Grön Basilikawraps med rucolasallad till frukost

(Green Basil Wraps with arugula salad, for english text scroll down)
 

God morgon. Vad hittade ni på i helgen? Själv skämde jag och Kjell bort oss med en hotellnatt och mysig middag på Pinchos i Trollhättan. Eh tror vi typ beställde allt som gick att beställa på menyn ha ha! Efter en riktigt mysig frukost åkte vi på Bomässan för att få lite inspiration till vårt husbygge. Dagen avslutades med en mysig skogspromenad med Kenzo som nu kan titulera sig som erfaren hotellhund.  Till frukost idag gjorde jag denna gröna basilikawrap. Lika god till frukost som till lunch. Den är proteinladdad, super enkel att göra och den håller dig mätt otroligt länge. Du kan fylla den med dina egna favoriter, jag brukar t.ex. göra den helt vegetarisk och toppa den med keso och rucola, eller med några skivor lax eller räkor. Denna wrapsvariant innehåller basilika som förutom att bidra med en fantastisk sak även innehåller antioxidanter och hjälper till att stimulera matsmältningen.

Här kommer tips på olika fyllningsförslag:

Vegetarian: Keso, fetaost, nötter, sallad, hummus, avokadoröra, bönor, olivolja

Paleo/Lchf: avokadoröra, nötter, grönsaker, räkor, kallrökt lax, örter, creme fraiche eller pestoFor breakfast today I did this green basil wrap. As good for breakfast as for lunch. It’s protein-charged, super easy to do and it keeps you full incredible long. You can fill it with your own favorites, I usually do it entirely vegetarian and top it with cottage cheese and arugula, or with a few slices of salmon or shrimp. This wraps variant contains basilica wich contains antioxidants and helps to stimulate the digestion.

Other filling suggestions:

Vegetarians: cottage cheese, feta cheese, nuts, salad, hummus, avocado, beans

Paleo /LCHF: avocados, nuts, vegetables, shrimp, smoked salmon, cheese, shrimp, smoked salmon

Grön Basilikawraps med rucolasallad

1 portion

2 ägg

0,5 dl spenat

8 basilikablad

3 msk kokosmjölk (alt grädde, mjölk)

1,5 msk kokosmjöl

1 msk pofiber eller fiberhusk

olivolja eller kokosolja

en näve ruccola

salt

Lägg samtliga i en mixer, mixa tills du får en slät grön smet.  Låt stå ett par minuter. Lägg i en klick olivolja eller kokosolja i en stekpanna. Stek på medelvärme. Toppa med tex keso, lax eller räkor.Green Basil Wraps with arugula salad

1 serving

2 eggs

a handful of spinach

8 basil leaves

3 tbsp coconut milk (or cream, milk)

1.5 tbsp coconut flour

1 tablespoon psyllium husk

olive oil or coconut oil

a handful of arugula

salt

Add all in a blender, blend until you get a smooth green paste. Let stand for a few minutes. Add in a dab of olive oil or coconut oil in a frying pan. Fry over medium heat. Top with such cottage cheese, salmon or shrimp.

Kategori: , MAT;
Veronica Wallgren:

Såg verkligen gott ut! :) Jag håller med dig, pinchos är verkligen mysigt!

Svar: Hej Veronica! Ja visst är det? Älskar grejen att kunna få smaka på flera rätter, jag kan liksom aldrig bestämma mig :)
Scandinavian wellness

Emma:

Mums, vad det såg gott ut! :D

Svar: Tusen tack Emma :)
Scandinavian wellness

Kai:

Wow.. Ser fantastiskt gott ut :)

Svar: Tusen tack, ha ha ja denna är faktiskt en av mina favo rätter. Snabbt, gott och proppad med näring :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: