RAW NYÅRSBAKELSE MED VANILJ, KOLA OCH BJÖRNBÄRSSÅS

 

(Raw new year cake with vanilla, caramel and blackberry sauce, for english text scroll down)
 

God morgon alla. Hoppas ni har haft möjlighet att vara ledig lite nu i mellan dagarna. De senaste dagarna har jag inte gjort ett dugg. Vilket är väldigt ovanligt för att vara mig (nämnde jag att vi tre dagar innan jul fick för oss att både måla om väggen i köket och vardagsrummet samt även kom på den briljanta iden att mura upp en kamin?). Ha ha blir nästan trött på mig skälv!  Hur som helst idag tänkte jag promota ett av min gamla favorit recept i nya uppdaterad version. Mitt gamla recept små Raw citronbakelser med vanilj och björnbärsås har fått en uppgradering så här till nyår. Dessa små raringar är gjorda i portions storlekar som är enkla att förberedda och plocka fram när man får gäster.

 

Hi guys! The last few days I haven’t done a thing. Which is very unusual for me (did I mention that three days before Christmas we decided to both painting the wall in the kitchen and the living room and also got the brilliant brilliant idea to build up a new stove in the TV room?). Ha ha I almost becomes sick of myself! Anyway, this week I took the time to update and improve some of my old recipes. So today I promote a new version of my old favorite, my raw lemon cakes with vanilla and blackberry sauce.  For the sweet blackberry sauce, you can either use fresh blackberries or buy frozen. These little darlings are made in portions sizes that are easily prepared and pick up when you have guests.

 

RAW NYÅRSBAKELSE MED VANILJ, KOLA OCH BJÖRNBÄRSSÅS

Ca 6-8 st.

Skalet:

ca 3 dl mandlar (blötlagda i minst 4 h)

1 dl kokosflingor

12 färska dadlar (urkärnade)

3 msk smält kokosolja

3 msk kakao

en nypa salt

Fyllning 1:

1 dl valnötter

1 dl dadlar

1 dl äkta lönnsirap

Fyllning 2:

1 burk kokosgrädde (helt raw? Byt ut mot 2dl cashewnötter, blötlagda över natten)

1,5 avokados

0,5 dl kokos socker

0,5 dl kokosolja

0,5 dl lönnsirap eller dadelsirap

1 vaniljstång

1 tsk vaniljpulver

Björnbärssås

2-3 dl björnbär (helst färska)

3 msk kokossocker eller valfri sötning

(mosa björnbären med sockret till en sås)

 

Botten: Börja med att mixa de torra ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Mixa tills degen går att forma. Tryck ut degen i små portionsformar (eller en större pajform) och ställ in i kylen. Fyllning 1: Lägg valnötter och dadlar i blöt i en timme. Häll av vattnet. Lägg valnötter, dadlar och lönnsirap i matberedaren och mixa till kräm. Bred kolakrämen försiktigt över botten. Fyllning 2: Skopa ur det övre gräddlagret från den kalla burken med kokosgrädde och vispa tills grädden är luftig. Mixa cashewnötter, kokosolja, lönnsirap, kokos socker, citron skal och juice samt vaniljpulver och de urskrapade vaniljfröna i en matberedare. Rör ner blandningen i kokosgrädden och vispa försiktigt till en slät kräm. Häll över smeten i pajskalet och ställ in i kylen i minst 3 timmar. Dekorera med färska björnbär, raw choklad och björnbärsåsen.

 

RAW NEW YEAR CAKE  WITH VANILLA, CARAMEL AND BLACKBERRY SAUCE

About 6-8.

Bottom:

1 1/2 cup almonds (soaked for at least 4 hours)

1/2 cup coconut flakes

12 fresh dates (pitted)

3 tablespoons cacao

3 tablespoons melted coconut oil

a pinch of salt

Filling 1:

1/2 cup walnuts

1/2 cup dates

1/2 cup real maple syrup

Filling 2:

1 can of coconut cream or fat coconut milk ( If you wan't it completely raw replace it with 1 cup cashews, soaked overnight)

1,5 avocados

grated zest and juice of 1 lemon (preferably organic)

3 tablespoons coconut suger

3 tablespoons coconut oil

3 tablespoons "real" maple syrup or raw honey

1 vanilla pod (or more vanilla powder)

1 teaspoon vanilla powder

Blackberries sauce

1 cup blackberries (preferably fresh)

3 tablespoons raw coconut suger

(mash the blackberries with honey into a sauce)

 

Bottom: Start by mixing all the dry ingredients for the pie dough in a food processor, mix until the dough can be shaped. Press the dough into small individual molds (or a large pie dish) and set in the fridge. Filling 1: Place walnuts and dates to soak for an hour. Pour out the water. Place walnuts, dates and maple syrup in food processor and blend together into a buttery texture. Place the caramel cream carefully over the bottom. Filling 2: Scoop out the upper cream layer from the can of cold coconut cream and whisk until the cream is airy. Add the cashew nuts, coconut oil, coconut suger, lemon zest and juice, maple syrup, and vanilla powder in a food processor and mix until everything well. Stir the mixture into the coconut cream and whisk gently into a smooth cream. Pour the mixture into the pie shell and place in the fridge for at least 3 hours. Decorate with fresh blackberries, raw chocolate and blackberry sauce.

Kategori: MAT Taggar: dessert nyår glutenfritt, dessert nyår glutenfritt sockerfritt mjölkfritt, nyår recept tårta vanilj choklad björnbär, nyår tårta vanilj kola björnbär, paleo nyårs dessert, raw nyår recept, raw nyårs recept tårta, raw nyårsbakelse, tårta choklad vanilj björnbär recept, tårta glutenfri sockerfri ,mejerifri;

Liknande inlägg

Ljuva Julia:

OMG så vackra de blev :D :D

Svar: Ha ha tusen tack fina Julia. Hoppas du får ett riktigt gott nytt år <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: