Kantarell och ostpaj med spenat & Lchf botten

Nu börjar skogarna bli fulla av svamp och kräftskivorna börjar närma sig! Så idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en kantarell paj med som passar väldigt bra som tillbehör till kräftskivan. Receptet är som alltid glutenfritt och dessutom perfekt för dig som äter enligt LCHF. Personligen är jag inte alls så förtjust i kantareller på burk, de smakar mest blaskigt och tråkigt. Men har du svårt att få tag på färska kantareller kan jag varmt rekommendera frysta kantareller från Polarica som dessutom är ekologiska. Smakar exakt som ny plockade kantareller! Den enkla men ack så lyxiga pajen är lika perfekt att bjuda gästerna på som att avnjuta mitt i veckan. Helt Ljuvlig!
 
Kantarell och ostpaj med spenat & Lchf botten

Pajdeg

3 dl mandelmjöl

0,5 dl skalade sesamfrön

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

0,75 dl olivolja

1 ägg

Fyllning

450 gram Polaricas ekologiska kantareller (alt färska 450 gram/ ca 1,5 liter)

1 liten gul lök

2 schalottenlökar

1/2 tsk salt

200 g riven ost (gärna stark)

30 gram färsk spenat

Äggstanning

5 ägg

2,5 dl vispgrädde

1 dl mjölk

Peppar och salt

Pajskal: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min. Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.

Fyllning: Skär svampen i grova bitar. Låt den "svettas" i en varm stekpanna. Skala och finhacka löken. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i en rejäl klick smör. Fräs en stund och lägg sedan i löken. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt. Fyll pajskalet med svampfräset, osten och spenaten.

Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser. Häll i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat. Servera gärna med en grönsallad.

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica - This post I have been able to publish along with Polarica

Kategori: MAT Taggar: Lchf kantarellpaj recept, Lchf pajdeg recept, lchf kantarellpaj med västerbottenost, lchf pajbotten recept, lchf pajdeg med olivolja recept, lchf pajdeg med sesamfrön;
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

gud va gott

Svar: Tusen tack, är riktigt gott kan jag lova ha ha 😊
Scandinavian wellness

Lena:

Mums, låter helt galet god!! :D

Svar: Hej Lena! Ha ha ja kombon kan ju inte bli fel, ska laga den igen i helgen 😊
Scandinavian wellness

Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh vad det där såg gott ut!

Svar: Hej Amanda! Åh men tusen tack, vad gullig du är :)
Scandinavian wellness

Erika:

Men gud vad drömmigt god den ser ut :)

Svar: Ha ha tusen tack Erika! 😊 ja den var inte alls dum 😊
Scandinavian wellness

Linnéa - The Hungry Gosling:

Den ser verkligen god ut :)

Svar: Tusen tack Linnea :)
Scandinavian wellness

Hanna:

Som vanligt tipsar du om recept man bara måste testa. :-)

Svar: Åh du är för gullig Hanna :)
Scandinavian wellness

Fani:

Lät och såg verkligen hur god som helst ut!

Svar: Tusen tack Fani :)
Scandinavian wellness

Felicia :

Gud vad gott! Den ska jag laga i helgen tror jag faktiskt :D

Svar: Hej! Åh men tusen tack vad roligt att höra :) 😘
Scandinavian wellness

Carolin:

Det där såg ju inte dumt ut :O

Svar: Ha ha nä.. Det är en riktigt god kombo 😊😊:)
Scandinavian wellness

Veronica Wallgren:

Åh vad gott! Kantareller kan inte bli fel ;)

Svar: Hej Veronica! Ha ha nä känner precis som dig, kan inte bli fel med kantareller :)
Scandinavian wellness

Emilie Levinsson:

Ser riktigt gott ut!:D

Svar: Hej Emelie! Åh men tusen tack fina! 😘
Scandinavian wellness

Ninni :

Tål man inte mandelmjöl kan man öka mängden sesamfrön och ta pofiber istället. Skalet blir lite grövre men det funkar.

Svar: Hej Ninnie! Tack för tipset 😊👍🏻
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: