Frusen hallon & jorgdgubbspaj med kokos

 

( Raw frozen raspberry and strawberry pie with coconut , for english text scroll down)

God morgon! Hade ni en bra lördag? Såg ni inlägget om min Bärkompott med crunch och söt kola i fredags? Igår fick jag för mig att göra ännu en efterrätt till, vilket var dumt. För jag kan ju inte sluta äta. Ha ha så jag har typ levt på efterrätter hela helgen hittills (tur att det var en rawfoodtårta som är proppade med näring). Jag vet också att det ligger en bit kvar i kylskåpet som kommer att skrika efter mig varje gång jag öppnar dörren. Kanske är lika bra tt göra slut på dess lidande eller vad tror ni? Kram på er hoppas ni får en riktigt bra söndag!

Psst.. Använd gärna ekologiska frusna bär, själv gillar jag Polaricas till skillnad mot många även är märkta med schyssta villkor. Denna tårta går utmärkt att frysa och förberedda långt innan. Tina ca 60 minuter innan den ska ätas.Det är vissa som är oroliga över virus när det kommer till frysta hallon. Är du osäker, vilket är helt förståeligt, så kan du koka bären och och antingen lägga i dem som en sylt, eller frysa in dem och hacka dem i lagom "hallonbitar". Eller köpa färska, men då pratar vi lite mer pengar, men finns ju för och nackdelar med allt. Gör alltid det som känns bäst för dig själv. 

Good morning! Did you have a nice Saturday? Did you see the post about my Berriescompote with sweet caramel crunch and this Friday? Yesterday I dis another dessert, which was stupid. For I just can't stop eating (lucky it was a rawfoodcake that is packed with nutrients). I also know that there is one left in the fridge that will scream for me every time I open the door. Maybe I just should end its suffering, or what do you think? Hope you get to have a really nice Sunday!

Psst .. Use organic frozen berries, myself, I like Polaricas, that unlike many also are labeled with fair terms. This cake can be frozen and prepared long before. Thaw about 60 minutes before serving. There are some who are worried about viruses when it comes to frozen raspberries. If you are uncertain, which is completely understandable, you can boil the berries and either put them in as a jam, or freeze them and chop them into "raspberry pieces." Or buy fresh. Always do what feels best for yourself.Frusen hallon & jorgdgubbspaj med kokos

1 paj

Botten:

2,5 dl mandlar

1 dl kokosflingor

10 färska urkärnade dadlar

5 torkade fikon (alt plommon eller aprikoser)

3 msk kokosolja

Fyllning:

2 burkar kokosgrädde (Helt raw? Byt ut kokosgrädden mot 4-5 dl blötlagda cashewnötter & 2 frysta bananer som du mixar)

2 frusna bananer

2 dl Polaricas ekologiska Jordgubbar

2 dl Polaricas ekologiska hallon

1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver

0,75 dl kokosocker

Topping:

2 dl Polaricas ekologiska Jordgubbar samt Hallon

1 dl hackade pistagenötter

2 dl kokosflakes

ev torkade tranbär och pumpakärnor

Botten: Blötlägg nötter, fikon och dadlar ett par timmar eller över natten. Lägg samtliga ingredienser, kokos och kokosolja i en matberedare. Mixa ihop till en smet, tillsätt ev lite av dadelvattnet. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken. Tryck ut i en form med lös avtagbar botten. Ställ in i frysen. Fyllning: Skopa ur det övre gräddlagret från de kylskåpskalla burkarna med kokosgrädde och tillsätt sötning, de urskrapa vaniljfröna eller vaniljpulver. Vispa tills grädden är luftig. Mixa bananen och rör ner. Lägg jordgubbar och hallon omlott på botten av pajen. Häll över grädden och så det täcker bären, använd en slickepott för att jämna ut kanterna. Ställ in tårtan i frysen i minst 3 timmar. Tina tårtan i 45-60 min innan serveringen. Toppa med kokos, bär, hackade pistagenötter och annan valfri topping. Voila!

......................................................................................♥ ..........................................................................................

Frozen raspberry and strawberry pie with coconut (raw)

1 cake

Bottom:

1 cup + 2 tablespoons almonds

1/2 cup coconut flakes

10 fresh pitted dates

5 dried figs (or plums or apricots)

3 tbsp coconut oil

Filling:

2 cans of coconut cream (Completely raw? Replace the coconut cream 2 cups soaked cashews and 2 frozen bananas as you mix)

2 frozen banana

1 cup Polarica organic Strawberries

1 cup Polarica organic Raspberries

1 vanilla bean or 1 teaspoon vanilla powder

4-5 tbsp coconut sugar

Topping:

1 cup Polarica organic strawberries and raspberries

1/2 cup chopped pistachios

1 cup kokosflakes

dried cranberries and pumpkin seeds

Bottom: Soaked nuts, figs and dates a few hours or overnight. Add all ingredients, coconut flakes and coconut oil in a food processor. Mix together to form a paste (add some water to the right consistency). The best will be if you use fresh dates which are often found in fruit dishes. Press out in a pan with a removable bottom. Set in the freezer. Filling: Scoop out the top cream from the fridge cold cans of coconut cream and add sweetening, vanilla seeds and vanilla powder. Whisk until the cream is airy. Mix the banana and stir into it. Add strawberries and raspberries on the bottom of the pie. Pour over the cream aso it's cover the berries. Set the cake in the freezer for at least 3 hours. Thaw the cake for 45-60 minutes before serving. Top with coconut, berries, chopped pistachios and other optional topping. Voila!

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans i partnerskap med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica

Kategori: MAT Taggar: vegansk tårta recept
Jessica:

Det ser riktigt smarrigt ut! :)

Svar: Hej Jessica! Åh men tusen tack söta du, vad glad jag blir! :) Hls Anki
Scandinavian wellness

Matilda Berlin:

Men jösses vad gott det såg ut! :)

Svar: Hej Matilda! Nä men tusen tack fina du! Ja den är inte så dum faktiskt :) Hls Anki
Scandinavian wellness

Jasmine:

Din kreation ser verkligen lyxig ut!
Kram

Svar: Hej fina Jasmine! Åh vad roligt att du tycker det. Är lite mitt mål när jag fotar ;) Tack! <3
Scandinavian wellness

Hanna - Pilates och träningstokig:

Det låter verkligen helt galet gott!

Svar: Hej Hanna! Åh vad roligt att höra! Tusen tack :)
Scandinavian wellness

Matilda:

Så gott de ser ut! Har kollat igenom dina senaste inlägg och du tar verkligen sjukt fina bilder :)

OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden:

Allt du gör så underbart smarrigt ut. Såg för den delen att du blivit veckans blogg. Välförtjänat!! Herregud vad du är grym!!

Svar: Hej min lilla favorit Olivia! Ha ha Tusen tack gulliga du! Ja det känns riktigt roligt, vad roligt att du läste intervjun, tyckte den blev rätt rolig faktiskt. :) Kram!
Scandinavian wellness

Elin Ohre:

Vilken dröm!! Och grattis till uppmärksammandet på blogg.se, det förtjänar du!

Svar: Hej Elin! Åh vad glad jag blev över din kommentar! Tusen tack! Det var gulligt sagt :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: