VEGIE QUORNBURGER WITH MOZZARELLA, FRIED EGGPLANT AND CREAMY WALNUT SAUCE

Dregel.. dessa hamburgare.. Åh för att inte tala om såsen, så sjukt god! Vad passar bättre en fredag än en riktigt god hamburgare? Även ni som är köttätare kommer att älska dessa nyttiga små raringar. Fulla av protein, (det är faktiskt mycket mer protein i dessa än i vanliga hamburgare), kalorisnåla, hälsosamma och super enkla att göra.  Servera med ugnstekt potatis eller hemgjorda pommes. Fredagsmyset är räddat!
 

Drool .. these hamburgers.. and the sauce, simply amazing! What fits better a Friday than a really good hamburger? Even you who are carnivores will love these little darlings. Full of protein, (it's actually a lot more protein in them than in a usual meatburger), low-calorie, healthy and super simple to make. Serve with baked potatoes or homemade french fries. Friday evening is now saved!!

VEGETARISK QUORNBURGARE MED MOZZARELLA, STEKT AUBERGINE OCH KRÄMIG VALNÖTSÅS 

Recept

4 portioner

Hamburgare

300 g Quornfärs

1 liten rödbeta

1 dl kvarg

250 gram mozzarella

2 ägg

2 msk fiberhusk

1 grönsaksbuljongtärning

Ev. färsk timjan

Chiliflakes

Salt och peppar

Valnötsås

1 vitlöksklyfta finriven

100 g valnötter

1 dl Olivolja

1 dl vatten

50 g finriven parmesanost

Salt och svartpeppar

Övriga tillbehör

Aubergine

Rödlök

Soltorkade tomater

Sallad

Bovete frallor (recept kommer senare i veckan, går självklart att köpa)

Kör quornfärs, rödbeta, mozzarella och buljongtärning i en matberedare (du kan även riva rödbetan och mozzarellan grovt med ett rivjärn ifall du saknar matberedare) Tillsätt kvarg, ägg, fiberhusk och kryddor som du blandar väl och ställ sedan in färsen i kylskåp i minst 30 min. Forma till biffar och stek med smör på medelhög värme. Skiva Aubergine och strimla rödlöken och fräs dessa tills de är mjuka och fått rejält med färg. Lägg ingredienserna till såsen i en blender och mixa tills såsen är slät. Skär upp frallorna och placera den stekta auberginen och sallad underst, där efter quornburgaren som du toppar med rödlök, soltorkade tomater och rikligt med valnötsås. Servera med ugnstekt potatis eller egengjorda pommes! Så jäkla gott!

Tips: Valnötsåsen är precis lika fantastisk på pasta och sallad

VEGIE QUORNBURGER WITH MOZZARELLA, FRIED EGGPLANT AND CREAMY WALNUT

Recipe

4 servings

Hamburger

300 g quorn

1 small beetroot

1/2 cup Turkish yoghurt

250 grams of mozzarella cheese

2 eggs

2 tablespoon Psyllium husk

1 Vegetable stock cube

Ev. fresh thyme

Chiliflakes

Salt and pepper

Walnut sauce

1 clove garlic finely grated

100 g walnuts

1/2 cup olive oil

1/2 cup water

50 g of finely grated Parmesan cheese

Salt and black pepper

Further Accessories

Eggplant

Red onion

Sun-dried tomatoes

Lettuce

Buckwheat bread rolls (recipe comes later in the week, or you can buy glutenfree bread in the store) Run quorn, beetroot, mozzarella and stock in a food processor (you can even tear beetroot and mozzarella roughly with a grater if you don’t have food processor) Add the turkish yoghurt, eggs, psyllium husk and spices, mix well, then set the ground in the refrigerator for at least 30 min. Shape into patties and fry in butter over medium heat. Slice eggplant and the onions and fry them until they are soft and have received plenty of color. Add ingredients for the sauce into a blender and blend until the sauce is smooth. Cut the bread and place the fried eggplant and lettuce at the bottom, then a quornburger. Top with red onions, sun-dried tomatoes and plenty of walnutsauce. Serve with baked potatoes or self-made fries! So darn good!

Kategori: MAT Taggar: clean eating, clean eating recipes, eggplant, healthy recipies, healthychoices, healthyeating, healthyfood, healthyliving, paleo, paleo recipes, quorn, quornburgare, quornburger, vegetarian, vegetarianfood, vegetariska recept, wellness, without refined sugar;
Eli:

Testade hemma och det är jättegott! Superfint recept!

Svar: Åh vad roligt att höra! Ha ha blir alltid nervös inför "bedömningen", kul att du gillade receptet. Hoppas du fortsätter att titta in :) hls Anki
Scandinavian wellness

Thea:

Men vad gott!

Svar: Hej Thea! Vad roligt att höra hoppas du provar receptet någon dag 😄
Scandinavian wellness

Elin & Loe - samkönat PT-par:

ÅH, detta ser ju bara magiskt ut! Ska helt klart se till att testa detta inom kort. Vi har själva bara testat att göra hamburgare av kikärtor, vilket iofs också smakar riktigt bra. http://elinloe.se/2016/january/hembakat-brod-med-kikartsburgare.html

Svar: Hej! Vad roligt att höra att ni gillade receptet. Ha ha ja kikärtsburgare är inte alls dumma de heller, brukar variera med dem och valnötsbiffar. Fin blogg ni har, har allt varit inne och kikat på eran tidigare :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: