SAFTIGT GLUTENFRITT VÖRTBRÖD MED DADLAR

(JUICY GLUTEN FREE BREAD FLAVORED WITH WORT AND DATES, for english text scroll down)

 

God morgon alla. Önskar nästan att tiden kunna stå stilla just nu. Tror inte det finns något mysigare än att krypa upp i soffan en kall december morgon med en liten varm bebis i famnen och massa levande ljus i bakgrunden. Nu i morse vaknade jag till att Mr K kom in och väckte mig med orden – frukosten står framdukat på bordet. Han hade redan hunnit byta och mata lilla ”Chubby” hubby som sov så gott på pappas axel. Och nu sitter man här i soffan och myser tillsmammans och är allmänt jäkla lycklig ♥.

 

Good morning everyone. I Almost wish the time could stand still right now. I don’t there is anything cozier than to curl up on the couch a cold December morning, with a little varm baby in my arms. This morning Mr. K came in and woke me with the words - the breakfast stands on the table. Coffe? He had already managed to change and feed our little ”Chubby” hubby. who slept so well on her father's shoulder. And now I sit here on the couch, cuddling andI feel so happy and blessed ♥.

 

Igår bakade jag det här fantastiska glutenfria vörtbrödet som jag kände att jag måste dela med mig av. Detta är ett rör ihop bröd, så du slänger enkelt ihop brödet på mindre än 15 minuter. Dadlarna gör brödet otroligt saftigt och lagom sött.  Varför inte baka det i kväll så har du nybakat bröd till frukosten i morgon ? God jul!

 

Yesterday I baked this fantastic gluten-free wort bread that I felt I must share with you. This is simply bread you mix together in less than 15 minutes. The dates makes the bread incredibly juicy and just the right sweet. Why not make it tonightand you have freshly baked bread for breakfast to morrow? Merry Christmas!

SAFTIGT GLUTENFRITT VÖRTBRÖD MED DADLAR

1 bröd

6 dl teff och bovetemjöl

0,5 dl pshyliumhusk eller fibrex

0,5 dl majsstärkelse

6 st färska dadlar (finns ofta vid frukt och grönt)  

4 dl mjölk (alt havremjölk)

2 dl filmjölk (alt havre crème fraiche)

1 ägg

25 gram olja eller smält smör

0,5 dl äkta mörk lönnsirap

1 tsk salt

1,5 tsk bikarbonat

1,5 tsk bakpulver

1,5 msk vörtbröd krydda

 

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mjölk, filmjölk, sirap, ägg och smör/olja ihop med dadlarna. Mät noga upp alla torra ingredienser i en skål. Blanda ihop så du får en jämn smet. Degen ska vara fast men kletig, är degen för torr/kletig tillsätt mer filmjölk eller mjöl. Häll upp smeten i en smord brödform. Baka i ca 50-60 minuter. Tag ur formen och låt svalna på galler innan du skär i brödet.

 -------------------------------------------------------------♥---------------------------------------------------------------------------------

JUICY GLUTEN FREE BREAD FLAVORED WITH WORT AND DATES

1 bread

2 1/2 cups teff and buckwheat flour  

3 tablespoons pshylium husk

3 tablespoons cornstarch

6 fresh dates

2 cups milk (or oat milk)

1/2 cup sour milk (or oat cream)

3 tablespoons dark maple syrup

1 egg

25 gram oil or melted butter

1 tsp salt

1,5 tsp bicarbonate soda

1,5 tsp baking soda

1 tsp cinnamon

0.5 tsp cardamom

1 tsp cloves

1 tsp ginger

1 tsp bitter orange

 

Put the oven on 350 F. Mix milk, sour milk, syrup, eggs and butter/oil together with the dates. Carefully measure all the dry ingredients in a bowl. Mix together so you get a smooth batter. The dough should be firm but sticky, are the dough too dry / sticky, add more sour milk/flour. Pour batter into a greased loaf pan. Bake for about 50-60 minutes. Remove the mold and let the bread cool on a wire rack before cutting into it.

Kategori: Jul, MAT; Taggar: Glutenfritt vörtbröd recept, NYTTIGT VÖRTBRÖD RECEPT, SAFTIGT GLUTENFRITT VÖRTBRÖD MED DADLAR, glutenfritt vörtbröd bikarbonat, vörtbröd glutenfritt mejerifritt, vörtbröd med vörtmix, vörtbröd utan jäst, vörtbröd utan socker;

Liknande inlägg

Anna:

Åh, det låter supergott! Tack för ytterligare ett fantastiskt recept som definitivt ska testas. :)

Svar: Hej Anna! Åh men tack fina! Vad glad jag blev över din kommentar <3 Kram Anki
Scandinavian wellness

Hanna Karlsson:

Det låter verkligen supergott!

Svar: Hej Hanna! vad roligt att du tycker det. Ja, jag har blivit lite besatt av det ha ha! Har ätit det till frukost varje dag nu i 2 veckor :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: