Krämig tomatsoppa med smakrik paprika och basilika

(For english scroll down) 
Nu när det nästan känns som om hösten har kommit med regniga och blåsiga dagar så blir jag alltid sugen på något varmt. Vad passar då inte bättre än en super god och varm soppa! Har ni provat att göra egen tomatsoppa någon gång?  Detta recept är super enkelt och passar att äta hela året om. Soppan fungerar lika bra till lunch, som till förrätt eller som vacker huvudrätt med nybakat bröd. Såååååå gott!

 

Now when it's fells that the fall has arrived with rainy days, I am always hungry for something warm and smooth. What better than a super good and hot soup! Have you tried to make your own tomato soup sometime? This recipe is super easy and suitable to eat all year round. The soup works equally well for lunch as an appetizer or as a main course with beautiful freshly baked bread. Soooooo good!

Krämig tomatsoppa med smakrik paprika och basilika

Recept

2 portioner

1 gul lök 

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika, finhackad

250 gram cocktail tomater

1 burk ekologiska krossade tomater

2 dl vatten

1 dl creme fraiche (mjölkfritt? Prova att byta ut mot soja eller havregrädde & mat fraiche, jag gillar oatly) 

1 dl grädde

7-8 basilika blad

salt, svartpeppar, citronpeppar

Hacka gul lök och låt den mjukna i en kastrull med smör tillsammans med paprikan, cocktail tomater och vitlöken. Häll på de krossade tomaterna samt vatten och kryddor. Låt det puttra ihop under 5 minuter.  Rör i crème fraichen, grädden och basilika bladen och kör med mixer till du fått en slät soppa. Bon appétit! 

Creamy tomato soup with tasty red pepper and basil

Recipe

2 servings

1 onion

1 clove garlic

1 red pepper, finely chopped

250 grams cherry tomatoes

1 can of organic crushed tomatoes

1 cup water

1/2 cup crème fraîche

1/2 cup cream

7-8 basil leaves

salt, black pepper, lemon pepper

Chop the onion and let it soften in a pan with the butter together with the peppers, cherry tomatoes and garlic. Pour in the crushed tomatoes and water and spices. Let it simmer together for 5 minutes. Stir in the crème fraîche, cream and basil leaves and run the blender until you have a smooth soup. Bon appetit!

 

Kategori: MAT Taggar: Lchf tomato soup, clean eating, clean eating recipes, enkel tomatsoppa recept, food recipies, gluten free, glutenfritt, healthy recipies, healthy soup, healthyeating, healthyfood, krämig tomatsoppa med chili och basilika recept, lchf tomatsoppa recept, mjölkfri tomatsoppa, paleo recipes, tomato soup, veganfood, vegetarianfood;
Emilia Åkerberg:

Det där lät riktigt gott! :)

Svar: Haha tack! Jag hoppas verkligen det smakar, innehåller även såklart massa av nyttigheter. :) Tack för din fina kommentar hls Anki
Scandinavian wellness

Jenny:

Testade att göra den idag och jösses vad god!

Svar: Åh vad roligt att höra! Tack för att du hörde av dig och kommenterade <3 Hoppas du får en riktigt fin helg :)
Scandinavian wellness

Hanna Karlsson:

Enkelt och gott. Måste testa. :-)

Svar: Hej hanna! Ja men precis! i bland är det enklaste det godaste ;)
Scandinavian wellness

Lisa:

Mums, låter ju helt himmelskt gott! Blir nog söndagsmiddagen i helgen! :)

Svar: hej Lisa! Vad kul att höra! Ja jag gillar verkligen det här ihop med kombo av nybakat bröd= mumma! ;)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: