Ljuvlig bananglass med lingon och söt kolasås på valnötter


Pure happiness! This ice cream or "Nice Cream" will top your dessert list for quite some time. I used organic bananas and frozen organic lingonberries from. The combination of the sour lingonberries against the sweet caramel sauce is truly amazing! This Nice Cream contains no weird preservatives, colorants or synthetic ingredients, only natural ingredients that are good for the body. Tip: Serve with some gluten-free digestive biscuits or cakes that you crumbles over ♥

Portioner: 4-6
Ingredienser
3 mogna frusna bananer
1 kokosgrädde (helt raw byt ut mot 4 dl blötlagda cashew nötter)
1,5 dl ekologiska lingon
1 tsk vaniljpulver
3 msk lönnsirap alt valfri sötning
Kolasås
1 dl blötlagda valnötter
1 dl blötlagda dadlar
1 dl äkta lönnsirap
Topping
ev glutenfria digestivekex
Ställ kokosmjölk, skål och visparna som du ska använda i frysen i minst 1 timme innan. Ta ut kokosmjölken ur frysen, gröp ut den tjocka och krämiga kokosgrädden och se till att du lämnar kvar kokosvattnet som blir över. Vispa kokosgrädden härligt fluffig och smaksätt med vaniljpulver och lönnsirapen. Ställ in i kylen igen. Mixa valnötter, dadlar och lönnsirap i en matberedare/blender till en kolasås. Kör de frusna bananerna i en matberedare tills de blivit mosade. Rör snabbt men försiktigt ner de frusna bananerna i kokosgrädden. Häll snabbt upp en 1/3 av glassen i en form, lägg på ett lager med kolasås och de frusna lingonen. Gör om proceduren tills all glass är i formen. Rör försiktigt runt 1-2 gr så att kolasåsen och lingonen blandas mjukt. Servera direkt eller ställ in glassen i frysen. (Tina i minst 45-60 min i så fall)

Servings: 4-6
Ingredients
3 ripe frozen bananas
1 jar of fat coconut milk or coconut cream (Completely raw replace with 2 cups soaked cashews nuts)
5 ounces organic lingonberries
1 teaspoon vanilla powder
3 tablepoons maple syrup or coconut suger
Caramel sauce
1/2 cup soaked walnuts
1/2 cup soaked dates
1/2 cup real maple syrup
Topping:
gluten-free digestive biscuits
Place coconut milk, bowl and the whisks that you will use in the freezer for at least 1 hour before. Scoop out the thick and creamy coconut cream and leave the coconut water that is left over. Whisk coconut cream until it becomes delightfully fluffy and flavor with vanilla powder and maple syrup. Set in the fridge again. Mix walnuts, dates and maple syrup in a food processor/blender to a caramel sauce. Run the frozen bananas in until they get an ice cream texture. Stir quickly but carefully down the frozen bananas in the coconut cream. Layer ice cream, caramel sauce and lingonberries in a mold. Serve immediately, or set the ice cream in the freezer. Enjoy!
Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans i partnerskap med Polarica
This post has been published in partnership with Polarica
Åh vad gott!