år att variera i oändlighet och därmed näringsinnehållet på dem. 4. de är otroligt mättande och proteinrika

I absolutely love pancakes! I like to eat pancakes for both breakfast and lunch. I tend to vary my pancakes to get the maximum nutritional content (sorry .. "normal" pancakes your grandmother dosen't count), for example, I usually have spinach, carrots, sweet potatoes or basil in mine. A little further down, I give suggestions for topping where you can control if you want to make the pancakes into a healthier lunch with eg sunflower sprouts and cottage cheese or like a luxurious Sunday breakfast with coconut cream and berries. There are several reasons why I love these darlings. 1. Always feels luxurious with pancakes for breakfast. 2. My pancakes go super-fast to do. 3. You can vary them endlessly and the nutritional content of them. 4. they are incredibly rich in protein

 

Spenatplättar

ca 8 st

1 banan

2 nävar spenat

2 ägg

2 tsk fiberhusk eller psyllium husk

vaniljpulver

En nypa salt

 

Plättar med sötpotatis

ca 8 st

150 gram ungsrostad sötpotatis

2 ägg

1 msk kokosmjölk (eller annan mjölksort)

2 tsk fiberhusk eller psyllium husk

kanel, kardemumma och vaniljpulver

En nypa salt

 

Kesoplättar

ca 8 st

8 plättar

2 ägg

200 gram keso

2 msk fiberhusk eller psyllium husk

1 msk mandelmjöl (kan uteslutas om du inte gillar smaken)

vaniljpulver

En nypa salt.

 

Topping förslag

Frukt/bär

Nötter och frön

Spenat eller solrosskott

Råriven morot och honung

Kvarg+bär

Keso+frukt

Kokosgrädde+ nötter

Yoghurt (havreyoghurt eller vanlig)

honung eller äkta lönnsirap

Samtliga pannkakor: Lägg alla ingredienser i en mixer. Kör tills blandningen blir slätt.Stek på medium värme och tills plättarna fått färg. Toppa med valfri topping.

.......................................................................................................................................

Spinach pancakes

about 8 pc

1 banana

2 fists spinach

2 eggs

2 tsp psyllium husk

vanilla powder

A pinch of salt

 

Pancakes with sweet potatoes

about 8 pc

150 grams of roasted sweet potatoes

2 eggs

1 tbsp coconut milk (or other type of milk)

2 tsp psyllium husk

cinnamon, cardamom and vanilla powder

A pinch of salt

 

Keso pancakes

about 8 pc

2 eggs

200 g Keso

2 tablespoons Fiberhusk or psyllium husk

1 tbsp almond flour (can be omitted if you do not like the taste)

vanilla powder

A pinch of salt.

 

Topping suggestions

Fruit & berries

Nuts and seeds

Spinach or sunflower sprouts

Grated carrot and honey

Cottage cheese + Bar

Coconut Cream + nuts

Yogurt (oatmeal or plain)

honey or real maple syrup

All the pancakes: Place all ingredients in a blender. Run until the mixture becomes smooth. Fry on medium heat and until pancakes are golden brown. Top with optional toppings.

 

 

 

Kategori: Taggar: paleo pannkaka recept, pannkakor utan mjöl mjölk recept;
Kommentera inlägget här: