Lyckan sitter inte i kilo

 
Var det någon som såg ”Efter tio med Malou” i måndags där bloggaren Katrin Zytomierska diskuterade kroppsideal och hälsa? Det är sällan jag känner mig provocerad nu för tiden men jag höll på att sätta mitt morgonkaffe i halsen. Så idag kommer dagens inlägg att handla om just vikthets och betydelsen av balans. Många av oss har ett komplicerat förhållande till vår kropp; vi kan tycka former är vackert på andra men inte på oss själva eller så är vi för smala och okvinnliga. Många tycker mat är förknippat med olust och ångest, vissa äter för mycket, många som tränar äter alldeles för lite osv. 

Jag har haft och har ibland fortfarande perioder då jag jämför mig med andra. Ser jag någon som har storlek 34a så kommer lätt jämförelsen. Egentligen har jag aldrig känt mig tjock men däremot har jag ofta känt mig stor och klumpig. Tankarna finns där, jag skulle kanske skärpa mig ännu mer, träna ännu hårdare, äta lite mindre? Men jag har idag lärt mig att vifta bort dessa tankar lika fort som de kommer. Nu förtiden tänker jag annorlunda. Om en klient kommer till mig och säger att dennas mål är att gå ner i vikt och undrar om jag kan hjälpa hen, så ber jag personen ställa sig motfrågan; varför vill jag gå ner i vikt? 

Jag har i princip i hela mitt liv haft samma klädstorlek M eller 38/40. I fall jag skulle vilja gå ner så mycket i vikt så jag blir en storlek 34a skulle det innebära enorma uppoffringar. Jag skulle i princip behöva ge upp allt jag älskar, allt jag tycker om att göra och ständigt vara på svältgränsen. Var är lyckan då? Vad är hälsosamt i detta? Jag älskar ju mat, jag älskar glass en varm sommardag och jag älskar att umgås och dricka rödvin med mina vänner. Vad skulle detta vara för liv? Skulle jag vara lyckligare som en 34.a än en 38a? Nej knappast. Det skulle vara ett väldigt fattigt liv ifall tvingades ge upp alla små saker som är lycka för mig. Så där kommer balansen in. Jag mår bra av att vara i form, träna och känna mig stark. Jag behöver äta nyttigt och tanka kroppen med bra bränsle. Men då är jag hellre en hälsosam och fit 38a som får lov att unna sig saker ibland. 

Nej, hälsa sitter inte i kilo. Den enda som kan avgöra vilken som är din trivselvikt är du själv, inte läkare, inte media eller någon BMI kurva kan avgöra det. För att vara hälsosam handlar om så mycket mer än vikt där det fysiska måste fungera med det psykiska och inte minst det sociala och livet runt omkring dig. 
Nu driver jag ju ändå en hälsoblogg så jag ska väl uppmuntra till viktnedgång och massa träning? Självklart om viktnedgång skulle innebära en positiv förändring i din livstil, men jag vill att alla oavsett storlek som hittar in till min blogg, ska känna sig inspirerande och motiverande.
Lyssna på din kropp. Din kropp säger vad du behöver och mår bra av, om du ligger i viss riskfaktor till ohälsa då reagerar din kropp genom att varna dig med symtom som t.ex. huvudvärk, dålig hy, krånglig mage, högt blodtryck eller kolesterol värde. Det är kroppens sätt att säga - Hörru kompis vi mår faktiskt inte så bra nu! Så lyssna, leta efter den där balansen som DU och DIN kropp behöver och mår bra av. 
 
Tre avslutande tips: 

1. Var snäll mot dig själv och din kropp. Din kropp förtjänar bra bränsle för att kunna må så bra som möjligt men ha ett flexibelt förhållningssätt med din kost. Tyck om din kropp!  Den är ju faktiskt helt fabulous vare sig du är en 34 eller 48. 

2. Tänk långsiktigt och hållbart när du vill förändra din livsstil. Det finns inte några quick fix, snabb bantning skapar endast ångest. Det resultat som du i stället får genom att göra små hållbara förändringar i vardagen kommer göra större skillnad i längden än alla detox kurer, plank utmaningar och juice dieter du provar. 
 
3 Sluta jämföra dig. Vi har alla olika genetiska förutsättningar så det enda resultat du ska jämföra dig med är dina egna.   
 
Jag vill påminna om att i slutändan så är det bara du själv som egentligen kan veta vad du trivs bäst med och vad som gör just dig lycklig. Våga ställa dig själv den frågan. <3
 
Gillade du inlägget så lämna gärna en komentar tryck på det lilla hjärtat nedanför!
TACK!
Kategori: WELLNESS Taggar: Efter tio med Malou, Hälsa, Katrin Zytomierska, balans, healthy, healthychoices, healthyeating, healthyfood, healthylifestyle, healthyliving, hälsosam livsstil, mindfulness, quotes, vikthets;
Anonym:

Väldigt bra skrivet o en mycket bra blogg.

Svar: Tack! Hoppas och vill verkligen inspirera på alla plan :)
Scandinavian wellness

Cecilia Par:

Superbra skrivet! Synd bara att så många av oss har så svårt att ta till oss det. På riktigt.

Svar: Åh tack fina Cecilia! Vad glad jag blir! Ja jag vet... det är därför det är så viktigt att fortsätta belysa ämnet. Jag vill verkligen som jag skrev att alla ska känna sig inspirerade och motiverande när de lämnar min blogg och inte förnedrade och otillräckliga :) kram!
Scandinavian wellness

Linn Jönsson:

Otroligt fin blogg!!!
Titta gärna in på min blogg för bakinspiraion :))

Svar: Åh tack och detsamma käre du! Jätte fin blogg! Hoppa verkligen vi kan följa och inspirera varandra :)
Scandinavian wellness

Anna S:

Tack för ett mycket bra och tänkvärt inlägg. Jag älskar verkligen din blogg och hur du lyckas blanda nyttiga recept med psykisk hälsa. Kommer definitivt följa din blogg!

Svar: Hej Anna! Tusen tack! Dina fina ord värmer verkligen! kram!
Scandinavian wellness

Robex Lundgren:

cool bild

Svar: Tack Robex! Ha ha ja jag funderade lite på hur jag skulle få till en bild som symboliserade balans :) tack för att du kikar in
Scandinavian wellness

Helén:

Jösses ett så klockrent inlägg, det bästa jag läst på länge... det är ju så att till sist handlar det att gilla sig själv... även om det kan vara galet svårt alla gånger!
Kram

Svar: Tusen tack Helen för dina fina ord! Precis det är det jag försöker få fram, lyckan sitter inte i kilo du måste älska dig själv först :)
Scandinavian wellness

Lina:

Jättebra skrivet, sånt här man behöver man verkligen läsa ibland! Tack :)

Svar: Tack fina Lina, jag blir verkligen jätte glad att du uppskattar inlägget. Tack för att du tittar in :)
Scandinavian wellness

Petra:

Otroligt viktig och bra text! Tack för den, du inspirerade mig faktiskt att börja prata om det här igen! :)

Svar: Hej Petra! Vad roligt att höra, det är precis det målet jag ville nå. Tack så mycket för din fina kommentar och för att du kikar in :) kram på dig
Scandinavian wellness

FrökenTV, bloggen om tv och film:

väldigt bra skrivet

Svar: Tack fina du! :). Jätte fin blogg du har själv :)
Scandinavian wellness

Johanna:

Väl skrivet och vilken fin blogg du har! :)

Svar: Åh ack Johanna, blir jätte glad av dina fina ord. :) Hoppas du fortsätter att kika in, kram på dig!
Scandinavian wellness

Angelnrone:

Fina du!
Såg själv inte programmet, men har läst mångas reaktioner!
Jättebra skrivet...
Själv var jag för en del år sedan en 32:a o inget hjälpte för att gå upp lite i vikt. Jag har alltid varit väldigt smal och haft svårt att hitta kläder. För några år sedan fick jag cancer och idag har jag lagt på mig en hel kilon, som jag inte ens har ätit mig till, utan har inget som förbränner! Men...jag är lycklig idag jag lever ju! Så vad gör dessa extra kilon då jag mår bra!
Sänder en massa goa kramisar till dig o alla andra som kikar in på din blogg. Välkommen in på min Angelnrone ☆ ♡ ☆

Svar: Åh tack själv fina Angelnrone, kände faktiskt ölite tårar i ögonvrån när jag läste din fina kommentar. Vilken resa du måste ha gjort. Precis som du skriver vi måste vara tacksamma och se det som vi faktiskt har. Vi lever, vi har fått en fantastiskt kropp som kan göra mängder av saker. Nä lyckan sitter verkligen inte i kilo.:) Massa kramar Anki
Scandinavian wellness

Carolina Thoor:

Ett mycket bra inlägg! Detta är oerhört viktigt. Många barn drabbas nu för tiden av detta, vilket jag blir fruktansvärt irriterad på. Eller ha kläder på sig så att dem ser smalare ut med mera. Så det är bra att du berättar sådant här - att man ska träna för hälsans skull och inte för att man vill bli en lyktstolpe som alla modeller är via Photoshop :P så ett mycket bra inlägg, många plus till dig! :D

Svar: Tack finaste Carolina, uppskattar verkligen dina ord. 😊 Ja jag tycker det är viktigt att fortsätta att ha denna diskussionen och istället hjälpa och motivera och inspirera varandra, inte få folk att känna sig otrillräckliga och dåliga. Kram!
Scandinavian wellness

Anna:

AMEN! Så klokt, välformulerat och viktigt inlägg. Heja dig! Jag upplever att folk generellt vet om att det är såhär, att ouppnåeliga ideal inte är något att sträva efter, men sen är det svårare att tro på det då det kommer till sig själv.

Svar: Ha ha tack Anna vad glad jag blir! Ja trots att vi vet detta så är det svårt i bland. Därför jag tycker vi ska teama ihop oss och lyfta varandra i stället :). 😉
Scandinavian wellness

Anna:

Helt rätt, men varför är det då så himla svårt att sluta jämföra sig själv med andra? Jag kämpar med att vara nöjd, det är skyldig både mig själv och mina barn, men ändå kan jag inte låta bli att snegla på modeller, kändisar och bilder på mig själv för två barn och 15 år sedan och ramlar genast tillbaka ner i fällan igen. Min dotter är nu i tonåren och jag vill inget hellre än att hon ska må bra, vara sund och SKITA i vikt och klädstorlek! Och önskar inget hellre än att vi alla kunde börja döma insidan mer än utsidan...

Svar: Hej Anna! Nej jag vet. Det är lätt att falla dit eftersom vi är omgivna av reklam och media som säger hur vi borde se ut och vara. Men jag tror och hoppas att om vi fortsätter att prata och sprider motivation i stället för att tala nedlåtande om våra kroppar, så är vi en bit på väg :) Kram!
Scandinavian wellness

Fia:

Det du skriver är viktigt och högaktuellt. Det är skrämmande att samhällets utseendefixering gör att friska och sunda människor mår riktigt dåligt psykiskt för att det blir så skeva kroppsideal.

Svar: Hej Fia! Ja tyvärr är det så. Den psykiska ohälsa är något vi sällan pratar om när vi diskuterar hälsa och sundhet och den tror jag tyvärr är mer utbredd än vi tror. Tack för att du kikar in och kommentera kram!
Scandinavian wellness

GoForFit:

Har inte sett avsnittet, men blir minst sagt nyfiken nu när du skriver om det. Hur som helst, mycket bra skrivet. Jag vet hur det är stirra sig blind på vågen, jag hamnade i en ätstörning och var nere på ynka 38kg...

Som sagt, bra skriver och formulerat av dig! :)

Svar: Hej! Jo precis, då vet du verkligen vad jag pratar om. Har tänkt en del på just hälsa och att vara hälsosam. Idag tror den psykiska ohälsa är minst lika farlig och det är något vi sällan pratar om när vi diskuterar hälsa och sundhet. Vad roligt att du hittat in här och heja dig som verkar må bättre idag! kram!
Scandinavian wellness

Emma:

Väldigt bra skrivet! Ett hälsosamt liv har ju så många olika dimensioner. Tyvärr känns det som många (inklusive jag själv ibland) tänker väldigt svart eller vitt när det kommer till träning, hälsa och kost.

Svar: Åh jag vet Emma, det är så lätt att hamna där. Vi blir matade med att vi hela tiden ska göra si och så och se ut på ett visst sätt vilkte gör att vi alltid känner oss otillräckliga. Jag vill att all ni som kikar in på bloggen ska hitta ert sätt till en bra balans och lycka i livet. Kram!
Scandinavian wellness

Lili:

Bra, välformulerat och viktigt inlägg! Dålig självkänsla, normer, vikthets och liknande kan ställa till det så mycket. Jag hade alltid varit smal och det var länge som jag drog storlek 32/34/XS, men när jag var ungefär 16 började jag må väldigt dåligt över detta. Jag kände mig "okvinnlig", något jag även fick höra av andra att jag var. Så jag började äta överdrivet mycket av allt som innehöll maximalt med kolhydrater och fett, detta i hopp om att bli mer "normal". Tyvärr ledde det bara till ångest, dålig hälsa och övervikt, och när jag sedan ville gå ner till min gamla vikt kunde jag inte göra det hälsosamt eftersom jag var så förstörd av destruktiva tankar och beteenden. Jag utvecklade bulimi, pendlade mellan 44 och 80 kilo, och mådde fruktansvärt dåligt både fysiskt och psykiskt. När det var som värst kom jag inte ens ur sängen själv och trodde konstant att jag skulle dö.

Idag däremot är jag frisk och det är så himla skönt! Jag är två storlekar större än jag var innan jag började förstöra min kropp med hetsätning och galna dieter, något som säkert skulle framkallat stor panik medan jag hade bulimi. Då var jag hemskt fokuserad på siffror. Men idag bryr jag mig inte om siffrorna, för precis som du skriver: lyckan och hälsan sitter inte i dem. Och vet du? Sedan jag slutade bry mig om siffrorna på vågen får jag ut mycket mer av min träning. Jag har alltid tyckt om att träna, men när jag hade ätstörningar blev det förstört för mig. Det var bara förknippat med ångest och jag fick inga hållbara resultat. Men som frisk och med ett annat tankesätt har jag fått tillbaka min träningsglädje och kan ha ett annat fokus. Jag ser inte träning som ett sätt att kontrollera vikten, utan som ett verktyg för att nå mina mål. Jag är cheerleader och jag vill kunna tävla inom denna sport. Med andra ord behöver jag vara stark, uthållig, rörlig och mentalt skärpt. Svälte jag mig skulle jag inte klara det.

Svar: Åh Lili vad roligt att du delade med dig av din berättelse. Vad glad jag blir av att höra att du mår bättre idag och att träningen nu ej är förknippat med ångest. Heja dig! Hoppas du fortsätter att kika in på bloggen och dela gärna vidare :). Lycka till numed cheerleader träningen, tror det kommer gå galant :)
Scandinavian wellness

Emma Hyde:

Väldigt bra skrivet!

Svar: Tack fina Emrielle Vickell får din kommentar och för att du tittar in :) Kram!
Scandinavian wellness

SKRIVDIVAN :

Puuh! Skönt det finns människor med sunda värderingar och åsikter kring kropp, vikt och mat! En stor frustration jag känner är också hur orerhört stor OKUNSKAP det råder bland majoriteten av människor... Bra inlägg!

Svar: Ha ha Tack fina du! Ja jag försöker jobba hårt för att hålla en balans i bloggen. Att vara hälsosam handlar o så mycket mer än vikt och stl. Hela ditt jag måste vara i balans d.v.s det fysiska, psykiska, sociala och andliga :)
Scandinavian wellness

Amanda:

Super bra skrivet!

Svar: Tack Amanda och vad glad jag blir att du kikar in på bloggen :)
Scandinavian wellness

Cassandra:

Bra skrivet!

Svar: Hej Cassandra! Tack för din kommentar! Hoppas du fortsätter att kika in :)
Scandinavian wellness

Tessanbakar:

Första vettiga inlägget jag läst i den här debatten. Är själv en viktpendlare som efter många år av ångest har accepterat att det är så jag är. Kommer definitivt hänga kvar här för måbra-inspiration. :-)

Svar: Åh tack fina Tessan! Blir väldigt rörd av din kommentar. Tack så mycket för du kikar in och hoppas verkligen du hänger kvar. Jag jobbar hårt för att försöka hålla en hälsosam balans på bloggen :)
Scandinavian wellness

Julia:

Hej! Va kul att läsa ditt inlägg. Jag tycker detta ämnet är väldigt intressant! Intressant hur olika man kan se på träning, vikt och hälsa.
Ditt inlägg behövs för många tror jag! 💪🏻

Jag läser till fysioterapeut och vi har haft föreläsningar och seminarium om "vad är hälsa?" ,- super intressant och viktigt! skrev faktiskt ett inlägg om detta på min blogg för några veckor sedan, kanske intressant att kika in?

Ha en trevlig lördag! 😊

Julia:

Hej! Va kul att läsa ditt inlägg. Jag tycker detta ämnet är väldigt intressant! Intressant hur olika man kan se på träning, vikt och hälsa.
Ditt inlägg behövs för många tror jag! 💪🏻

Jag läser till fysioterapeut och vi har haft föreläsningar och seminarium om "vad är hälsa?" ,- super intressant och viktigt! skrev faktiskt ett inlägg om detta på min blogg för några veckor sedan, kanske intressant att kika in?

Ha en trevlig lördag! 😊

Svar: Hej Julia! Vad roligt att höra :). Håller helt med är ett ämne som är intressant och behövs diskuteras. Ska absolut kika in och läsa kram på dig!
Scandinavian wellness

apieceofdelly.blogg.se:

Kanonbra inlägg och mycket fin blogg! Tack för det ❤️

Svar: Åh tack fina du! Vad glad jag blir över din kommentar! :) kram!
Scandinavian wellness

Inger:

Tyvärr såg jag inte programmet, men har hört om det. Fattar inte hur man kan säga så om andra.
Många har ju en sjukdom som gör att de har "över-
vikt". Själv har jag en sjukdom som gör att jag inte
kan gå upp i vikt. För smal. Men det är det ingen
som klagar på. Idealet för kvinnor är sjukt nog att
vara benrangel. Man kan ju undra för vem vi vill
vara så smala, inte för mannen, han vill ha lite att
hålla i, det är nog mest inför andra kvinnor...
Skall fortsätta läsa din blogg. Kram Inger

Svar: Hej Inger! Nej precis det är så jag känner, ingen människa kan avgöra hur eller vad som är lycka för en annan person: Idealen idag är helt orimliga vilket gör att många känner sig otillräckliga. Jag hoppas motivera och inspirera folk i stället att hitta sin väg till lycka. :) Tack för att du kikar in! kram!
Scandinavian wellness

Linnea:

Håller helt klart med dig, det handlar om balans. Jag har varit mest i obalans den sista tiden med väldigt mycket vabande, och jag märker på en gång om jag frångår min livsstil som lchfare att jag mår inte bra i kroppen om jag äter kolhydrater. Jag har ätit lchf mer eller mindre sen 2010 och även om det inte syns så mycket på vågen men jag märker av ett minskat medicinintag för mina annars kroniska sjukdomar.

