Rabarberkräm med jordgubbar, kardemumma och kokosgrädde

(Rhubarb cream with strawberries, cardamom and coconut cream)
 
Efter att ha rensat ur min proppfyllda kyl hittade jag en förpacknig av Polaricas Jordgubbar/rabbarber. Lycka! Älskar att alltid ha bär i kylen! Blev så sjukt sugen på något somrigt (framför allt med tanke på att det tragiskt nog snöade här igår). Och vad passar då inte bättre än att göra en ljuvlig rabarberkräm?  Kardemumman och kanelen gör krämen tyngd medan kokosockret ger en helt underbar ton av kola.  Min gamle farmor bjöd alltid på kräm efter middagen, det spelade ingen roll om det var måndag, onsdag eller lördag och det är kanske något vi borde ta efter? Detta recept passar sig precis lika bra en kall höstdag som på sommaren. Hoppas ni tycker om receptet.
 

After clearing out my stuffed fridge, I found a pack of Polaricas Strawberry / rhubarb mix. I so longed for the summer (especially considering that it is tragically snowed here yesterday) And what fits better than to make a delectable rhubarb cream? Cardamom and cinnamon ads deep to the rhubarb cream, while the coconut sugar enhances with a wonderful caramel flavor. My old grandmother always gave us cream after dinner, it did not matter if it was a monday, wednesday or saturday and this is perhaps something we should emulate? This recipe fits just as good a cold autumn day as in the summer. Hope you enjoy the recipe.

Rabarberkräm med jordgubbar, kardemumma och kokosgrädde

Recept

4 portioner

500 gram Polaricas Jordgubbar/rabbarber

0,75- 1dl kokossocker

4 dl vatten

2 msk potatismjöl/ tapiokastärkelse

1/2 tsk kardemumma, och kanel

Kokosgrädde

250 ml kokosgrädde

1 msk kokossocker

vaniljpulver

Skär raberberna och jordgubbarna i mindre bitar. Koka upp vatten, kardemumma, kanel och kokossocker i en kastrull. Låt koka 5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen försiktigt i kastrullen. Låt krämen koka upp. Ta fram den kylskåpskalla kokosgrädden och gröp ur grädden som bildats överst i burken, lämna kvar vattnet som blir över. Vispa kokosgrädden fluffig i en kall skål (Ställ skålen och visparna du ska använda i kylskåpet 1 timme före). Smaksätt med äkta vaniljpulver och kokossocker. Servera rabarberkrämen ljummen med kall kokosgrädde. Ljuvligt!

Rhubarb cream with strawberries, cardamom and coconut cream

Recipe

2 servings

500 grams Polaricas Strawberry / rhubarb mix.

1/2 cup coconut sugar

2 cups of water

2 tablespoons potato flour

1/2 teaspoon cardamom and cinnamon

coconut Cream

250 ml coconut cream

1 tablespoon coconut sugar

vanilla powder

Boil the water, cardamom, cinnamon and coconut sugar in a saucepan. Add the sliced rhubarb and strawberries and cook for 4-5 minutes. Mix the potato starch with a little cold water. Carefully fold the mittee in the pan and last add the strawberries. Let the cream boil. Take the cold coconut cream and scoop out the cream that has been formed on top of the jar, leave the water. Whisk coconut cream fluffy in a cold dish (Set the bowl and beaters in the refrigerator one hour before).  Add the vanilla powder and coconut sugar och serve the rhubarb cream lukewarm with cold coconut cream. Enoy!

Kategori: Taggar: Hälsa, Rhubarb, Rhubarb cream, chia sylt, clean eating recipes, food recipies, gluten free, glutenfree, glutenfria recept, glutenfritt, healthy recipies, healthyeating, healthyfood, organic, paleo, paleo recipes, without refined sugar;
norrbotten emma:

va gott =) ha en fin torsdag

Svar: Åh tack fina Emma! Ha själv en amazing torsdag! :)
Scandinavian wellness

Veronica Wallgren:

Åh vad gott! Älskar rabarber!

Svar: Ja visst är det gott? Älskar oxå rabarber :)
Scandinavian wellness

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

mumms de lät

Svar: Ha ha tusen tack! :)
Scandinavian wellness

Kai:

Fantastiska saker du lagar, med sådan attention till ingredienser :)

Svar: Hej Kai! Tusen tack, vad roligt att höra! Blev jätte glad av dina kommentarer :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: