Underbart Snabba Hälsokakor på 3 ingredienser (perfekt för kids)

(Fast & Healthy Cookies on 3 ingredients, for english text scroll down)

Oj oj oj! Varför har jag inte provat det här receptet innan? Det är ju nästan ren magi! Hur kan kakor utan socker eller massa fett smaka så gott? Är helt galet. Och det bästa är att de tar max 10 minuter att göra, vilket gör dem perfekta att slänga ihop när du får besök eller när kidsen ska på utflykt. Detta är treats i dess renaste form, endast sötad med den naturliga sötman från banan, så njut med gott samvete.  I LOVE clean eating!

Psst… Denna sats kan varieras i oändlighet. Du kan krydda kakorna med kanel, vaniljpulver, eller kardemumma. Riktigt mumsigt är det att röra ner och toppa kakorna med ett par msk riven kokos. Du kan även lägga i några bitar krossad mörk choklad. Bara fantasin säter gränser!

Oohweee! Why haven’t I tried this recipe before? It's almost pure magic! How can cookies without sugar or fat taste soooo good? Is crazy! And the best part is that they take max 10 minutes to do, which makes them perfect to throw together when you get visits or when your  kids need a helathy snack. This is the Treats in its purest form, only sweetened with the natural banana, so enjoy with a clear conscience. I LOVE clean eating!

PSST ... This cookies can be varied endlessly. You can spice them with cinnamon, vanilla powder or cardamom. It’s eally yummy  to add and sprinkle the cookies with a few tablespoons of grated coconut. You can also add a few pieces of crushed dark chocolate.Underbart Snabba Hälsokakor på 3 ingredienser

Ca 8-9 stycken

2 ekologiska mosade bananer

2 dl ekologiska havregryn

1 dl ekologiska russin (kan bytas ut mot mullbär eller torkade blåbär)

Valfritt: Krydda med kanel, vaniljpulver, kardemumma. Rör gärna ner och toppa med ett par msk kokos. Du kan även lägga i några bitar krossad mörk choklad. Eller varför inte toppa med färska blåbär eller hallon? För att få i dig/kidsen bra fetter kan du tillsätta ½ dl kokosfett. Vill du ha de mer proteinrika? Rör i 2 äggvitor och 2 msk chiafrön.

Gör då här: Blanda ihop samtliga ingredienser. Klicka ut till runda kakor på bakplåtspapper.  In i ungen i 200 grader i ca 15 min eller tills du ser att kakorna fått fin färg. KLART!!Great Fast Healthy Cakes on 3 ingredients

8-9 pc

2 Organic mashed bananas

1 cups of organic oatmeal

1/2 cup organic raisins (can be substituted with mulberry or dried blueberries)

Mix together all ingredients. Click to round cookies on parchment paper. Into the oven at 400 F (200 degrees) for about 15 minutes or until you see that the cookies are golden. DONE!!

Kategori: , MAT; Taggar: 3 ingredienser, banan kakor, clean eating cookies, clean eating kakor recepet, hälsosamma kakor, kakor utan raffinerat socker, nyttiga kakor, snabba glutenfria kakor, snabba kakor;

Rabarberkräm med jordgubbar, kardemumma och kokosgrädde

(Rhubarb cream with strawberries, cardamom and coconut cream)
 
Efter att ha rensat ur min proppfyllda kyl hittade jag en förpacknig av Polaricas Jordgubbar/rabbarber. Lycka! Älskar att alltid ha bär i kylen! Blev så sjukt sugen på något somrigt (framför allt med tanke på att det tragiskt nog snöade här igår). Och vad passar då inte bättre än att göra en ljuvlig rabarberkräm?  Kardemumman och kanelen gör krämen tyngd medan kokosockret ger en helt underbar ton av kola.  Min gamle farmor bjöd alltid på kräm efter middagen, det spelade ingen roll om det var måndag, onsdag eller lördag och det är kanske något vi borde ta efter? Detta recept passar sig precis lika bra en kall höstdag som på sommaren. Hoppas ni tycker om receptet.
 

After clearing out my stuffed fridge, I found a pack of Polaricas Strawberry / rhubarb mix. I so longed for the summer (especially considering that it is tragically snowed here yesterday) And what fits better than to make a delectable rhubarb cream? Cardamom and cinnamon ads deep to the rhubarb cream, while the coconut sugar enhances with a wonderful caramel flavor. My old grandmother always gave us cream after dinner, it did not matter if it was a monday, wednesday or saturday and this is perhaps something we should emulate? This recipe fits just as good a cold autumn day as in the summer. Hope you enjoy the recipe.

Rabarberkräm med jordgubbar, kardemumma och kokosgrädde

Recept

4 portioner

500 gram Polaricas Jordgubbar/rabbarber

0,75- 1dl kokossocker

4 dl vatten

2 msk potatismjöl/ tapiokastärkelse

1/2 tsk kardemumma, och kanel

Kokosgrädde

250 ml kokosgrädde

1 msk kokossocker

vaniljpulver

Skär raberberna och jordgubbarna i mindre bitar. Koka upp vatten, kardemumma, kanel och kokossocker i en kastrull. Låt koka 5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen försiktigt i kastrullen. Låt krämen koka upp. Ta fram den kylskåpskalla kokosgrädden och gröp ur grädden som bildats överst i burken, lämna kvar vattnet som blir över. Vispa kokosgrädden fluffig i en kall skål (Ställ skålen och visparna du ska använda i kylskåpet 1 timme före). Smaksätt med äkta vaniljpulver och kokossocker. Servera rabarberkrämen ljummen med kall kokosgrädde. Ljuvligt!

Rhubarb cream with strawberries, cardamom and coconut cream

Recipe

2 servings

500 grams Polaricas Strawberry / rhubarb mix.

1/2 cup coconut sugar

2 cups of water

2 tablespoons potato flour

1/2 teaspoon cardamom and cinnamon

coconut Cream

250 ml coconut cream

1 tablespoon coconut sugar

vanilla powder

Boil the water, cardamom, cinnamon and coconut sugar in a saucepan. Add the sliced rhubarb and strawberries and cook for 4-5 minutes. Mix the potato starch with a little cold water. Carefully fold the mittee in the pan and last add the strawberries. Let the cream boil. Take the cold coconut cream and scoop out the cream that has been formed on top of the jar, leave the water. Whisk coconut cream fluffy in a cold dish (Set the bowl and beaters in the refrigerator one hour before).  Add the vanilla powder and coconut sugar och serve the rhubarb cream lukewarm with cold coconut cream. Enoy!

Kategori: Taggar: Hälsa, Rhubarb, Rhubarb cream, chia sylt, clean eating recipes, food recipies, gluten free, glutenfree, glutenfria recept, glutenfritt, healthy recipies, healthyeating, healthyfood, organic, paleo, paleo recipes, without refined sugar;

Liknande inlägg

Grön Basilikawraps med rucolasallad till frukost

(Green Basil Wraps with arugula salad, for english text scroll down)
 

God morgon. Vad hittade ni på i helgen? Själv skämde jag och Kjell bort oss med en hotellnatt och mysig middag på Pinchos i Trollhättan. Eh tror vi typ beställde allt som gick att beställa på menyn ha ha! Efter en riktigt mysig frukost åkte vi på Bomässan för att få lite inspiration till vårt husbygge. Dagen avslutades med en mysig skogspromenad med Kenzo som nu kan titulera sig som erfaren hotellhund.  Till frukost idag gjorde jag denna gröna basilikawrap. Lika god till frukost som till lunch. Den är proteinladdad, super enkel att göra och den håller dig mätt otroligt länge. Du kan fylla den med dina egna favoriter, jag brukar t.ex. göra den helt vegetarisk och toppa den med keso och rucola, eller med några skivor lax eller räkor. Denna wrapsvariant innehåller basilika som förutom att bidra med en fantastisk sak även innehåller antioxidanter och hjälper till att stimulera matsmältningen.

Här kommer tips på olika fyllningsförslag:

Vegetarian: Keso, fetaost, nötter, sallad, hummus, avokadoröra, bönor, olivolja

Paleo/Lchf: avokadoröra, nötter, grönsaker, räkor, kallrökt lax, örter, creme fraiche eller pestoFor breakfast today I did this green basil wrap. As good for breakfast as for lunch. It’s protein-charged, super easy to do and it keeps you full incredible long. You can fill it with your own favorites, I usually do it entirely vegetarian and top it with cottage cheese and arugula, or with a few slices of salmon or shrimp. This wraps variant contains basilica wich contains antioxidants and helps to stimulate the digestion.

Other filling suggestions:

Vegetarians: cottage cheese, feta cheese, nuts, salad, hummus, avocado, beans

Paleo /LCHF: avocados, nuts, vegetables, shrimp, smoked salmon, cheese, shrimp, smoked salmon

Grön Basilikawraps med rucolasallad

1 portion

2 ägg

0,5 dl spenat

8 basilikablad

3 msk kokosmjölk (alt grädde, mjölk)

1,5 msk kokosmjöl

1 msk pofiber eller fiberhusk

olivolja eller kokosolja

en näve ruccola

salt

Lägg samtliga i en mixer, mixa tills du får en slät grön smet.  Låt stå ett par minuter. Lägg i en klick olivolja eller kokosolja i en stekpanna. Stek på medelvärme. Toppa med tex keso, lax eller räkor.Green Basil Wraps with arugula salad

1 serving

2 eggs

a handful of spinach

8 basil leaves

3 tbsp coconut milk (or cream, milk)

1.5 tbsp coconut flour

1 tablespoon psyllium husk

olive oil or coconut oil

a handful of arugula

salt

Add all in a blender, blend until you get a smooth green paste. Let stand for a few minutes. Add in a dab of olive oil or coconut oil in a frying pan. Fry over medium heat. Top with such cottage cheese, salmon or shrimp.

Kategori: , MAT;