Jag håller INTE med Ka..kry..kra..vad-hon-nu-heter

Svar: Hej Linnea! Ja det är lätt hänt att man kommer i obalans :) Men det som är grymt när man lär sig att lyssna på sin kropp är att den då varnar och påminner oss om att vi behöver en förändring. Vad bra att du har hittat något som verkar funka för dig, det är precis det hälsa handlar om. Roligt att du kikar in :)
Scandinavian wellness

Hanna:

Grymt bra inlägg! Jag är en sån här person som är allt eller inget som person. Antingen blir det för mycket av det goda eller så lever jag inte riktigt på svältgränsen men lite åt det hållet. Brottas ständigt med tankar om hur jag på bästa sätt tappar de sista kilona för att jag ska känna mig "nöjd". Men nöjd blir jag aldrig...

Svar: Hej Hanna! Jag tror att det är många som känner som du och det är svårt att känna sig tillräcklig idag bland alla de ideal som finns. Det är därför jag tror att det är så viktigt att ändra sina tankar först, då kommer det andra på köpet :) kram!
Scandinavian wellness

Inger:

Ja, vet ju hur grym modevärlden är i dag.
Skall man prova något man sett i reklamen,
måste man gå upp flera storlekar, om de
ens passar. Själv är jag 62 år och lång och smal.
På köpet har jag fått rynkor, fyller ju inte ut dom.
Inte direkt kul heller kan jag säga.
Läste om en tjej som inte fick vara modell för
att hon var för tjock, Herre jösses, hon var ju
nästan mager. Så sjukt alltihop. Inte konstigt om
unga tjejer idag har problem. Fortsätter följa dig.
Har fått kristallsjukan, så jag är yr och illamående.
Knappt hört om det innan. obehagligt. Kram Inger

Svar: Hej igen Inger! Vad roligt att du kommer följa mig, ska jobba hårt för att ge er motiverande och inspirerande inlägg :) Kram Anki
Scandinavian wellness

Josefin:

Verkligen jättebra skrivet!!

Svar: Tack fina Josefin! :)
Scandinavian wellness

Linnea Teälskare:

Bra skrivet! Om man skulle ta det sista av de tre tipsen tex så vet jag, som är kort att det inte går att jämföra med en lång person. Jag mådde som bäst vid 52-54 kilo (pga graviditet väger jag mer nu) men en lång tjej så skulle hon antagligen se anorektisk då.

Svar: Hej Linnea! Nej precis, vårt genetiska arv, längd o.s.v har stor betydelse, det är därför jag promotar att man ska hitta sin egen trivselvikt som man själv mår bra av :). Roligt att du kikar in! hls Anki
Scandinavian wellness

Bintu Malm Fraser:

Men alltså jag måste se det avsnittet som alla pratar om. Hoppas att det finns på play.

Jätte bra skrivet inlägg också! Bra där!

Svar: Hej! Ja gör det! Googla Malou efter tio samt hennes namn så borde det komma upp. :) Tack för din kommentar! Hoppas du fortsätter att kika in här. :)
Scandinavian wellness

AC:

Tack för ett inspirerande inlägg.

Svar: Tack Vad glad jag blir att inlägget uppskattas :) Kram på dig!
Scandinavian wellness

Frudin:

Tack för ett bra inlägg. Ska tänka vidare på mig själv i dina 3 sammanfattande punkter....vad jag verkligen behöver och vill. Kanske lånar lite av dina tankar för att reflektera lite över mig själv....hoppas ok? (Länkar så klart i så fall) MVH Frudin

Svar: Vad roligt att du gillade tipsen, de är väldigt bra just i själv reflektion. Självklart, länka jätte gärna det uppskattas :) Tack för kommentaren Hls Anki
Scandinavian wellness

Julia:

Verkligen tänkvärt, är nog många som kämpar med sin egen självbild och att hitta en sund balans. Jag vet att jag gör det, hela tiden, men jag jobbar med det varje dag och ingenting förändras över en natt. De får man inte glömma :)

Svar: Hej Julia! Det är precis so du skriver ett pågående projekt, man måste dagligen påminna sig själv om att bibehålla sin balans. :) Tack för di fina kommentar !
Scandinavian wellness

Anonym:

Jag är storlek 44 & myser i min egen kropp☺vill ni ha tips på hur man kan klä sig stiligt som överviktig så följ min blogg😇 c ya / L.

Svar: Heja dig! Det är det man ska sträva efter :) Kram!
Scandinavian wellness

linda isaksson:

MYBIGFATFASHIONDIARY
Jag har mångårig erfarenhet inom modeindustrin som avdelningsledare, för en exslusiv klädkedja i norge. Jag vet vad som ska till för att du/ jag ska se bra ut. Själv är jag mellan storlek 42- 46, framtung med en blygsam bakdel så jag vet av egen erfarenhet hur utmanande det kan vara att kunna välja rätt. MBFFD är till för dig, som vill ha plus size inspiration & tips om hur du ska klä dig som kurvig. Så klart delar jag med mig av mitt everyday life också! #Mbffd
www.mybigfatfashiondiary.comSvar: Japp! Som sagt Lyckan sitter inte kilo eller klädstorlekar :) Tack för du kikar in :)
Scandinavian wellness

Ylva:

Bra text! Jag har storlek 34-38 beroende på plagg men kan ändå känna mig tjock pga klassisk uppblåst mage eftersom jag ääälskar bröd. Men vad gör väl det om 100 år? Jag tränar och äter hyfsat nyttigt, det känns bra för mig :)

Svar: Hej Ylva! Precis vad gör det om 100 år, det viktiga är att det känns bra för dig! Jag har själv haft mycket problem med min mage, den är väldigt känslig, prova gärna några av mina recept. Flera av dem är anpassade för oss med uppblåsta magar, jag brukar även byta ut alla mjölkprodukter mot laktosfria :) Tack för du kikar in på bloggen :)
Scandinavian wellness

Prologen.se:

Så klokt skrivet!

Svar: Tack! Vad glad jag blir! :)
Scandinavian wellness

Carro:

Underbart inlägg! Precis vad jag behövde läsa just nu.

Ha en fin dag!

Svar: Hej Carro! Vad roligt att höra! I bland dyker vissa inlägg in precis när man verkar behöva dem :). tack för dina fina ord kram!
Scandinavian wellness

Linda:

Såååå bra skrivet!!!! Din blogg kommer jag verkligen rekommendera vidare! :)

Svar: Hej Linda! Vad glad jag blir! Är otroligt tacksam för alla delningar och vidare rekommendationer ni kan göra. Betyder väldigt mycket för mig <3 Tack fina du!
Scandinavian wellness

Mikaela Rylander:

Jag tror nog alla vet långt inom sig själva i vilken hälsa man mår bäst i. Känner själv att jag behöver tappa några kilon för att må bättre(gladare, piggare). Egentligrn skulle jag bara sträva efter känslan jag är ute efter att må på ett speciellt sätt. Tack för tankeställaren :)

Svar: Hej Mikaela! Ja det tror jag med. Man har en trivselvikt där man mår som bäst både fysiskt, psykiskt och som fungerar i våra social liv :). Tack för din kommentar! :)
Scandinavian wellness

Inger:


Hej igen, tänkte bara säga det att jag hade
storlek 34 när jag var runt 23 år.
FRUKTANSVÄRT! Jag vägde 48 kg och hade
fått tre barn, mager som en skrika, sa folk.
Idag har jag Large och väger 63 kg.
Och lycklig som en lärka...
Kram och super tack för dina ord. Inger

Svar: Hej Inger! Vilken fin tanke du skickar. Vad glad jag blir att höra att du hittat en vikt du trivs bra i, det är det som är att vara hälsosam om du frågar mig :)
Scandinavian wellness

Charlotte :

Så bra skrivet.. Må bra är det viktiga Att tillåta oss att må bra.. Ungdomar av idag har det inte lätt..alla ideal...varför kan vi fråga oss?
Ha det gott o sköt om dej

Svar: Hej Charlotte! Tack för sin kommentar! Nej de lever i en värld där det är lätt att känna sig otillräcklig :(. Hoppas du fortsätter att titta in :)
Scandinavian wellness

Missay:

Himla bra inlägg ! Väldigt tänkvärt :D

Svar: Åh tack Missay,vad glad jag blir att du uppskattade inlägget :). Hoppas du fortsätter att titta in :)
Scandinavian wellness

Lina Tsutsumi:

Jag tycker också att det är tråkigt att många tjejer tar det där med vikten helt fel. Jag har ju vart åt det motsatta hållet, för smal och det har inte vart lätt alla gånger heller. Försökte i flera år att gå upp när jag insåg att kilona gick bort 10 ggr snabbare än jag jobbade upp dem. Jag mådde inte bra av att tänka på min kropp hela tiden, så jag slutade med det och insåg att det viktigaste är att jag själv mår bra.
Jätte bra skrivet och väldigt kloka ord. Jag hoppas att många tjejer försöker ta till sig det också!
http://www.jagarbipolar.spotlife.se

Svar: Hej Lina! Nej det ä ju precis så, Vilken fin resa du måste ha gjort. För det är ju just det, när man skapar en egen balans utifrån vad som är viktigt för en själv så blir man lycklig. :) Tack för kommentaren och kika gärna in så ofta du kan (jätte fin blogg du själv har) hls Anki
Scandinavian wellness

Jenny Frost:

Jag är en storlek 34a. Lever med mycket ångest, ätstörningar sedan 5 år tillbaka och fortfarande kan jag sjunka ner i dvala där jag jämför mig med alla runtomkring. Varför får inte jag vara bra nog för mig själv? Jag äter, jag tränar och mår bra väldigt stor del av tiden just nu, men ändå sitter tankarna och gnager i mitt bakhuvud då jag betraktar smalare tjejer runt om.
Blir förbannad på all jäkla vikthets runt om. Vill ni läsa mer om mig kan ni besöka min blogg.

Tack för ditt underbara inlägg! Man ska fokusera på sakerna som får en att må bra, och inte kilona på kroppen. <3

Svar: Hej Jenny! Ja det kan vara riktigt jobbiga dessa tankar som gnager i bakhuvudet, det är därför jag tror på att vi girls (and guys) i stället måste börja lyfta och inspirera varandra. Vi är faktiskt bra som vi är :) Tack för ditt fina inlägg kram!
Scandinavian wellness

Jeanette:

Tack för dina underbara ord! De gav mig den styrka som jag behövde idag. Tänk om vi vore bättre på att säga det där till oss själva.

Svar: Hej Jeanette! Åh vad roligt att höra! Ja i bland har man en sådan dag där man behöver höra viss ord :). Tack för din kommentar och hoppas du fortsätter att titta in. :)
Scandinavian wellness

Nettan:

Visst är vi bra som vi är men JAG skulle vara lyckligare om jag var smalare..

http://nouw.com/Nettan

Svar: Hej Nettan! Jo men vi har alla möjligheter att påverka våra liv och beslut för att hitta den balans vi behöver. Om du t.ex skulle fysiskt och psykiskt skulle må bättre av att gå ner ett par kilo och komma i form så är ju detta givetvis detta ett bra mål att sträva efter. :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: