Paleo & Lchf pannkakor med jordgubbskompott

Dessa pannkakor är en ny favorit hemma hos oss, endast gjorda på nötmjöl vilket motsvarar mindre kolhydrater och ett högre närings och mättnadsinnehåll än pannkakor gjorda på vanligt mjöl. Mandelmjöl har t.ex. till skillnad från vetemjöl, ett lågt innehåll av kolhydrater, men ett högt innehåll av protein, nyttiga vegetabiliska fetter, fiber, vitamin e och kalcium. Jag serverar mina pannkakor en jordgubbskompott gjort på ekologiska jordgubbar från Polarica och en klick vispad kokosgrädde eller turkisk yoghurt. Men pannkakorna fungerar även kanon till lunch i fall du fyller dem med t.ex en svampstuvning eller lax och räkröra. Så sjukt gott! Bara fantasin sätter gränser på vad du kan ha på dem.
 
Psst... visste du det HÄR om frusna jordgubbar?
 
 
Paleo & Lchf pannkakor med jordgubbskompott

5 tjocka eller 10 tunna

2 dl mandelmjöl

4 msk kokosmjöl

4 ägg

25 gram smör alt kokosolja

1,5 dl kokosmjölk

4 dl naturell yoghurt jag använde Valios laktofria 4% (alt 1 dl kokosgrädde+3 dl kokosmjölk för paleo)

1 tsk bikarbonat

1/2 krm salt

Jordgubbskompott

4 dl Polaricas ekologiska jordgubbar

1 msk chiafrön

2 tsk valfri sötning (frivilligt kan uteslutas helt)

½ tsk vaniljpulver

Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält smöret/kokosoljan. Tillsätt mjölk, yoghurt och ett ägg i taget. Vispa ner smöret/kokosoljan. Smeten ska vara tjockare än vanligt likt muffinssmet. Stek på låg värme tills pannkakorna fått färg. Gör dem gärna tjockare än vanliga pannkakor. Jordgubbskompott: Mosa de tinande jordgubbarna. Rör ihop med sötning, chiafrön och vaniljpulver.

OBS!  Smeten ska bli betydligt tjockare än vanlig pannkakssmet, typ muffinssmet, så det gäller att fort få ut den så tunt snabbt men recptet passar bäst till att göra betydligt tjockare än vanliga typ  ca dubbela tjocklek. Sedan gäller det att steka dem länge, på svag värme så de inte bränns, tills de nästan är torra ovanpå innan de vänds. Annars kan de lätt gå sönder när man vänder dem. :) 

 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera i samarbete med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica

 

Kategori: MAT Taggar: pannkaksrecept Lchf paleo
Ajli Müller:

De ser underbara ut :D Jag tål inte LCHF-kost så bra. Men underbart att kunna använda pannkakor både som dessert och middag :D

Svar: Hej Julia! Nä jag kan hålla med dig, jag äter absolut inte strikt LCHF-kost, mår heller inte helt bra av det, utan mer en bland kost av Paleo, Lchf och rawfood. Men de här pannkakorna brukar fungera fint faktiskt, de blir inte så "tunga" som jag i bland upplever att LCHF mat kan vara :)
Scandinavian wellness

Fanny:

Åh vad gott!

Svar: Tusen tack Fanny, lovar att de är jätte goda :)
Scandinavian wellness

Johanna:

åh vad gott!

Svar: Hej Johanna! Ha ha ja vad slår pannkakor liksom? Äter dem till frukost middag och mellanmål ha ha :)
Scandinavian wellness

Petra:

Hej. Vet inte varför jag inte lyckas med dessa, ser såå goda ut. Älskar pannkakor, men det blir ingen smet som går att steka. Vad beror det på? Har provat 2 gånger nu, vet inte vad jag kan göra för annorlunda, något tips?
Mvh Petra

Svar: Hej Petra! Åh nog tusan ska vi föröka att lista ut detta. Först vad använder du för yoghurt, märke och fetthalt? Använder du kokosmjölk? Hur fett är den i så fall. Smeten ska bli betydligt tjockare än vanlig pannkakssmet, typ muffinssmet, så det gäller att fort få ut den så tunt man kan men jag gör mina betydligt tjockare än vanliga typ dubbelt så tjock. Sedan gäller det att steka dem länge på svag värme då de är tjockare, tills den nästan är torr ovanpå innan man vänder dem. Annars kan de lätt gå sönder när man vänder dem. :)
Scandinavian wellness

Elise:

Mumma, detta måste jag verkligen testa!! :D

Svar: Hej! Ja gör det Elise, tycker själv de är riktigt goda 😊🙏🏼
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: